• Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 5 gün, 13 saat, 43 dakika, 53 saniye önce

Kaneko’nun oğlu Kobater’in  ilk yarışı bu grup için çok iyiydi. Daha sonra iki yarış koştu ve muhtemelen bir sıkıntı hissettiği için hiçbir şeye karışmadan çok geri geldi. Bursa galopları fena değil ve en önemlisi grup çok zayıf.  1000 metre işinin sonunu 23 lere kadar indirmiş, eğer ilk yarışına benzer bir performans gösterecekse kazanmaya çok yakındır. Uzun süre banko önermeyi düşündüm ama yine beş altı saniye geri gelmeyeceğinden emin olamadığım için vazgeçtim.

İlk rakip Asımbey ve Wınalot ikilisini tutuyorum, diğer taylara oranla biraz daha eli yüzü düzgün taylar, özellikle Asımbey kesin iyi koşacak. Daha sonra ağır yapısına rağmen mesafenin ve grubun uygunluğuyla Zulfo Kırve yazılabilir.

 

Oğlum Ozan uzun mesafe kaba kum kalitesi olarak grubun bir numaralı ismi ama bir o kadar da sahtekar bir at. Yarış hayatının başından bu yana dönemsel olarak iyi ya da kötü performanslar gösterdi. Son iki yarıştır yine bir çıkış içinde ve bugün de devam ettirmesi halinde kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.  Onu da uzun süre banko önermeyi düşündüm ama hem sahtekar yapısı hem de Bursa’ya ilk kez çıkacak olmasından dolayı cesaret edemedim.

Son yarışı rezalet olsa da Bursa pistini seven ve uygun gruba çıkan Bıçkın Bey ilk rakibi. Kalitesiyle River Cat ve boş kalma imkanı olan Celosh ikilisi son tercihim.

 

Turgut Usta, Cesur Hisar, Kolbastı ve Egebeyi gibi en iyi yarışını kaçtığı zaman koşan dört atın olduğu bu yarışın süratli gideceğini öngörebiliriz. Egebeyi’nin kumu çim kadar iyi değil, grup uygun olsa da kaba kumda kaçamadığı zaman elenebileceğini düşünüyorum. Turgut Usta’nın hem kilo hem gidişat dezavantajı var ve son iki yarışı da kötü. Kolbastı’nın son durumuyla zaten şansı yok ama umarım iyi çıkar ve tempoyu yükseltir, Kolbastı’nın iyi çıkması yarışın iyice süratleneceği anlamına geliyor. Cesur Hisar’ın da uzun arası var ama Ketme faktörüyle kaçacağını düşünüyorum.

Yani bütün bu varsayımların yanında, yarışın kaçak atlarının tamamı Egebeyi’nin kaçmasına müsaade edebilir ki işte o zaman bizim için en kötü senaryo olmuş demektir ama böyle olacağını düşünmüyorum, en kötü Kolbastı sert kaçmaya çalışacaktır.

Gidişat avantajlı ve form durumları gayet iyi olan Muson Rüzgarı ve Cankoparan ikilisiyle bu zor yarışı geçmeye karar verdim. Zorlama bir banko yazmaktansa burayı iki ata indirmek daha çok içime sindi. Muson Rüzgarı iyi bir form yakaladı, zaten kapasitesi olan bir Yalaz yavrusu, bildiği Bursa pistinde sabırlı bir beklemeyle çok etkili olacağını düşünüyorum. Cankoparan yakın bekleme yarışını gayet iyi yapabiliyor ki bu stili bugün beklediğimiz yarış koşulursa işine çok yarayacak, denk rakip yakaladığı zaman çok da inatçı bir at.

Beyrek için de yarış uygun ama kumda çok vasat koştuğu için eledim.

 

Neslimehir Kaizbert’in en etkisiz taylarından bir tanesi, gösterişli eşgaline rağmen çok zayıf gruplarda boş kaldığı zaman bile bitiremiyor. Bilindiği gibi Kaizbertleri boş kaldıkları zaman gelip yakalamak kolay değil ama Neslimehir için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Yine de son yarışında biraz daha düzelmiş, kuvvetlenmiş göründü. Bugün yine boş kalma imkanı var ve grup da çok uygun, büyük ihtimalle çıktığı gibi bitireceğini düşünüyorum ama dirençsiz yapısıyla tek yazma konusunda güvenemedim.

Sabırlıhanım son yarışında Neslimehir’in üzerine biraz erken gittiği için sonlarda anormal durdu, sabırlı olursa daha iyisini yapabilir. Grubun en iyi yarışlarını koşan Bahane’yi de yazıp bırakıyorum.

 

Mesafe performansını hiç beğenmediğim Kardelina grubun inanılmaz zayıf olmasıyla günün ağır favorisi konumunda. Sahip değiştirerek Cemiloğlu’ndan Gündüzeli’ye geçmiş ki mutlaka olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Gündüzeli ekürisi iyi at yakalama konusunda şansın ötesinde bir maharete sahip, bu kadar az sayıda at koşup başarılı olmak sadece tesadüfle açıklanamaz.  Kardelina’ya dönersek, özellikle Mahrem’in hazır durumda görünmemesinden dolayı kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum ama hem zaman zaman dışa sapan yapısı hem de Mahrem’in gücünü koşması ihtimalinden çekindiğim için tek bırakmıyorum.

Mahrem’in son galobu kötü değil, sağlıklı koşacaksa Kardelina için ciddi bir rakiptir. Son olarak çok iyi  yer tutan ve az çok ne koşacağı tahmin edilebilen Sheilla ve boş kilolu Moldova kızı Şubar ikilisini yazarak beşinci ayağı geçiyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,1,8,9

2.Ayak: 4,5,6,9

3.Ayak: 6,9

4.Ayak: 3,2,6

5.Ayak: 2,3,9,10

6.Ayak: 1,2,3,4,7