• Cazip Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 1 hafta, 6 gün, 2 saat, 5 dakika, 37 saniye önce

Kocaelide zor bir yarışta tek yakalayanların çok şanslı olacağı bir program var, ben de zor yarışlardan birinde plase banko tercih ettim, umarım başarılı bir sonuç alabiliriz.

Günün Ganyanında Armanius gruptan farklı potansiyeliyle denenbilir. İkinci koşuda Faıry Dancer ve Beneklikız’ın torunu, kaba kumda çok farklı koşabilecek görünümüe ve potansiyele sahip Fırst Nıp ikilisi denenebilir, normal ikili denemek daha sağlıklı.

 

Alternatif banko tercihim ilk ayakta Mademoiselle olacak, performans olarak gruba bariz bir hakimliği söz konusu olmasa da bugün gidişatın getireceği avantajla şansının çok yüksek olduğunu ve rsik edilebileceğini düşünüyorum. Bomboş kalacağı bir yarışa çıkıyor, baştan sona kolay götürebileceği ve diri kalma imkanı bulacabileceği bir yarış yakalamış durumda, bu şartlarda çok dirençli olabiliyor. Rakiplerinin de dişine göre olduğunu düşünüyorum, Opstinate’in mesafe ve Kocaeli performansı, Allshanti’nin de kaba kum performansı çok üst düzey değil, diğer rakipler zaten Modemoiselle’in çoğunlukla geçtiği isimler.

Dolayısıyla, hem rakiplerini eksiltecek durumların varlığı hem de boş kalacak olmasıyla Mademoiselle riski alınabilir. Rakip yazacakları için sıralamam şablonda.

 

Gölkızı Kösenim’in çıkmasından sonra çok şanslı hale geldi, son bir iki yarıştır sert grup, erken yürütme gibi faktörlerden dolayı bir türlü kazanamadı ama çok iyi durumda. Tecrübesiz bir apranti binmesinden dolayı Yüzde 4 gibi çok düşük bir Agf oranıyla start alıyor ve bu şartlarda risk edilebileceğini düşünüyorum.

Gülfem ve Bahtışahane gibi grubun iyi atları eski durumlarında değiller, Bahtışahane’nin arası var ve risk alınabilir. Gülerana çok istikrarsız ve start sorunu var, gücünü koşarsa Gölkızı için tehlikelidir ama onu da bugün elemeyi tercih ediyorum. Kalan atların tamamı Gölkızı’nın geçebileceği isimler.

Gölkızı için bugün jokey mahareti çok önemli olacak, Kalyoncu’nun Gölkızı’nın kısa sprintini çok iyi ayarlaması lazım, son  iki yüze kadar saklanıp yerinde yürütmesi durumunda şansının çok yüksek.

 

Kırmızıkaya ve Fecir ikilisi hem potansiyel hem performans olarak rakiplerinin bir adım önündeler.

 

Metal Fırtınası kaba kumda ilk kez potansiyelli taylarla koşacak, ben Metal Fırtınası’nın çok üst düzey bir tay olduğunu düşünümyorum, biraz kıpırdayacak bir taya kaybedebilir. Müzmin rakibi Harzemşahlı’nın Ankara kumundaki ezilmiş görüntüsü de Metal Fırtınası için çekimser kalmama neden olan bir dğer detay. Beratbey, Altunsaray ve İlgar Tay üçlüsü de bende olacak.

Bıol şanslar..

 

1.Ayak: 2/1,3,4,5,7,6

2.Ayak: 8

3.Ayak: 4,2

4.Ayak: 4,6,1,5

5.Ayak: 1,2,7,3

6.Ayak: 1,15,6,8,13,4,7,3