• Cılız Ankara

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 3 gün, 18 saat, 3 dakika, 14 saniye önce

Yedili Ganyan’da banko önerim Ulan Bator. Bu gruptan yetenekli bir tay, aradan sağlıklı dönecekse kazanması lazım.

 

Sonbeste’nin çim performansı rakiplerinin bir adım önünde ama geçilmeyecek bir tay da değil açıkçası. Zaman zaman kendini gösteren Hilal Kızı’nın henüz tam potansiyelini yansıtmadığını düşünüyorum ama bugün bulabileceği en uygun grupla koşacak, etkili olabilir. Ilgın’ın torunu Yaksan’ın Güntay’dan verdiği Berkuk bu grup için ciddi bir potansiyele sahip, ilk yarışı olmasına rağmen ihmal edilmemeli. Son başarılı yarışıyla Koşanefe’nin kızı Stres Topu, grubun çok uygun olmasıyla Konuksever ve annesi Yazbahar hatırına Gümüşbahar üçlüsünü yazarak ilk ayağı kapatıyorum.

 

Kaprisli yapısı, iniş çıkışlı performansından dolayı Foterli güven vermiyor. Yine bu tip bir grupta ağır favori çıkmış ve Sivaslı Musa’ya uzak kaybetmişti.

Rakip olarak başta Kalaycıkaya düşünülmeli, çok iyi duruma geldi ve zamanla daha iyisini de yapabilir. Daha sonra Sivaslı Musa ve Tay Palma.

 

Selayatlı ve Güney Fırtınası ikilisinin süratlendireceği yarışta muhtemelen Selayatlı kaçacak Güney Fırtınası da iki gidecek.  Selayatlı olmasaydı Güney Fırtınası’nı çok öne alacaktım ama bu şartlarda temkinli olmak lazım.

Coşanmeriç bu seviyelerde her zaman tutulmalı. Uzunda bile kazanan Berraksu mesafesine dönmesi ve grubun da uygun olmasıyla bir kez daha şanslıdır.

Daha sonra Ece Melek, Güney Fırtınası ikilisini tutuyorum. Son olarak çimde hiç koşmasa da eksilmemesi gereken ve mesafesine çıkan Kongo’dan da iyi bir yarış gelebilir.

 

Bıçkın Bey son yarışında Treasure Hunt, Empıre Sun gibi üst grup atlarını geçti. Yine ekürisi Külhan’ı öne salarak yarışı süratlendirmeyi hedeflemişler, iyice uygunlaşan grupta bir kez daha kazanmalıdır.

 

Gobakkızı potansiyelli taylardan bir tanesi, sorunlarından, az koşmasından dolayı henüz gerçek gücünü koşmadı ve kalitesiyle ters orantılı şekilde uzun süre Maiden kaldı. Son iki yarışla beraber gelişen bir durumu var ve  rakipler inanılmaz uygun, biraz kısa mesafeye rağmen kazanmaya çok yakındır. İkinci tek arayanlar için tercih edilebilir.

İstikrarlı ve kaliteli aygırlardan Balıkhan’ın üretken bir kısrak sülalesinden verdiği Tiraje pedigri potansiyeli olan bir tay, Gobakkızı seviyesinde bir yarış koşabilir, start yeri de gayet iyi. Kutlu ekürisinin tayları sanırım Gündüzeli ekibinde ve boş at çıkmıyor, ilk yarış performansları da gayet iyi.

 

Hunzach Dancer ve Soydan ikilisi grubun epey önündeler. Ufaltmak isteyenleri için yeterli görülebilir.

Ordinarius  bir önceki yarışında az çok potansiyelini gösterdi, gelişime açık bir tay, ters at arayanlar Ordinarius’u yazabilir. Kapamak için Scarf’ı da yazalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,4,1,9,5,3

2.Ayak: 1,2,5,8

3.Ayak: 2,4,3,5,8

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4,9

6.Ayak: 1,10/12,2