• Cazip Diyarbakır ( Guncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 4 hafta, 1 gün, 19 saat, 39 dakika, 35 saniye önce

Not:Oglum Emre Bey'in cikmasiyla Oytuntay'i tek birakiyorum.


Bugün Diyarbakır şablonu çok geniş oldu ama ikinci ve altıncı ayağın gerçekten çok zor olduğunu düşünüyorum, ufaltmak için ya Mardınar bankosu ya da dördüncü ayağı iki at bırakmanızı öneriyorum. Öncelikli tercih dördüncü ayağı iki at bırakmak olmalı.

 

Oytuntay’ın boş kaldığı zaman bu tip gruplara kolay kolay geçilmediğini biliyoruz, kilosunun çok sorun olacağını düşünmüyorum. Grubun büyük çoğunluğu arka grup beklemesi yapan isimlerden oluşuyor, sadece son yarışlarında Çeliksoy’un viraj üzerinde yürüten, dolayısıyla öndeki atı rahatsız edebilecek bir stili var ama ona da tempo yükselterek bir şekilde karşı koyacağını düşünüyorum. Yani Oytuntay tempoyu hafif yükseltmiş de olsa, kağıt üzerinde yüksek ihtimalle göründüğü gibi düzlüğe önde çıkması halinde direnmeye çok yakındır.

Oğlum Emre Bey’in son yarışını çok beğendim ve Oytuntay karşısında eleyemediğim tek isim o oldu. Oytuntay’ın olası bir boş kalamama ihtimaline karşı, grubun iyi atları Çeliksoy ve Aktemur ikilisinin de kısaya daha yatkın isimler olduğunu düşünürsek Oğlum Emre Bey’in ciddi bir şansı var. İki atla ilk ayağı risk alınabilir görüyorum.

 

Divine Light/Hernando çaprazı Moonbow çok çabuk ayaklara ve üstün bir tempoya sahip, boş kaldığı yarış bu pistte kolay kolay kaybetmez. Son açık yarışında bile Küçük Matra’ya takılmasına rağmen çok iyi koştu. Bugün bakılması gereken tek şey öne çıkıp çıkamayacağı.

Akyol, Capitane, Demirpençe, Pendik Fırtınası ve Nilberk yarışın ayağına çabuk atları. Moonbow’un anormal seri bir start çıkışı yok ama yarışa başladıktan sonra bütün bu atlardan daha sert tempo yapabiliyor, ilk yüz geçildikten sonra numarayı alacağını ve tempo ne kadar yüksek olursa olsun bu mesafede yakalanmayacağını düşünüyorum.

 

Usbey iki yarışıyla da grubun üzerinde sınıfa sahip olduğunu gösterdi ki Diyarbakrı’daki son galobu 800/56 olmuş, bu dereceyi yapmak hiç kolay değil. Süratli gidecek yarışta iyi yer tutabilirse kazanmaya çok yakındır.

Mızarbeyi yavaş yavaş toparlanıyor, bugün hem gidişat hem grup uygun, ona da mutlaka bir şans vermek lazım. Küçültmek isteyenler için bu ikili yeterli görülebilir, tam sıralamam şablonda.

 

Ebu Emir ve Royal Ashley ikilisinin sert kaçacaklarını ve birbirleri için ciddi dezavantaj oluşturacaklarını düşünüyorum, dolayısıyla yarış da süratli gidecek ama çok at yazanlar Ebu Emir’i atlamasını, start yeri güzel, bir şekilde boş kalırsa anormal dayanıyor, ara falan dinlemeyebilir.

Mardınar’ın kalitesi malum, bu gruptan üstün bir sınıfa sahip. İlk kez çıktığı Diyarbakır pistini ters mesafe olmasına rağmen yadırgamadı ve güzel bir dördüncülük yaptı, yarış çok sert başladığı için gerçek stili olan yakın beklemeyi de yapamadığını düşünürsek performansı gayet yeterli.  Bugün nispten uygunlaşan mesafede ön gruba tutunabileceği bir yarışa çıkıyor. Ebu Emir-Royal Ashley ikilisini bastırıp gruba direnmeye yakın olduğunu düşünüyorum, ikinci tek arayanlar için önerim Mardınar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 2,1,3,4,7,8,9,12,13

3.Ayak: 8

4.Ayak: 10,3/5,6,8

5.Ayak: 11/2,6,7,10,12,1

6.Ayak: 6,4,10,11,13,14,3