• Çim ve Kum ( İzmir Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 3 gün, 20 saat, 58 dakika, 33 saniye önce

Not: Kuma dönerse diye Best Gunner da ilave ediyorum. Çıkan Sphyıx yerine ilk kez koşan Escudero yazalım. işleri fena değil, çok zayıf grupta koşacak.


İzmir’e çim ve kum olmak üzere iki farklı kurgu oluşturdum. Pistin durumuna göre değerlendirebilirsiniz.

 

İlk ayak Oğlum Cevat ve Bingöllüm ikilisi grubun bir adım önündeler. İstikrarlı yapıları var ve piste uyumları gayet iyi. Berki Atıf’ı da yazarsak çim koşullarında ilk ayak kapalı gibi görünüyor.

Totosu bozuk ya da az koşmuş atlardan çıkış yapabilecek bir tay gözüme çarpmadı, hemen hepsi aşağı yukarı potansiyelleri bu olan taylar gibi görünüyor.

Kuma alınırsa Oğlum Cevat çok şanslı olacak. Rakibi Bingöllüm’ün kumu eksik ve Oğlum Cevat rakibine oranla daha iyi yer tutabiliyor. Berki Atıf’ın yerine de Sphynıx’ı alabiliriz.

 

İkinci ayak çim kalırsa çok zor bir yarış, sorgusuz çok at yazılmalıdır.

Kuma dönmesi durumunda Viva La Vida , Green Puss ve İlaria üçlüsü rakiplerinin çok önündeler. Yeterli görülebilir.

 

The Yıldızer son yarışını kazanarak bizi yatırmıştı. Uzun süren silik görünümünün ardından iyi bir yarış koştu. Bu tip gruplarda başarılı olabileceğini biliyorduk ama uzun süreden beri adım atacak hali yoktu. Gücünü koşması durumunda yine yarışın en şanslı ismidir.

Kıng Of Brothers uygun gruba ve ideal mesafesine çıkıyor. Çim kalması durumunda günün en şanslı plase atlarından bir tanesi. Ufaltmak isteyenler için bu ikili yeterli görülebilir.

Daha sonra Garipağa, Prıncess Westport ve Longway üçlüsü yazılabilir.

Kuma alınırsa Yıldırım Şah yarışın ağır favorisi olacak. Longway ve Garipağa ikilisini de yazarak geçebiliriz.

 

Siverek Diyarı son yarışında mesafe biraz uzun gelince son yüzde Gürsoyhan’a direnememişti. Bu sefer yarış 1400 ve yine bomboş kalma imkanı var.

Rakibine göre en ciddi avantajı yarış içinde yüksek tempolara çok kolay çıkabilmesi. Gürsoyhan da tam tersi yarış içinde hiç yürümeyen, olduğu yerde sayan ağır bir at.

Bugün, ikili arasında güç farkından ziyade bu yapılarından kaynaklanan bir fark olduğunu düşünüyorum. Siverek Diyarı özellikle virajda yapacağı tempoyla rakibinden avans alacaktır ve kesmeyeceği mesafede direnmesini bekliyorum. Bankom.

 

Be Kes çok hızlı makine çıkışıyla bu zayıf grupta fark yaratacaktır. Çim kalırsa kazanmaya çok çok yakındır.

Baba Adnan ve kısaya çok yatkın, güzel pedigrisi ve iyi ilk yarışıyla Rain Hope ve Adıvar üçlüsü değerlendirilebilir.

Kum olursa Rain Hope çok şanslı olacak, Ferhathan da mutlaka yazılmalı.

 

Son ayak Çeşme Fırtınası ve Halime Hanım arasında öne gelme adına ciddi bir tempo olabilir. Çeşme Fırtınası’nı bu sefer elemeye cesaret edemiyorum ama Halime Hanım bundan çok olumsuz etkilenecek.

Öncelik yarışın erkek atları Eser, Mösyöspartaküs ve Tezcanlı üçlüsünde. Çim kalırsa, mesafenin uzamasıyla Tezcanlı çok çok şanslı ama kuma dönerse bu kadar iddialı değilim. Çeşme Fırtınası’nı da yazalım, çim için bu dörtlüyle risk alınabilir.

Kuma dönerse Mösyöspartaküs , Eser ve Fanizan  üçlüsünün şansı çok yüksek. Çeşme Fırtınası da kumu yadırgamayacaktır. Dikoğlu ekürilerini  de yazalım, yeterlidir. Muhtemelen Mösyöspartaküs çok ağır favori çıkar zaten ama start yeri iyi değil, kuma dönerse 1600 e alınır yarış ve en dışarıdan çıkacak, virajda olan 1600 startı için büyük dezavantaj. O yüzden tek yazmak risklidir.

Bol şanslar..

 

Çim

1.Ayak: 7,9,5

2.Ayak: 6,8,9,13,12,3,2,17,4,7

3.Ayak: 2,5/4,7,8

4.Ayak: 4

5.Ayak: 4,3,9,1

6.Ayak: 7,1,3,5

 

Kum

1.Ayak: 9,7,8

2.Ayak: 6,2,5

3.Ayak: 3,8,7,1

4.Ayak: 4/3

5.Ayak: 9,3,7,4

6.Ayak: 5,1,3,7,8,11