• Bursa 28 Kasım ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 6 gün, 10 saat, 12 dakika, 14 saniye önce

Islak sahada Dıamond Girl'ü tek bırakmaya karar verdim. İlk yarışı izledik, pist çok nemli ve bu sahayı çok koşacağını düşünüyorum. İlk ayak Sawyer ve Serbeyhan ikilisini, ikinci ayak Ege Rüzgarı'nı, son ayak Gölalan'ı ve dördüncü ayakta da Wın For Me'yi ıslanan sahada şablona ekledim.



Kısaya daha yatkın kaçakların olduğu ilk ayağın süratli gideceğini düşünüyorum. The Yıldızer ve Perfect Yıldız kesin kaçacaklar, Kobathan son koşusunu kaçarak kazandı ama bekleme de yapabileceği için bugün öne gelmeyeceğini düşünüyorum ki zaten öyle koşmalı, beklerse ciddi bir şansı var.

Favorim Matalon, çoğunluğunu mesafede ya da kaba kumda eksik isimlerin oluşturduğu bu yarışta, tempoların da çok lehine olmasıyla yarışın net favorisi.  Thassos’un çiminin daha iyi olduğunu düşünüyorum ama bu grup için çok kabiliyetli bir kısrak, 1200/17 işleri kolay yapmış, yazılmalıdır. Kobathan başta d bahsettiğim gibi bugün şanslı gördüğüm atlardan bir tanesi. Geçen sene Bursa kumundaki yarışları bu gruba yeter, son yarışı kazanırken de çok ileri gitmiş göründü, mutlaka yazılmalıdır.

Perfect Yıldız bir şekilde boş kalabilire ters mesafeye rağmen şanslı olabilir, geniş tutanlar için Perfect Yıldız son tercihim.

 

İlk başta burayı Transit ve Kafkas İmparatoru şeklinde geçmeyi düşünüyordum ama Transit’in biraz sıkıntıları olduğuna dair bir duyum geldi. O yüzden Osman Dede’yi de yazmaya karar verdim.

Transit eğer sıkıntısız koşacaksa grubun çok üzerinde bir kumaşa sahip. Kafkas İmparatoru ’nun son iki Ankara yarışı bu grubun tamamının üzerinde, pisti yadırgamazsa yine çok iyi koşacak, Baykan’ın oğlu Osman Dede son tercihim.

 

Eğer Nehir Can olmasaydı Nymphadora yine tek yazılabilirdi. Lıon Heart’ın kızı son iki koşusunda da bu grup için çok etkili yarışlar yaptı, bugün düzlüğü önde görecek olsa yine tek yazacaktım ama hem mesafenin biraz uzaması hem de Nehir Can gibi en azından son iki yüze kadar iyİ sürat yapabilen kısrağın olmasıyla tek yazmamaya karar verdim.

İlk rakip Diamond Girl tutuyorum, Racingh Heart’ın kızı için bu grup çok uygun, kumu çim kadar koşacaksa en az Nymphadora kadar şanslıdır. Son olarak, biraz uzun mesafeye rağmen çok uygun grup yakalayan Nehir Kızı’nı yazıp üçüncü ayağı geçiyorum.

 

Terex bugün yine ağır favori çıkıyor ama son yarışında güven vermedi, boş kalmasına rağmen yarışı zar zor kurtartı ki Terex’in eski durumu olsa o yarış en az beş boyla biterdi. Yani hala eski Terex olmadığını düşünüyorum, bu kadar favoriyken yıkmaya değer. Yarışta Terex’in, en azından son halini zorlayabilecek atlar var, çok basit bir koşu olmayabilir. Legend Ring’in erken yürütmesi deTerex’in için tehlikeli.

İlk rakip Gazelle Eyes tutuyorum, Bursa’yı çok seviyor Gazelle Eyes ve uzun zaman sonra ilk kez galoplarını bu kadar beğendim, mutlaka yazılmalı. Kadbey uzun süredir ortada değil ama kalitesini biliyoruz, Kocaeli’nde çok düzenli ve dereceli çalışarak buraya geliyor, o da kesinlikle ihmal edilmemeli. Legend Ring de Kadbey’le benze şekilde uzun süredir etkili olamayıp sevdiği Bursa’ya dönen ve iyi çalışan bir at, yarışı düzlükte Terex le lüt yapacak hale getirebilirse şanslı olabilir.

 

Truva Prensi Doğu’ya gitse bu kadar uygun grup bulamaz, annesi Öykü’nün Peyami, Cancaş gibi kumda gidebilen tayları var, Truva Prensi’nin de kumu yadırgamaması beklenebilir, zaten bu grubu geçmeyecekse sezon boyu Maiden kalma ihtimali çok yüksek. Tekli oyun yapacaklar için önerim Truva Prensi.

Yeri olan Birgi’nin torunu Cukka’yı da ilave ederse bence faydalıdır. Bu pedigri Birgi’den Ajda’ya gider, ordan Dayıbey’e gider, Embir Han’a gider, Bozdağ’a  gider. Arap atçılığının en üretken kısrak soylarından bir tanesi. İdman durumu çok gösterişli olmasa bile uzun süredir çalışıyor ve ilk yarış için de çok uygun grup yakalamış. En azından beşlilere yazılmasında fayda var.

 

Efe Yürek’in son iki yarışını çok beğendim, bu kısrak sülalesinin özellikle kır atları kumda belirli bir potansiyele sahipler, bugün grup çok zayıf olmasa da Efe Yürek’in yine çok etkili olacağını düşünüyorum.

Demirçocuk’un kaçabilme şansı olsa yarışın net favorisi ve günün de tek adaylarından bir tanesiydi ama Halime Hanım varken öne kolay geleceğini düşünmek riskli, ikinci şansı ona veriyorum.

Saygon, Tezcanlı, Parola, Oğlum Kayra ve Kralın Adamı daha sonra şans verdiğim atlar.

Bol şanslar

 

1.Ayak: 4,5,7,2,3,10

2.Ayak: 8,4,6,2

3.Ayak: 1

4.Ayak: 5,3,1,2,6

5.Ayak: 8/1

6.Ayak: 5,6,2,3,9,14,13,16