• Az Atlı Denk Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 2 gün, 7 saat, 39 dakika, 12 saniye önce

Boş kalacağı şartları yakalayan Crazy Island’ın bu gruba direnebileceğini düşünüyorum, yedili ganyan bankosu olarak düşünülebilir.

 

Curtaralo normal kilo şartlarında uygun bir gruba çıkıyor, çoğu vasat düzeye sahip yaşlı rakiplerine üstünlük sağlamaya çok yakındır.

Montjeu’nun oğlu Oghuz Curtaralo karşısında elerken içime sinmeyen tek isim oldu.  Tekrar grubuna dönmüş ve sentetikte sırıtmayacağını düşünüyorum,  mesafe kabiliyeti olan bir  at, Curtaralo’yu zorlayabilir.

 

Üç yaşlı dişilerin en iyilerinin buluşacağı bir yarış. Tenerife Song mesafenin düşmesinden normalde ağır favori çıkacağı yarışta üçüncü at seviyesine kadar gerilemiş. Özcan’ın sert binişiyle mesafe sıkıntısını çok yaşamayacağını düşünüyorum, öncelik Tenerife Song da. Mi Bombon ve Mandarin ikilisini ayıramadım, her ikisi de orta mesafede çok kabiliyetli kısraklar ve muhtemelen çok yakın biten bir yarış koşacaklar.

Gönlüm Mandarin’den yana olsa da bu üç attan hangisi elenirse büyük risk alınmış olur diye düşünüyorum.

 

Denizim, Kadhan , Saadın Gücü üçlüsünü bu sefer ayırmıyorum.  Denizim bir adım önde olsa da Kadhan boş kaldığı zaman anormal dayanıyor, iki at yazmışken Saadın Gücü’nü de elememek daha sağlıklı.

 

Luxemburg parlak pedigrisi ve ilk yarışını kazanmış olmasıyla çok ön plana çıkıyor ama gözüm kapalı banko diyemiyorum. Kazandığı yarışın plase olan atları ilk Maiden yarışlarında resmen döküldüler. Luxemburg da ilk yarışını çok kolay kazanmamıştı. Gelişime açık pedigrisine ve bugün de zayıf gruba çıkmasına rağmen tek yazmak içime sinmedi.  İlk yarış sonrası tecrübeli atları geçmek her zaman zor olmuştur.

The Rısıng’in oğlu Ebıtda gördüğü yarışlarla kendini buldu ve bugün de çok zayıf rakiplerle koşacak, Luxemburg’dan da çok uzakta olmadığını düşünüyorum.

Son olarak bütün vasatlığına rağmen rakiplerinin tecrübesizliğiyle Cihan Pehlivanı sigorta olarak yazılabilir.

 

Cankardeşler verdiği aradan sonra aşağı yukarı aynı atları bularak sahaya dönüyor. Gücünü koştuğu zaman geçebileceği Semend,  Ağrı Kesici gibi çıkış yapan atlar var, onun dışında Merih-Uluer sürekli geçtiği rakipler. Gücünü koşması durumunda Cankardeşler kazanmaya çok yakın, mutlaka bir banko yazılacaksa Canlardeşler tercih edilebilir.  Rakiplerinden ziyade aradan dönmesi ve uzun mesafeli yarışı çok etkisiz olması biraz çekimser kalmama neden oldu. Sezon başındaki durumunda gelecekse eğer bu atlara kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

Rakipleri sırasıyla Uluer, Ağrı Kesici, Semend  ve Merih.

 

Altınbul Turbo’nun kısa çimde yetenekli oğullarından bire tanesi, iyi saklanıp güçlü bir kısa sprint yapabiliyor, özellikle son yarışını çok beğendim, tam mesafesinde ve grubunda bir kez daha çok şanslıdır.

Kuru çimde Gürgür Baba, son yarış çok iyi koşan Şehlevent ve ciddi gelişim gösteren Sheshbesh üçlüsü de ihmal edilmemeli.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,7

2.Ayak: 9,8,7

3.Ayak: 4,5,6

4.Ayak: 5,3,1

5.Ayak: 2/8,9,10,5

6.Ayak: 6,2,7,10