• Cazip Banko ( Adana )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 5 gün, 17 saat, 39 dakika, 32 saniye önce

Euphrates iki yarıştır kötü koşuyor ama bu grupta yine öncelikle düşünülmeli. Adana’daki son işi 1200/15 olmuş, iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Çok uygun grupta kazanmaya yakındır.

Üç yaşlı Rocket Man en ciddi rakibi gibi görünüyor, geçen sezon Euphrates’i geçmeyi başarmıştı, kaybettiği yarışta da ezilmedi, yine geçebilir.

Yarışın yaşlı atları üç yaşlıların yanında çok vasat durumdalar. Opstinate’i  biraz ayrı tutuyorum. Opstinate Adana’da çok başka koşuyor, Es Es Runner’la dalga geçerek kazandığı bir önceki yarışı görmezden gelmek doğru olmaz. Onu da yazıp ikinci ayağı geçelim.

Badarbunga’yı mesafeden eledim.

 

Matiz bomboş kalacağı bir yarış yakalamış, grup da çok uygun ama kumda ne kadar gideceğine ve mesafe performansına çok güvenemedim. Bengun da biraz erken yürütürse Matiz kağıt üzerinde kolay görünen yarışı kazanamayabilir.

Geriden Chandrakanta’dan başka gelip Matiz’i geçebilecek bir at yok gibi görünüyor. Grubun  büyük çoğunluğu ya piste ya mesafeye uymayan vasat düzeyli isimlerden oluşuyor. Geniş tutanlar, uzun süredir ilk kez kuma çıksa da, kuma yatkın pedigrisi ve grubun çok uygun olmasıyla Noısy Boy’u da değerlendirebilir.

 

Banko tercihimi Tay Palma’dan yana kullanıyorum. Dopingli Reis Baba muhtemelen yarıştan çıkacak

Tatlıkotan ve İnanlı Oğlu muhtemelen çok sert başlayacaklar. Tatlıkotan kaçmadan koşamıyor ve  bütün kariyeri boyunca, önde ne kadar sert giden at olursa olsun kaçmayı denedi. Bugün de aynısı olacağını düşünüyorum. İnanlı Oğlu Doğu’da kaçmaya başladıktan sonra çok etkili yarışlar koşmaya başladı, kaçarak seviye atladığını söyleyebiliriz, starttan da iyi çıkıyor, dolayısıyla o da öne gelmek isteyecektir.  Arapkır da eski temposun da olmasa da bu ikiliye katılabilir.

Tay Palma muhtemelen üç dört gider diye düşünüyorum. Son yarışını çok beğendim, yarış içinde kolaylığı, boş kalan Porsuk Beyi ile uzun süre mücadele ederek bastırması bu grupta da etkili olabileceğinin sinyallerini az çok veriyor.

Gruba baktığımızda öyle geçilmeyecek rakipleri olduğunu düşünmüyorum. Öndeki ikiliyi zaten birbirlerini bozarlar diyerek eledik. Damlataş bir türlü sprinte kalkmayan ağır bir yapıya sahip,  çok beğendiğim bir at değil. Savaş Atı gücünü koşarsa tehlikeli ama uzun süredir, mesafesinde koşmasına rağmen düzgün bir yarışı yok.  Tay Palma’nın, ablası Çakırcelep’i de geçebileceğini düşünüyorum.

Bankom Tay Palma.

 

Son ayak üç at var, kim kazanırsa sürpriz olarak görülmemeli. Çabuk yapısıyla Tekford Feyza da yazalım, kapalıdır.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,6,5,2,10,9,11,4

2.Ayak: 1,5,4

3.Ayak: 4,6,10,7,2,5

4.Ayak: 8,7,,1

5.Ayak: 6

6.Ayak: 8,4,2,9