• Cazip Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 2 gün, 22 saat, 20 dakika, 39 saniye önce

Adana programı gerçekten zor, ister istemez plase bankoya iten bir program var. Toro Toro günün en güçlü banko adayı görünüyor ve şansı da çok yüksek ama ben bir şekilde kaybedip ikinci kalacakmış gibi hissediyorum.

 

Absolute Power mesafesinde uygun bir gruba çıkıyor, Golden Step ve Zemanova ikilisinin dibinde yakın bekleme yaparak gruba direnmeye yakındır. 

Mesafe kalitesi ve sahip değiştirdikten sonra yakaladığı istikrarla Al Ginetta en sert rakip.

Aslanstar için mesafe bir tık uzun olsa da 1800’ü idare eder seviyede koşabiliyor, grup uygun, gözden uzak tutmamak lazım. Son olarak yarış gören Lıght Foot ve çok boş kalırsa Golden Step ikilisini yazıp burayı geçebilmeyi umuyorum.

 

Yanartaş Koşusu’nda Bilbilan ve Lord ikilisi benzer stilleriyle uzayan mesafede birbirleri için dezavantajlar ama  gruba karşı üstünlükleri ve tecrübeli jokeylerinin muhtemelen kontrollü gidecek olmalarıyla ikisinin de yazılması gerektiğini düşünüyorum. Muhtemelen Bilbilan kaçıp Lord dibine yatacak ve tempoyu çok yükseltmedikleri takdirde yine ilk şansa sahipler.

Uzun sprint kabiliyetiyle Burukmert için mesafenin uzaması avantaj görünüyor, benzer şeyler Fıratın Öfkesi için de geçerli. Son olarak sert gruba rağmen stili olan kısa sprinte uygun gidişat nedeniyle Harputhanı’nı da yazıyorum.

 

Banko tercihimi Gone West torunu Typhoon’dan yana kullanıyorum.

Grup inanılmaz düşük seviyede, Doğu yarışlarını takip eden biri olarak Doğu’da bile fark yaratamayacak seviyede taylar bir araya gelmiş. Yonaguskalar tecrübesiz ve çok zayıf, üstelik mesafe 1400, Vıctory Gallop tayı Amıgdala’nın kumu hiç yok,  Asi Kurt kendi çapında takılan ama hiçbir şey vaat etmeyen bir tay. Gemini, Özcankızı ve Sultan Of Wınd üçlüsünün ilk yarış performansları çok zayıf. Gemini pedigri olarak ayak çabukluğuna sahip ama 1200’de bile yarışı kenter bitirdi, bugün mnesafenin uzamasıyla onu da eledim. Tekrar 1200 kalsa muhtemelen Geminiyi’ de ilave eder iki at geçerdim.

Bütün bu taylar arasında kaba kuma yatkın pedigrisi ve son yarış performansıyla Typhoon bankosunu tercih etmeye karar  verdim. Typhoon’un ikinci annesi Asyam kaba kumu olan ve eşgal olarak kısrak sülalesinin bütün özeliklerini taşıyan bir kısraktı, dolayısıyla Gone West etkisinin devam ettiğini söyleyebiliriz. İkinci anne West Gun’un  kızı Lılya Ekınoks’un Toprakbay, Kocamantınaz, Elmastınaz ve Claris gibi bu grup için ciddi referans oluşturan tayları mevcut. Yanı Typhoon’un kısrak sülalesinin kaba kum odaklı fark yarattığını söyleyebiliriz, yarışın kağıt üzerinde pedigri favorisi Typhoon.

İlk iki yarış performansını ölçü almıyorum, keza her ikisinde de çok geri geldi. Kısa aradan sonra etkili bir yarışla döndü ve 1300/19 içinde bitirerek grubun performanı odaklı en iyi yarışını koştu ( Asi Kurt’unda 1.13’ü var, hadi onu da sayalım ). Aynı performansı pedigri olarak yatkın olduğu kaba kuma da taşımasını bekleyebiliriz, çok cazip çıkıyor, risk edilebileceğini düşünüyorum, bankomdur.

 

Toro Toro kaba kumda grubun bir numaralı ismi, ancak Ezgili boş kalırsa kendisine rakip olabilir gibi görünüyor. Siverek Beyi’ni eski gücünde olmadığı için eledim.

Ezgili boş kalabilir mi ona bakalım, kaçak tek rakibi Külünk Ağa. Son yarışlarında da beraber koştular ve Ezgili daha iyi çıkarak numarayı aldı. Aralarda sıkışan Külünk Ağa tempoya hiç uyamayınca Ezgili bomboş kalmış oldu. Bugün de benzer bir durum olabilir, Ezgili en iç kulvarı çekmiş, Külünk Ağa yine aradan çıkıyor, dolayısıyla Ezgili bir kez daha boş kalabilir, yeri olanların yazmasında fayda var.

Potansiyelini ancak zaman zaman koşabilen Kakao’yu kilo avantajından dolayı yazıyorum.

Chandrakanta falan Toro Toro’yu geçecekse bu oyunu ben bulamam.

 

Bordalı açık ara grubun önünde, ufaltmak iseteyenler ya da daha garanti tek arayanlar Adana çimini de bilen Bordalı’yı tercih edebilir.

Reis Baba,  Dilşankızı, Çakırcelep, Jekfer rakip olarak öncelikle düşünülmesi gereken isimler.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,4,6,7,8,10

2.Ayak: 1,5,2,12,6

3.Ayak: 5,1,2,6,3

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1,2,9

6.Ayak: 1/4,5,3,6