• Aylardan Kasım ( Diyarbakır )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 3 hafta, 4 gün, 7 saat, 52 dakika, 47 saniye önce

Islanan sahayla birlikte Şubathan çok şanslı hale geldi ve tek bırakılabileceğini düşünüyorum, ikinci ayakta da  benzer şeyler Gazi Evrenos ve Kara Arda için geçerli. İlk iki ayak bu şekilde geçilip şablonunun kalanıyla birlikte güzel bir kontra dörtlü yapılabilir.

5 / 7,5 / 8,3,1,6,5 / 8,1,3,6,5,9,2,14,4





Çılgın Ekip
koştuğu her iki yarışında da pedigri potansiyelinin altında kalsa da özellikle son yarışını ben beğendim, kalitesiyle değil tecrübe ve nefesle alakalı bir problemi var, yoksa bu rakiplerinden çok farklı bir pedigriye sahip. İkinci anne 64 K.Irak Asalbey, Mıstıkbey, Seçkintay gibi atları verebilmiş son derece üretken bir hat.  Çılgın Ekip’den de en azından bu grubu geçmesini beklemek gayet normal.

Startı biraz ağır alıyor ama yarış içinde gayet seri bir tay, öne gelebilir mi yoksa Uludağkaya’nın dibine mi yatar bilemiyorum ama Ferit Yardımcı bir şekilde tempo ayarlamasını yapacaktır, neticede dünkü çocuk değil.

Çılgın Ekip biraz bile nefeslenmişse, daha rahat edeceğini düşündüğüm 1700 de bu vasat dişileri geçeceğini düşünüyorum, bankom.

 

Haco’nun yetiştirememesi durumunda - ki her zaman böyle bir risk var- karışık bir yarış. Düzelmeye başlayan Ezberbozan biraz uzun mesafeye rağmen bu grupta da oynanmalı.  Demir Yürek ile çok takışmadan boş kalabilirse Doğa Maria da en az Haco kadar şanslı.

Daha sonra son yarışı ve potansiyeli gayet yeterli olan Demirpençe başta olmak üzere Selimbey ve  Dirliş ikilisi düşünülebilir.

 

Oytuntay, Yemcireşit, Didimoğlu, Kırpapatya yarışa müthiş sürat verecek isimler. Yakın bekleyebilen Taşçı Pehlivan hem uygun grup hem de muazzam bir gidişat avantajına sahip, zaman zaman gösterdiği dengesizliği yapmayıp gücünü koşması durumunda kazanmaya çok yakın, Çıklgın Ekip’in gelmemesi halinde beşli bankosu olarak düşünülebilir.

Şubathan startta çok kalmamaya başladı ve güzel bir istikrar yakaladı, Benze’nin oğludur ve bu tip kısalan mesafelere daha yatkındır,  onun da ciddi bir grup ve gidişat avantajı var, yeri olanlar mutlaka yazmalı.

 

Mardınar bariz olark eski gücünde değil, hem start çıkışı hem yarış içindeki akışkanlığı öne gelmeye yetmiyor ama bu kadar zayıf grupta ilk şansı vermek durumundayız.

Daha sonra Doğu’ya çok iyi uyum sağlayan ve son yarış Mardınar’ı geçen Awful Score düşünülmeli.

Kara Adil’in hem kumu hem mesafeyi sevmeyeceğini düşünüyorum ama yarışta çok sert kaçabilen bir atın olmamasıyla öne düşebilirse tehlikeli olabilir, son olarak kalitesi ve fena olmayan son yarışıyla Gazi Evrenos yazarak burayı geçiyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 3,5,2,1,6,9

3.Ayak: 2/5

4.Ayak: 3,1,5,7

5.Ayak: 8,3,1,6,5

6.Ayak: 8,1,3,6,5,9,2,14,4