• Cazip Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 hafta, 2 gün, 8 saat, 57 dakika, 59 saniye önce

Şart-1 yarışta risk alacak kadar içime sinen bir tay olmadı,  kalburüstü pedigriye sahip pek çok isim var, galopları da birbirine benzer.

Wın For Me’nin anne kardeşi Three Valleys’in kızı Instant Crush erken gelişen, potansiyelli bir pedigriye sahip, idman görünümünü de çok beğendim, öncelikle onu yazalım.

Macadamıa Indınolla gibi iyi bir ikinci anneye sahip, Dısrespect, Terlemez, Match Point, Indınolla’nın verdiği yarış kazanabilen, iyi yavrular… kısacası istikrarlı ve üretken bir anne, kızı Match Point’in tayı Macadamia 1000/1.00 işiyle hazır durumda olduğunu ve pedigrisinden bir şeyler aldığını gösteriyor, iyi bir yarış beklenmeli.

Kıll Bıll Three Valleys/Country Reel çaprazı çok süratli bir pedigirye sahip, Şart-1 dişi yarışında elemeyi düşünmek çok risklidir, benzer şeyler Irısh Country için de geçerli.

Yağmurun Fısıltısı Scream To Scream iyi anneden verdiği bir tay, idman pisti programından izlediğim kadarıyla eşgal olarak Scream’ın başarılı taylarına çok benziyor, mutlaka yazılmalıdır.

Son olarak Halis’in bindiği Black Chınese yazıyorum.

İlk ayak mutlaka çok at yazılmalı, risk alıp başarılı olmak için bilgiden ziyade şans  gerekli. Ben yazdığım bütün tayları içime sinerek yazdım, mümkün olduğunca sıralamaya sadık kalınmasını öneririm.

 

Kamçı çok yetenekli bir tay, rakiplerine oranla tecrübesiz görünse de mutlaka etkili olacaktır. Gruba baktığımda çok üst düzey bir tay göremiyorum, çoğu Maiden’dan çıktıkları halleriyle kalan atlar, üzerine çok bir şey koyamadılar.  Dolayısıyla Kamçı’nın Maiden’dan geliyor olmasına aldanmamak lazım,  zaten geçtiği atlar da Baba Ahmet ve Alemin Kralı gibi Maiden seviyesinin üzerinde isimler. Kamçı’nın ikinci annesi Nihavend açık yarış atı verebilecek potansiyele sahip çok değerli bir kısrak, dolayısıyla Kamçı sert gibi görünen ama aslında çok da sert olmayan grupta mutlaka iddialı olacaktır, plase banko arayanlar için programın en ideal atlarından bir tanesi.

Kalan isimler arasında keskin farklar yok, boş kalma imkanı olan Metal Fırtınası ve totosu bozulsa da bu grup için yeterli bir isim olan Kuzen ikilisi muhtemelen geride kalacaklar, çok at yazanların bu ikiliyi de ilave etmesi faydalıdır, tam sıralamam şablonda.

 

Yağızınoğlu inanılmaz uygun bir gruba çıkıyor, son yarışıyla beraber sezon başındaki o ürkek ve dengesiz halinden kurtulup biraz daha ata benzemiş bir görüntü verdi,evet mesafenin uzaması lehine bir şey değil ama bu grupta mesafe dezavantajını minimum hissedecektir. 2100 yarışı daha sert grupta olmasına rağmen çok kötü değildi. Kazanmaya çok yakındır ve ikinci tek arayanlar için düşünülmesi gereken ilk isimdir.

Maraz Han bomboş kalacağı şartları yakalamış, son iki yarışının kötü olmasına aldanmamak lazım, sert kaçaklar vardı ve öne gelemeyerek etkisiz kaldı. Bugün önde kolay kalma şansı ve yavaş götürme imkanı var, kesinlikle ihmal edilmemeli. Yüzde 1 gibi inanılmaz bir Agf oranına sahip ama şanslıdır.

Dengesiz yapısına rağmen mesafe kalitesiyle Chıcago son tercihim.

 

Here To Fly bu vasat gruptan farklı bir potansiyele sahip, kzanmalıdır. İstanbul pistinde , Ekim ayında hala Gülan Bindaları, Zıpyleri  açık yarışlarda şanslı halde görmek, iki yaşlılar açısından sezonun ne kadar kısır olduğunu gösteriyor.

 

Duke Of Kent’in  62 Agf ile çıkması programın tek bulma konusunda ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Duke Of’un ne Zu Hat’a ne de Specıal Sword’a bariz bir üstünlüğü var, Zu Hat’ın gerisinde olduğu bile söylenebilir, tamamen Halis bankosudur, bu kadar favoriyken elbette yıkılmalı.

Söylediğim ikiliye ek olarak Aslanağzı ve önde çok boş kalma imkanı olan Mahir Bey de etkili olabilir.

 

Buzkaya ve Kırkpınar’ın süratlendirecekleri bir yarış olacak, başka kaçak olmasa da ben bu ikilinin yarışı ciddi şekilde süratlendireceğini düşünüyorum. Kırkpınar kaçarak kazandı, yine kaçmak isteyecektir, Buzkaya zaten tempo ne olursa olsun kaçmayı hedefliyor,  dolayısıyla süratli tempoya göre yarışı kurgulayabiliriz.

Derin Sultan uzunu da çok rahat koşabiliyor, yaşlı atlara karşı da çok etkili olabileceğini gösterdi, kilosu uygun, son iki yüze kadar iyi yerlerde saklanabilirse şansı çok yüksek.

Kafadar Derin Sultanla benzer yarış karakterine sahip fakat çok istikrarsız bir at. Son yarışında kıpırdamış göründü. Bugün gidişat grup ve kilo onun için de çok uygun, gücünü koşması durumunda mutlaka etkili olacaktır, zaten ya en kötü ikinci olur ya da tabelaya girmez, öyle bir at.

Son olarak, inatçı karakteri ve yine  kilo avantajıyla Işkınat yazıp bırakıyorum.

Tercihimi dört yaşlılardan yana kullandım, hem kilo hem gidişat avantajına sahipler, güç olarak da yaşlılara üstünlük kurduklarını biliyoruz, hemen hepsi daha ilk yarışlarında buradaki yaşlı rakiplerini geçtiler ( Işkınat’ın Yol Bulan’ı geçmesi gibi ). Yaşlı atlardan bir tanesi yazılacaksa tercih Semada Yıldız olmalı, hem Halis faktörü hem de bu tip süratli yarışa çok uygun stiliyle bir şansı olabilir. Şablonun çok şişmemesi adına ben eledim.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 4,8,6,5,12,1

2.Ayak: 6/10,4,7,3,5,8,11,12,1

3.Ayak: 3/7,1

4.Ayak: 5

5.Ayak: 1,2,3,5,6

6.Ayak: 8,9,10