• Çimin Durumuna Göre... ( İzmir )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 1 gün, 9 saat, 53 dakika, 31 saniye önce

İzmir’de banko tercihim ilk ayak Champs Bay’den yana olacak. Kasıtlı olarak pist ölçümü açıklanana kadar bekledim,  dört ve üzeri bir değer çıksaydı başka bir banko tercih edecektim ama şu an 3.4 görünüyor. Performans etkileyecek bir değer değil ama yarış saatine yakın ciddi bir yağış olması halinde Champs Bay’i tek atmanın çok riskli olduğunu düşünüyorum,  o yüzden alternatif bir tekim daha olacak.

Chams Bay İzmir’in bu seviyeleri için çok kabiliyetli bir tay, yarışla beraber yerini hemen bulup iyi bir tempo yapabiliyor ve düzlüğe biraz bile sermayeli çıkabilirse bu gruba dayanacağını düşünüyorum.

Adem Şen’in dikkat etmesi gereken Latına Girl,  Dark Khan gibi kaçak atlara karşı tempoyu doğru ayarlamak. Gerekirse iki gidip yakın bekleme yapabilir, illa kaçacak diye bir şey yok, Chams Bay’in yakın bekleme koşmaması için hiçbir sebep yok, kaprisli bir tay değil ve her yarış gücünü koşuyor. Erken yürütmesi durumunda özellikle Pekin Gold’a karşı sıkıntı yaşayabilir.

Neticede bütün bunları atın ilgilileri de hesaplamışlardır diye düşünüyorum, bankom Chams Bay.

Tek yazılmaması durumunda rakip gördüğüm atlar Pekin Gold ve Barbarian.

 

September Wınd çok ciddi kilo dezavantajına rağmen bu zayıf grupta  ilk at olarak düşünülmeli, beklenenden çok daha kolay bir yarış kazanırsa şaşırmam.

Onun dışında çok zayıf rakipler var, mesafesine dönen istikrarlı Patient ilk rakip tutuyorum, Pour Toı için de benzer mesafenin kısalması avantaj, kumu çim kadar koşmasa da çok uygun rakipler var.

Daha sonra İlaria, Şeker Yıldızı, Sheilla, Şoşoloza ve bu tip mesafelerde yetiştirmesi zor olsa da grubun üzerinde performansıyla Red Queen sıralaması değerlendirilebilir.

 

Lady Hatun bu zayıf gruptan yetenekli bir tay, biraz kuma yatkın pedigrisine rağmen çimde de anormal eksilmeyeceğini düşünüyorum, arap atları pist ayrımı konusunda İngilizler kadar nazlı değil, özellikle bu seviyelerde pist seçiciliğini çok düşünmemek lazım. Tek yazma konusunda çekimser kalmamın nedeni yarış stilinden kaynaklanıyor. Düzlüğe kadar kolay gelemeyen ve teşvik isteyen bir yapısı var, bu tip atları prensip olarak tek yazmamayı tercih ediyorum, hele ki İzmir pistinde. Ama başta da bahsettiğim şekilde yağmurun yağması durumunda şansı çok artacak ve banko tercihimi Lady Hatun’dan yana kullanacağım.

Rakip olarak Fesleğen, Özpembe ve Kraliçem üçlüsünü tutuyorum.

 

Longway bu gruba sık sık kaybetse de mesafede kabiliyetli bir tay, bu grupta her zaman öncelikli düşünülmeli. Daha sonra birbirine çok yakın yarışlar koşan Pedaliza, Drummer, Still Waiting ve Wın For Me dörtlüsü de mümkün olduğunca ayrımsız yazılmalı.

 

Berksoy’un oğlu Çamlıberk’i çok tutuyorum, bu sezon zaman zaman bu grup için çok kıymetli yarışlar koştu,  dördüncü olduğu kum yarışında dışarıları dolaşmasına rağmen Zorbezirgan gibi bir ata hakim olup yarıştan düşürmeyi başarmış ve yarıştan da kopmayarak dördüncü olmuştu.  Çamlıberk stil olarak öne gitmeye meyilli bir at, ilgilileri en ufak bir boşlukta kaçmayı deniyorlar v e bugün bunun için de şartlar gayet uygun.  İyi çıkarsa tempo yapabileceği bir yarış yakalamış durumda, kesinlikle ihmal edilmemelidir ve hatta ters banko arayanlar Çamlıberk’i değerlendirebilir.

Rakip olarak önce Borahanbey sonra eküriler tutuyorum.

 

Mesafenin iki yüz metre uzaması ve Sürmeli Sultan gibi sert kaçan bir atın varlığı Bilgininoğlu için işi biraz zorlaştırmış durumda ama kalitesiyle yine kazanmaya çok yakındır.

Düzelmeye başlayan, Bilgininoğlu’nun öz kardeşi Gülerce abisi için yarışın en tehlikeli atı, daha sonra mesafenin kısalmasıyla Aağacemal de ekleyerek günü kapatıyorum.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 1,5,2,7,9,10,4,6

3.Ayak: 8/4,7,9

4.Ayak: 6,10,2,4,3

5.Ayak: 11/6,3

6.Ayak: 4,8,2


Cengiz Gürbüz