• Denk Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 6 gün, 5 saat, 2 dakika, 52 saniye önce

Günün Ganyanında Doğuhan olmasa boş kalacak Sedatbey denenebilirdi ama bu şartlarda çok karışık bir yarış, illa oynanacaksa Fenerlican düşünülebilir ama onun da sık sık eksik koşabilen ne kadar nazlı bir at olduğunu biliyoruz, baya da önde çıkar gibi geldi bana, tercih size kalmış.

Plase önerim mesafesine ve çok uygun gruba çıkan, ağır çimde de sırıtmayacağını düşündüğüm Tango Wınner.

 

Bang Bang kaliteli ve üretken bir kısrak olan Razzberry’nin kolundan gelen bir tay. Razzberry Lastson, Sümen, Barbarize,Gale gibi yarış hayatı ve hara performansı parlak taylar verdi, aygıra göre piste ve mesafeye uyumu şekillenen fakat her zaman belirli bir seviyeye sahip yavruları olduğunu görüyoruz. Kaba kumun Yonaguskayla beraber baş aygırı Cuvee’den verdiği Bang Bang eksik hazırlıklara sahip, vasat taylar arasında hem pedigrisi hem galoplarıyla bir adım öne çıkıyor.

Prıncess Izabel’in sadece iki tane sprinti var ama kaba kum ve kısa mesafe odaklı düşünüldüğünde belki de grubun bir numaralı orijinine sahip.  Adana kumunun efsane atlarından Muratcan’la aynı kısrak koluna mensup ve bu sülale kaba kumda istikrarlı şekilde belirli seviyeye sahip taylar veriyor. Kaneko’dan olma bu tay da piste çıkar çıkmaz 1000/1.03 galop yapmış ( doğru olduğunu varsayıyorum ) ihmal edilmemeli.

Panıgale Vıctory Gallop/Contrary çaprazı pedigriye sahip, Vıctory Gallop taylarının kalitesi ve erken gelişim özellikleri malum, Panigale’in ikinci annesi Contrary de iyi bir anne, Aurelio,Maldiya başarılı sayılabilecek tayları arasında ilk aklıma gelenler. Hatta Shamwari’nin arkasından ikinci olan Sefir Bey de bu kısrağın kızlarından Zalasultan’ın tayıydı. Özetle, özellikle Vıctory Gallop’un bu kısrak kolunda çok etkili olma ihtimaline karşı, yeterli ve çok sayıda galobuyla Pıgale’in de ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu üç tayla günün ilk ciddi riskini bu yarışta almaya karar verdim çünkü diğer yarışlar gerçekten zor, birbirini sürekli geçen atları ağır çim şartlarında elemek bana oldukça riskli geldi.

Nihalim’in tayını nende elediğimi biraz açıklayayım, Nihalim’in annesi Concordia çok istikrarsız bir anne, Gazi ikincisi de Urfa atı da verebiliyor, bugünkü tayı Carpe Koı Gülercelerin atı, dolayısıyla direkt göz önünde olan bir at, idmanları çok göze batsa üstüne zıplarlardı diye düşünüyorum, malum Gülercelerin her tayı favori çıkıyor. Yine de bir Lion Heart tayıdır ve elemek risklidir. Onun dışında Kerimanım ve Sweet Bıtter ikilisinin orijinleri fena değil ama çime daha yatkınlar, özellikle Sweet Bıtter’dan biraz çekiniyorum açıkçası ama eksik işleri ve çime daha yatkın pedigrisiyle elemeyi tercih ettim, Powerscourt’un ilk yarışını kaba kumda kazanan bir tayını hatırlamıyorum.

 

Kuru çim şarlarında Hovercraft ve Deraş ikilisini çok öne alacaktım ama bu pistte nasıl koşacakları soru işareti. Thassos, Tesla, Kumcamet ve ağır çimde tehlikeli olma ihtimali sezdiğim L’arita’nın torunu Onurefe dörtlüsü daha sonra şans verdiğim isimler.

 

Kreacher orta mesafe çim kalitesi olarak grubun bir adım önünde. Kaba kum, sentetik, çim, üç farklı hipodromda koşup hepsinde başarılı olabilmiş bir at, dolayısıyla ağır çimi yadırgaması için bir sebep görünmüyor, kazanmaya çok yakındır. İkili için ağır sahada Kızılşahin ilginç bir at olabilir.

 

Sopa kamçı öne gelmek yerine daha akıllı bir taktikle koşmayı akıl edebilirse Falez çok şanslı görünüyor, kaba kuma ilk kez çıkacak olması ve ekürisinin taktiğine olan güvensizliğim nedeniyle tek yazmıyorum.

Akanhan özellikle sert tempo olması durumunda iyi saklanabilirse çok etkili olacaktır, benzer şeyler Örnekay için de geçerli. Uzun sprint yapabilen Kısmet Kız için mesafenin uzaması olumlu, yakın bekleyerek etkili olabilir. İlk yarışında Beratbey gibi bir atı lut yaparak geçmeyi başaran Çaygüzeli’nin torunu Bilbilan’ın boş kalma ihtimalinden de  biraz çekiniyorum açıkçası, Falez bugün beklemeyi denerse Bilbilan boş kalabilir, çok geniş oynayanların yazmasında fayda var.

 

By Ra’nın kazanması için düzlüğe kadar hiç yıpranmadan dolu kantarma gelmesi lazım, aksi takdirde kaybediyor. Dört yüzün oralarda çalışmaya başladığı zaman By Ra tekse kuponu yırtabilirsiniz, bugün her zaman bir tanesine çarpıldığı bir gruba çıkıyor, bakalım bugün ne olacak, ben tek yazma konusunda güvenmiyorum.

Boş kalabilirse Steppe Eagle grubun net olarak favorisidir, ama muhtemelen başta Good Hearted olmak üzere üstüne gidip düzlüğe önde çıkarmayacaklar, yine de ihmal edilmemeli. Es Es Runner ve Serttaş ikilisi daha sonraki tercihlerim.

 

Çuvaldız, Ormancı Dayı ve Demircenk üçlüsü tam mesafelerine çıkıp çok iyi yer tutabilen atlar, ufaltmak isteyenler için bu üçlü yazılıp bırakılabilir.

Yeri olanların Büyük Beren ve Coşanmeriç ikilisini de yazmasında fayda var.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,9,8

2.Ayak: 9,2,4,8,6,11

3.Ayak: 6

4.Ayak: 6,5,7,1,,8

5.Ayak: 3,5,1,7

6.Ayak: 3,4,7/1,8