• Cılız Geçişler..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 4 gün, 1 saat, 58 dakika, 9 saniye önce

Clıff Surfer erken gelişen taylar veren kısa çim aygırı Perfect Storm’un çok potansiyelli bir anneden olma tayı, erkek olmasıyla da beklenti iyice artmış durumda, iki tane 1000/1.03 galobu var ( normalde Ankara galoplarına inanmam ama Kurtel’in tayının galopları doğrudur diye düşünüyorum ) dolayısıyla, hem yarış tipine çok uygun üst düzey pedigrisi hem de yeterli hazırlıklarıyla Clıff Surfer yarışın en şanslı ismidir, Grayempire’ın önüne koymamın sebebi Perfect Storm faktörü.

Grayempıre malum Graystorm’un kardeşi, kır olmasıyla Cihanyandı Lütfiye’nin bir kez daha baskın bir tay verdiğini ve potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Daı Jın / Selkrık çaprazı erkek bir tayı yazmamak olmaz, Cross Fıre üçüncü tercihim, ufaltmak isteyenler için bu üç tay yeterli gibi görünüyor.

Torok fena taylar vermiyor, Apocalypto da Torok’un iyi anneden verdiği bir tay, Orsa’nın iki tayı da kısa çimde yetenekli ve gücünü koşmadan sahadan ayrılan isimlerdi, geniş oynayanların yazmasında fayda var. Sigar’ın kızı Senoş ve Dıamond Girl ikilisi daha sonra düşünülebilir.

 

 

Her zaman başka bir atın geldiği bu grupta Yiğitefekaan ve Silah’ı bir adım önde görmekle beraber çok at yazılmasını öneriyorum.

 

 

Magfellow’un yavaş tempoda kaçacağı Prıze For’un da hemen dibinde gideceği bir gidişat bekleyebiliriz. Prıze For numarayı isterse yarış biraz süratlenebilir, Magfellow’un iki gitmeyi kabul etmeyeceğini düşünüyorum, ama yüksek olasılıkla yavaş bir tempo bekleyebiliriz. Magfellow için mesafe biraz uzun, yavaş götürme imkanı olsa bile ben bugün elemeyi tercih ediyorum.

Tuğra favorim, grup çok uygun, Halis’in Ersözlü’ye binmesi Tuğra’nın biraz geride kalmasına neden olmuş ama Tuğra Ersözlü’den daha kabiliyetli bir at, çoğunluğunu orta mesafeci atların oluşturduğu grupta Tuğra’nın şansı çok yüksek.

Tuğra karşısında eleyemediğim tek at oldu, o da Serhuncan… özellikle son iki yaırşında çok üst düzey koşmaya başladı, 1600/ 1.35 seviyesinde yarışı var, geçtiği atlar ciddi potansiyelli isimler, start sorununu da halletmiş görünüyor, bugün yaşlı ama dişine göre rakiplerin olduğu bir grupta koşacak ve çok şanslıdır.

 

 

Tanatar bomboş kalma imkanı bulacağı bir yarışa çıkıyor, düzlük başında yürüten Uçarer hariç öne giden bir at yok, bu şartlarda çok üst düzey bir rakiple koşmadığı sürece Tanatar her zaman favoridir. Uçarer son yarışlarında düzlüğe kadar bekleyip, düzlük başında yürütmeye başladı, bazen de viraj dönülürken yürütüp öne çıkıyor, ama bugün Tanatar karşısında bu kadar inisiyatif alarak koşacağını zannetmiyorum, arkada Olgunabi gibi ciddi bir at varken bence daha sabırlı kalacaktır, bu da Tanatar’ın lehine bir durum.

Olgunabi tam mesafesine çıkıyor, hafif dengesi bozulursa Tanatar’ı geçebilir, hafif risk alarak bu ikiliyi yazıp bırakıyorum.

 

 

Invıncıble Gırl’ün kızı Lady Derya ilk yarışında harika bir performans gösterdi, 1.11’’i son sekiz yüz derecesi,  sermayeli görüntüsü, eşgali, her şeyiyle çok iyidi, bir kez daha kazanmaya çok yakındır, tek yazacaklar için önerim Lady Derya.

Yyeri olanlara Vıolın’i de öneriyorum, bugün önde bomboş ve kolay kalma imkanı var, bu şartlarda çok kabiliyetli bir kısrak, ciddi bir direnç gösterebilir, hem Lady Derya’nın yanına hem de ikiliye at arayanlar Vıolın’ı düşünebilir.

 

 

Foterli bomboş bir gruba çıkıyor, çok kaprisli bir at olmasına ve yamak 0 yarışa rağmen kazanmaya çok yakındır. Son güzel yarışı ve hala daha gücünü koşmamasıyla Piriştineli ve Yalaz’ın düzelmeye başlayan yavrusu Tay Palma şans verdiğim diğer atlar..

 

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 2,4,3/1,7,9

2.Ayak: 2,6,1,3,7/9,5,10,4

3.Ayak: 2,5

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 3/6

6.Ayak: 2,7,8


Altın Oyun..