• Cazip Banko ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 4 gün, 10 saat, 26 dakika, 54 saniye önce

Doğa Kraliçesi Lady Tulpar arasında yaşanan isim karışıklığı düzeltildi, bahsedilen tay Lady Tulpar olacak.


Quadis’in kaçacağı Magfellow’un hemen dibinde gideceği yavaş-orta düzeyli bir tempo bekleyebiliriz. Magfellow öne çıkamadığı yarışlarda çok etkili olamıyor, bugün Quadis gibi inatçı bir tayla mücadele edip direnmek zorunda, ben işinin kolay olmadığını düşünüyorum.

Nurko hem grubun bir adım önünde hem de gidişat avantajına sahip, öncelikle düşünülmeli. Quadis boş kaldığı ve gününde olduğu yarışlarda yüksek direnç koyabilien bir at, düzlüğe biraz nefesli çıkarsa yakalamak çok kolay değil, mutlaka yazılmalıdır. Kilo avantajı ve form durumuyla Jano Grande daha sonra düşünülebilir. Geniş oynayanlar için, başta bahsettiğim dezavantajlarına reğmen kalitesiyle Magfellow ve bu gruptan çok da aşağı olmayan uygun kilolu İşkodra ikilisi de yazılabilir.

 

Habinar’ın torunu Strategıcally Pwerscourt olmasından ve eşgalli yapısından dolayı hep uzun mesadefe denendi, kötü de koşmadı, zaman zaman başarılı oldu ama asıl iddialı olacağı şartlar kısa mesafe kaba kum ikilisi. Bu sezon form olarak da zirveye ulaştı, startla beraber çok iyi yer tutup Kısa Vade altı grupları çok kolay geçebiliyor, bugün de benzer grupta şansı çok yüksek.

Bahather Ankara’nın kumunda zaman zaman çok etkili olabiliyor, Rıght Or Wrong, Dıstant Rısıng, Akınşah gibi atlarla başa baş yarışları var, Strategıcally’i zorlayacak düzeyde bir yarış koşabilir.

 

Lady Tulpar müthiş süratli bir pedigriye sahip ve bunun hakkını da veriyor.Bugün grup biraz değişmiş gibi görünse de yine kaba kumda çok üst düzey bir kısrak yok, bir kez daha kazanmaya çok yakındır. Tek bırakmamamın nedeni yarış başında çok iyi yer tutamaması. Rumet kaba kumda potansiyelli bir kısrağın tayı, ilk yarışında Işılay gibi iyi bir kısrağı çok kolay geçerken potansiyelini gösterdi, arasına rağmen şans vermekte fayda var. Fleta baskın bir kısrak familyasına sahip, Kortay her pistte gidebilen ( kaba kuma bir tık daha yatkın ) yavrulan veren üst düzey sayılabilecek bir anne, kumda Fletayı denemekte fayda var. Prenses Dı ve kumu çim kadar koşmayacaklarını düşünsem de Paspartu ve Dublin üçlüsü daha sonra düşünülebilir.

 

Karaeser ve Kırmanşah muhtemelen, diğeri belki bırakır düşüncesiyle öne hamle yapacaklardır, ben kimsenin ‘’iki giderim’’ düşüncesiyle yarışa başlayacağını sanmıyorum. Hangisi ısrarcı olursa o numaraya çıkacak ve bu Karaeser olmaya daha yakın, Kırmanşah’ın yakın bekleyerek yarışları da var, muhtemelen iki gitmeye razı olacaktır.Hemen diplerinde de Pala Dayı’nın olacağı bir gidişat bekleyebiliriz. Karaeser dibinde bu ikili varken zorlanacaktır, Pala Dayı inatçı ve mücadedeleden düşmeyen bir at, üzerinde Özcan da var, Karaeser’in diri kalabilmesi için Pala Dayı’nın olması çok olumsuz bir etken. Kırmanşah hiçbir şeye karışmadan iki giderse bir şansı olabilir, Karaeserle yarış başı kapışırsa şansı çok azalır.

Pala Dayı her halükarda bence yarışın favorisi, bir önceki yarışında olduğıu gibi Karaeser’i düzlükle beraber yarıştan düşürüp uygun gruba direnmeye çok yakın odluğunu düşünüyorum, Ankara performansı  da gayet parlak. Karaeser ve Kırmanşah erken yürütürlerse şansı bir kat daha artacak.  Bu şartlarda Pala Dayı günün banko adaylarından bir tanesi olarak görülebilir.

Karaeser, Kırmanşah ve yarışın çok erken sürate girmesi halinde Natuhay sert gruba rağmen bir şeyler yapabilir. Durantaş’ı start probleminden Irkım’ı grubun sertliğinden, Sarpbey’ i tatsız görüntüsünden eledim ama yine de bu yarışta içim yüzde yüz rahat değil.

 

Banko tercihimi Chısınaılı’den yana kullanıyorum. Biraz pedigrisinden  bahsedelim, bu sülalenin en güncel kısrağını Aristocrat’ın kızı Arista olarak kabul edebiliriz, Arista çok üretken bir anne, kendisi ve kızları pek çok başarılı yarış atı verdiler, Miklagard, Montrachet, Bekmezbey, Dark Chıld, Yıldızhan Star bunlardan en öne çıkanları, oldukça üretken ve üst düzey tay vermeye aday bir kısrak kolu. Chısınaili’nin annesi Relatıvısta’da Arista’nın kızlarından bir tanesi. Sri Pekan’dan olma bu dişi tayından kısa mesafede ciddi bir berklenti içinde olmak yanlış olmaz.

Ben tüm bu veriler ışığında Chısınaili’yi ilk yarışında favori olarak vermiştim ve fena koşmayarak üçüncü oldu, buradaki rakiplerinden yarışın ağır favorisi  Rosa Rosa’yı da çok kolay geçmeyi başardı, Sonra koştuğu kum yarışı ölçü değil, o kadar geri gelinmiş bir yarış ölçü alınamaz. Son yarışındaysa düzlüğe dolu kantarma çıkmasına rağmen Ahmet Çeliğin yarışın en kritik yerinde kapanması ve sonra da kilitlenip çaresiz kalmasından dolayı düzlükte elli metre bile yarış koşamadan enseye basmak zorunda kaldı. Bugün Satış Koşusuna çıkıyor ve grup oldukça uygun, jokey apranti dengelerinden ve rakibi Rosa Rosa’nın son yarışındaki parlak derecesinden dolayı yüzde 9 lara kadar gerilemiş durumda, ben bu kadar geri kalmışken risk edilmeye değer diye düşnüüyorum ve tek öneriyorum.

Başka banko tercih edenler Rosa Rosa ya ilaveten Wow So Cool da eklemeli.

 

Ağakafkaslı ve Beybaran ikilisi istikrarlı yapılarına ilaveten grubun en üst düzey performansına sahipler, dolayısıyla ya bu ikiliyi yalnız bırakmak ya da bunları geçebilecek, geklişime açık tayları aramak tercih edilmelidir.

Fıratın Öfkesi çimi noksan gibi gözükse de kuvvetlenmiş haliyle de bir kez görmek gerekir, ben çimi eksik koşması için bir sebep göremiyorum. Potansiyeline ulaşmaya başlayan Birgi’nin torunu Akarnejat da kesinlikle ihmal edilmemeli. Snaibel La’nın torunu Vakurkız ve aradan iyi dönecekse  Berrak daha sonra şans verdiğim taylar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,10,,1,9

2.Ayak: 6,3

3.Ayak: 4,9,6,3,2,1

4.Ayak: 2/5,1,7

5.Ayak: 4

6.Ayak: 1,2,3,7/5,10