• Başlangıç ( İzmir )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 5 gün, 7 saat, 1 dakika, 40 saniye önce

Zorbezirgan 12' yerine 11 yazmisim, duzelttim.


Büyük Ajiba
net olarak grubun üzerinde bir kısa kum kalitesine sahip. Son yarışında Gündüzeli’nin ata hakim olamayıp korkması sonucu kamçısız kazanacağı yarışı göz göre göre kaybetti. Benzer bir sıkıntı göstermemesi durumunda kazanmaya çok yakındır. Daha önce böyle içe yatma sorunu yoktu, kalitesine güvensem de yarış içi hareketlerine çok güvenemediğim için tek öneremiyorum, neticede apranti biniyor.

Flo Jo sentetikte de fena koşmamasına rağmen Royal Abjar etkisiyle kaba kumda daha etkili. Mesafesinde ve çok uygun rakipler arasında mutlaka yazılmalıdır. Flo Jo Büyük Ajiba’nın aksine çok iyi yer tutan ve güven veren bir at,  zayıf rakipleri arasında şansı çok yüksek.

Bu ikiliyle günün ilk, belki de en önemli riskini ilk ayakta alıyorum. Her ikisi için de grup uygun ve biri bile gücünü koşsa çok etkili olacak.

Flawlesss Vıctory, Red Eye ve Tamerlano yarışın tutulan ama iyi yer tutamayan atları. Flawless’ın çabukluk sorunu var, iyi son verebiliyor ama bugün grubun kalabalık olmasıyla yer tutma sorununu daha şiddetli yaşayacağını düşünüyorum, grup da çok uygun değil bu sefer. Büyük Ajiba koşarsa çaresiz kalacak. Tamerlano startta kalıyor, Red Eye zaten her yarış elli metre geri takip ediyor, bu atları risk ediyorum.  Hardirdge ve Black Sun en çok çekindğim atlar, Hardirgde’in son yarışını beğenmedim, boş kalıp en iyi olduğu mesafede koşmasına rağmen tabela dışı kaldı, ya sorunu var ya da geri gitmiş. Black Sun sürekli ara veriyor ve galoplarını beğenmedim, Büyük Ajiba’nın gerisinde görüyorum.

 

Kaizbert’in oğlu Zorbezirgan 50 kiloda bomboş rakipler yakalamış, ben dengesiz yapısından  dolayı banko olarak öneremiyorum ama bu şartlarda tek yazıldığı oyunlar mutlaka denenmelidir.

 

Can Dadaş ve No More Control ikilsi hem performans hem de kaba kum pedigrisi olarak rakiplerinin önündeler.  Can Dadaş’ı bir adım önde görsem de ayırmamak daha sağlıklı. Pepıto’yu galoplarını beğenmediğim için eledim, pedigri olarak iyi galop yapmaya çok yatkın bir tay, bozuk galopları kumu sevmediğini düşündürdü.

 

Faır Mont’un son yarışı baştan ağağı hayal kırıklığı, Amberim’ e kaybetmesi bahane kabul etmez, zaten bariz ezilerek kaybetti. Wın For Me’de yazıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,8

2.Ayak: 12/4,6,3,1,2

3.Ayak: 6,4

4.Ayak: 1,4,3,2,6

5.Ayak: 1,6

6.Ayak: 2,5,7,3,11,10,1