• Az Atlı Elazığ

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 gün, 1 saat, 25 dakika, 14 saniye önce

Günün Ganyanında ilk yarışına çok zayıf grupta çıkacak olan Lapras, iyi galopları ve fena olmayan kısrak sülalesiyle denenbilir.



Bahabey nihayet hem boş kalacağı hem de geçebileceği bir grubu yakaladı. Ya sert kaçaklarla ya da Şubathan gibi üst grup atlarına denk gelmesinden dolayı şimdiye kadar kazanamadı. Bugün şartlar gerçekten çok uygun, Tomo Ağa hariç öne hamle yapan bir at yok ( Evrenoğlu-Akınalp yakın bekleyen atlar), Tomo Ağa’nın temposunun Bahabey’i bozmaya yetmeyeceğini düşünüyorum, zaten ön gruba tutunduktan sonra genelde iki gitmeye razı oluyor. Bu şartları ve grubu yakalayan Bahabey için kilo problem olmamalı, kazanmaya çok yakındır.

 

Osmaniye Çocuğu’nun kalitesi malum ama yarış içinde sürekli dayak yiyen ağır yapısı nedeniyle önde giden bir atı her zaman kaçırma ihtimali var, hele ki Moonbow gibi kabliyetli ve süratli bir tay varsa tek yazmak çok tehlikelidir.

Moonbow Dıvıne Lıght/Vettori çaprazı olmasıyla Elazığ seviyesinin çok üzerinde bir pedigriye sahip, tecrübesiz haliyle yaptığı yarışlarla da bunu ortaya koyuyor. Son yarışında Düldülbir gibi süratli ve iyi bir kısrakla çok sert tempoya girmesi sonlarda çaresiz kalmasına neden oldu. Bugün, son yarışında temposunu kabul ettirdiği Golden Countess dışında kaçak bir rakibi yok ( Capitane yakın gitmeyi tercih edecektir diye düşünüyorum ) ve kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Yarış gören ve çok kötü koşmayan Buenos Dias grubun çok uygun olması ve mesafenin kısalıp biraz daha lehine dönmesiyle daha iyisini yapabilir.

İstikrarlı yapısı ve nispeten yeterli performansıyla Capitane da yazılırsa risk minimum düzeye indirilmiş olur.

 

Mesafe uzamış olsa da Tekçapkan bir kez daha boş kalma imkanı yakalamasıyla öncelikle düşünülmeli. Mızarbeyi son yarışında grubun en üst düzey performansını gösterdi, mesafeyi de seveceğini düşünüyorum, ilk kez çıkacağı pistte Doğu sendromu yaşamazsa mutlaka etkili olacaktır. Ufaltmak isteytenler için bu ikili yeterli görülebilir.

Mesafeye yatkın görüntüsüyle Hozanbey son tercihim.

 

Pirnaz müthiş uygun bir grup yakalamış, gücünün yarısını koşsa kazanması lazım. Hastay kızı Sonsevincek’in performansı yeterli, öncelikle bu ikili düşünülmeli.

Durumu bozuk olmasına rağmen  Mantarcı hatırına Nesibe Kız ve starttan iyi çıkması halinde kalitesiyle Al Zenginkız ikilisi daha sonra düşünülebilir.

 

Didimoğlu tam mesafesinde boş kalabileceği bir yarışa çıkıyor, formu da gayet iyi, bir kez daha çıkbitir yapması beklenebilir, ikinci banko arayanlara önerim kesinlikle Didimoğlu.

Veysibaba çok yaşlandı, 1200 temposuna uyma konusunda sıkıntı çekeceğini düşünüyorum, hele ki Didimoğlu gibi çok çabuk bir rakibi varken. Bekleyerek 9 yaşında ve 1200 de ne kadar etkili olabilir ciddi soru işareti, tek yazmak çok risklidir. Yine de kalitesi ve inatçı yapısıyla at yazanlar için elenmemeli.

Doğu performansı kalitesinin çok altında olsa da Guti ve yarışın az atlı olmasıyla start sorununu minimum düzeyde hissedecek olan Artukhan ikilisi daha sonra düşünülebilir.

 

Kara Mahmut’un kalitesi bu grup için tartışılmaz, ekürisinin de şansı çok yüksek. Laser Boy için mesafenin kısalması lehine, Broken Arrow gibi sert bir kaçakla mücadele etmek yerine yakın beklemeyi tercih ederse çok etkili olma ihtimali var, umarım yarışı bu şekilde kurgulamışlardır, aksi takdirde hem kendisi hem de Broken Arrow’un şansını çok azaltacak, biz de iki tane şanslı plase atı kaybetmiş olacağız. Kısacı olduğu ancak dört yaşında anlaşılan Simental  için grup ve gidişat uygun sayılabilir, mesafe de idare eder düzeyde, mutlaka yazılmalı. Nasipli  de aynı şekilde.  Metinbaba’yı peformansından ziyade orijininden ötürü yazıyorum. ( beş yaşındaki attan orijinden yazılmaz ama Metinbaba’nın hala maksimumunu göstermediğni düşünüyorum ) Broken Arrow Ataştacus’un start çıkışının çok yavaşlamasıyla önde boş kalabilir ( Laser Boy da müsaade ederse tabi ) bu şartlarda ne kadar dirençli kalabildiğini ve kolay kolay kaybetmediğini biliyoruz, son şansı ona veriyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 4,7,2,3

3.Ayak: 1,6,,2

4.Ayak: 6,7/3,2

5.Ayak: 1 / 2,6,4

6.Ayak: 1,4,12,15,14,8

 

Yedili Ganyan

3,1,5,7 / 3 / 4,7,2,3 / 1,6,2 / 6,7,3,2 / 1 / 1,4,12,15,14,8