• Ankara'ya Üç Banko ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 5 gün, 20 saat, 3 dakika, 59 saniye önce

İlk ayak Show'u ekledim, çok at yazmışken ihmal etmemek lazım.


Mıs Eleni’nin annesi Tıslımeen’in çabuk ayaklı taylar aygır Mali’den verdiği War Lord hem kalite hem de erken gelişim anlamında yarışın bir numaralı ismi.Hazır durumda olduğunu düşünüyorum, Oktav ekürisi iyi hazırlamadan at koşmazlar ki ellerindeki en kıymetli tay da War Lord. İlk şansı ona verelim.

Akandasu malum Country Reel tayı, ilk yarışlarında Country Reel taylarına genellikle şans veriyorum. Akandasu’nun kısrak sülalesi de gayet istikrarlı ve üretken, mesafeye de yatkınlar, mutlaka yazılmalı. İlk başta çok dikkat çekici olmayan pedigrisine ve dişi olmasına rağmen önde tutulması da idman performansı ve ayak çabukluğu hakkında az çok fikir veriyor.

Torok’un kardeşi Lemi Gambıno da yarışın pedigri potansiyeli en yüksek isimlerinden.

Scream To Scream’ın Kıss Your Hands, Arcobaleno gibi atları veren Famous Five kızından verdiği erkek tay Dede Taşı’ndan da iyi bir yarış gelebilir.

Öncelik bu dörtlüde, ufaltmak isteyenler  bu dört tayı yazıp bırakabilir.

Daha sonra Wın The West, Uhti Puhti ve Gıpsy Danger üçlüsü yazılabilir.

 

Sürekli yakın bitiren denk atların yarışında risk almak tehlikeli görünüyor. Strategıcally iyice kısalan mesafede şansını epey artırmış durumda, zaten grubun büyük çoğunluğunu gününde olduğu zaman geçebiliyor, bugün de yarışın en şanslı atı.

Onun dışında çok denk atlar var, birini diğerinden ayırmak ne yarış gidişatı ne de potansiyel anlamında çok kolay değil, sıralamam şablonda.

 

Sibiryalı gayet formda ve yine geçebileceği bir gruba çıkıyor, mutlaka yarışın içinde olacak. Yücelir’in son yarışını inandırıcı bulmadım, bugün grup gayet uygun ve yarışını koşacaksa mutlaka etkili olacak. Sedatbey’i Zulümkar çok sıkıştırmazsa boş kalma imkanı var ve bu şartlarda en az Sibiryalı kadar şanslıdır. Kalitesiyle Radarcı ve zaman zaman çok koşan Yükselim de yazılırsa yeterli görülebilir.

Daha sonra, kapamak isteyenler için Sezar, Başpehlivan.

 

Vıctory Gallop’un kızı Blue Moonlıght Maiden’dan çok iyi bir yarışla çıkarak potansiyelini gösterdi, en Kısa Vade seviyesinde, çok kabiliyetli bir tay. Bugün de uygun rakiplerle koşacak, tamamı kendi gruplarında başarılı olabilen, vasat düzeli taylar, gelişime açık bir potansiyelleri yok. Blue Moonlıght kazanmaya çok yakındır.

 

Beyaz Bulut nihayet tempo yapabileceği uygun bir grup yakalamış durumda,  grubun tamamı bekleme yapan ( zaman zaman Özbayhan öne gelebiliyor ama yarış başı temposu Beyaz Bulut’un çok altında ) Beyaz Bulut’un rahat kaçabildiği zaman geçebileceği isimler.  Misli oyunlar için Beyaz Bulut bankosu gayet mantıklıdır.

En ciddi rakibi, mesafe potansiyeli olarak kalan grubun bir numaralı ismi Tamga.

 

Gürsu son yarışında bariz olarak grubun üzerinde olduğunu gösterdi, kaybetmesi sorun yaşama ihtimaline bağlı.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 6,8,10,1/7,9,5,4

2.Ayak: 7,5,6,8,9,3,4,2

3.Ayak: 3,4,7,1,8/2,5

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1/5

6.Ayak: 2