• Çift Bankolu İstanbul ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 6 gün, 17 saat, 50 dakika, 53 saniye önce

Not: Son ayak Ünalamca eklenmiştir.


1.Ayak

Tescilli pek çok orijine sahip olan bu Şart-1 yarışta keskin bir ayrım yapmak zor ve riskli görünüyor. Turbo faktörüyle Baba Ahmet ve kısa çimde istikrarlı ve başarılı çok sayıda yavrusu bulunan Sabina’nın tayı Nadir Bey ilk gözüme çarpanlar, Nadir Bey’in 1000/1.07 galobu var, mesafeye çok yatkın pedigrisini de düşünüce ilk ayağın plase gösterilen isimleri arasında en şanslılarında birisi olduğunu düşünüyorum.

Çamlıbel,Astronot, Asi Kalp ve Melih Dayı dörtlüsü daha sonra şans verdiğim taylar.

2.Ayak

Zeus iyi bir form yakaladı, pedigrisi zaten çok parlak bir at, üç yaşlılığında zaman zaman parlamalar şeklinde gösterdiği potansiyelini 4 yaşlılığında istikrarıyla birleştirdi ve en geri bekleyerek güzel de bir stil yakaladı. İstanbul’un 4 yukarı araplarının en zayıflarıyla koşacak, ben iki bankom olmasından dolayı risk almıyorum ama tek yazıldığı bir alternatif oyun mutlaka bulundurulmalı.

Diğer atlar hakkında pek bir şey söylemeye gerek yok, ayrım yapmak tombaladan farksızdır, üç aşağı beş yukarı çıkardığım sırlamam şablonda.

3.Ayak

Son Of A Legend ve Cheri Cheri Lady ikilisinin müthiş süratlendirecekleri bir yarış olacak, Indıan Radja’nın  da çok seri yapısıyla bu ikiliye katılacağını düşünüyorum .Cher Cheri Lady hiçbir şekilde iki gitmeyi kabul etmiyor, mutlaka öne gelmek isteyecektir. Son Of A Legend  maksimum seviyesini kaçarak yakaladığını gördü, mesafenin de çok kısa olmasından dolayı Akın’ın gözü karartarak tempoya girmekten çekinmeyeceğini düşünüyorum. Bu ikilinin sert tempo kaçtıkları ortamda hangisi ayakta kalır ve numarayı alabilir sorusuna ben Son Of A Legend cevabını vermeye daha yakınım, ama ne olursa olsun, birinin diğerine müsaade etme ihtimali gözden çıkarılmamalı, geniş oynayanlar için ikisi birlikte düşünülmeli. Dünkü Türütcan örneğinde olduğu gibi biri iki gitmeye razı olursa diğeri kesinlikle ihmal edilemez.

Golden Tower kısa çimde grubun en güçlü ve kariyerli ismi, Halisle sakin bir şekilde bekleyip doğru yerde yürüterek kazanmaya en yakın isimdir. Yalpagan'ın da bu tempolarda ve uygun grupta şansı çok yüksek, ben ufak oynayanların tercihlerini bekleyenlerden yana kullanmalarını öneriyorum.

Geniş oynayanlar, özellikle sert tempo ve Golden Tower’ın biraz eksik koşması ihtimaline karşı Son Of  A Legend, Dıamond Flame-Cheri Cheri Lady üçlüsünü yazabilirler.

4.Ayak

Gazibora Khan zayıf ikili jenerasyonu içerisinde en parlak başlangıcı yapan isimlerden bir tanesi. Gerek kaliteli pedigrisi, gerekse uzun sprint yeteneğiyle 2’li erkeklerin bir numarası olmaya aday isimlerden. Babası Native Khan baskın ve kaliteli bir aygır olacağının emarelerini veriyor, annesi Enhance’ın verdiği yavrular ortada, 1400’e çıkan mesafeye de grup içinde en yatkın tay, bir kez daha kazanmasını bekliyor ve tek yazıyorum.

5.Ayak

Abbas Yolcu mesafe kalitesi olarak üç yaşlıların en iyi dört isminden bir tanesi, tam mesafesinde bir kez daha kazanmaya çok yakındır.

6.Ayak

Sabrinin Atı starttan çıkması durumunda tartışmasız olarak grubun ve günün en ağır favorilerinden bir tanesi, sadece bire kez tamamen startta kaldı, o yüzden risk alınabilir diye düşünüyorum, ben ana oyunuma tek önermiyorum ama kesinlikle günün tek denenebilecek atlarından bir tanesidir.

Şükrü Kaizbert’in iyi erkek taylarından ben son koşusuna çok fazla inanmıyorum, ihmal edilmemeli. Son yarışında erken tempoya giren ve buna rağmen fena koşmayan Torosdağı daha idareli gitmesi halinde mutlaka mücadele içinde olacaktır. Mesafeye yatkınlığı ve gelişen pişkinliğiyle İzsoy da yazıp ufak oyunlar için yeterli görülebilir diyorum.

Aradan dönse de kalitesiyle Açık Deniz, sertleşen grupta Kırbulut, kolay kaçma imkanı yakalayabilirse Özyel ve biraz geri gitse de uygun grupta Ünalamca geniş oynayanlar için yazılabilecek diğer atlar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,7,4,2,1,6

2.Ayak: 2/4,3,5,1,8,7,10

3.Ayak: 1,2/7,8,6

4.Ayak: 4

5.Ayak: 1

6.Ayak: 7/8,9,3,,1,5,6,10


Altın Oyun..