• Denk Program ( Çıkan At Güncellemesi )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 gün, 51 dakika, 42 saniye önce

Not: Demirdöven'in çıkmasından sonra Embir Han'ı eklemeye karar verdim. Son yarışı rezalet olsa da kalitesi ve boş kalma imkanı yakalamasıyla düşünülebilir. Eyanos'yı da şablondan eksilttim.



Ankara İngiliz Şart-1 yarışları çözmek kolay değil, galopların yalan yanlış olduğunu biliyoruz, pedigri analizi ve jokey tercihleri ekseninde sıralamamı oluşturuyorum. Hal böyleyken, normalde mümkün oldukça eleyerek geçtiğim Şart-1 yarışları Ankara’da kalabalık tutmaya çalışıyorum.  Bugün her iki koşuda da orijinden öne çıkarabildiğim bir tay olmadı.

Eyanosa yarış çim olsaydı eğer çok daha ön plana alabilirdim, annesi Cavıar And Candy’nin kısaya çok yatkın ve üst düzey sayılabilecek tayları var, kumda  da kesinlikle ihmal edilmemeli. Kaneko ve Yonaguskalar sorgusuz yazılmalı. Ahmet Çelik’in bindiği Despadıda ve iki tane yarış kazanabilen at veren Jubılantly’nin kızı Thınkıng Of You daha sonra düşünülebilecek isimler. İlk ayak toplam altı at yazıyorum.

 

Beratbey’in son yarışı ciddi anlamda hayal kırıklığı, o yarışı koşmadan direkt buraya gelse çok ağır favori çıkabilirdi ama özellikle Karagül’e karşı ciddi şekilde zorlandı, son ellide hala yakalayamamıştı. Hal böyleyken, ciddi düzelmeler olan Karagül’ü yazmamak olmaz.

Daha sonra son yarış Karagül’ün erken yürütmesinden faydalanıp onu geçen Ressambey ve Beratbey’in tekrar kötü koşması haklinde grubun uygun olduğu Katiphan düşünülebilir.

Bu yarış genel itibarıyla Beratbey’e de rakiplerine de çok inanmadığım için içime sinmeyen bir koşu oldu. Umarım Beratbey kazanmaz, aksi halde de abuk subuk bir at gelmez.

 

Embir Han, Dmirdöven ve Bildenhan yarışın üç tane iddialı ve sert kaçan ismi. Muhtemelen Embir Han daha ısrarlı olup numaraya çıkacak, Bildenhan Sadettin faktörüyle bekleyecektir, Demirdöven de iki gitmeye razı olur diye düşünüyorum, aksi halde son durumunu da düşününce Embir Han’a takılıp kazanması çok olası değil.

Bu şartlarda Marissa ve Yücelir ikilisini öncelikli tutuyorum. Yücelir çok iyi duruma geldi, kısa kumda üst düzey yarışlar koşmaya başladı, bugün yakın bekleme yapması için koşullar ideal, grup sert görünse de bekleyen atlar kaçanlar kadar üst düzey değil, kaçanlar için de ciddi bir gidişat dezavantajı var, Yücelir mutlaka yazılmalı. Marissa için bir şey söylemeye gerek yok, son koşusuna benzer şartlarda bir kez daha iddialı olması beklenmelidir. Öncelik bu ikilide, cazip şekilde ufaltmak isteyenler Marissa-Yücelir ikilisini düşünebilir.

Daha sonra kalitesiyle Demirdöven,  gücünü koşması durumunda Başkaynak ve aradan sağlıklı dönecekse mesafesine çıkan Yoldaş ikilisi tercihlerim.

 

1400 üstüne çıktığı zaman anormal eksilen atların mücadelesi olacak. Meram ve Lady Falcon mesafeye daha yatkın ama seviye olarak bir alt grup atları. The Daughtar Sun, Türütcan, Lady Krakow, Tango Wınner dörtlüsü mesafenin 1400 üstüne çıkmasına ciddi anlamda alerjisi olan isimler.

Banko tercihimi mesafede rakipleri kadar eksilmeyen ve grubun bir tık üstünde sprintiyle  The Daughter Sun’dan yana kullanıyorum. The Daughter Sun’ı çok tutmaktan ziyade rakiplerinin hiç tutmamamdan dolayı böyle bir tercih yaptım. Lady Krakow’un 1600 sprintine inanmıyorum, aynı şekilde Tango Wınner’ın da öyle, Türütcan’ın İzmir’deki son yarışı kötü, zaten sınırı en fazla 1400 olan bir at. Meram Ankara sezonunun en sahtekar atlarından bir tanesi, nerde ne koşacağını anlamak mümkün değil ama herhalde orta mesafede The Daughter Sun’ı geçemez diye düşünüyorum. Lady Falcon’dan mesafeden dolayı çekiniyorum ama onun da bu seviye bir yarışı yok.

The Daughter Sun jokey katkısı isteyen bir at, olabildiğince saklanıp iki yüz metre yarış koşması lazım, aprantisi geçen hafta benzer stilli I Saw The Sun’a gayet sakin binmişti. The Daughter Sun’a da iyi bineceğini düşünüyorum. Umarım bir talihsizlik olmaz ve kazanır, bankom.

 

Şart-1 yarışta Mali’nin Alzao kızından verdiği  Zümrüthan ve Cuntry Reel/Pearl çaprazı kaba kum ve mesafe için güzel pedigrisiyle Egenin Simgesi ikilisi mutlaka yazılmalıdır, sıralamam şablonda.

 

Endless grubun üzerinde yarış koşuyor ama her zaman değil, çok dengesiz bir yapısı var. Gloss For Us’a kaybedip Ankaralı’ya saldırabiliyor, o yüzden grubun bütün zayıflığına rağmen tek yazma konusunda güvenemiyorum.

Scarface’in eşgal ve pedigri olarak çok beğendiğm yavrusu Soydan son yarışında şahane koştu, sağlıklı kalacaksa zaman içinde daha iyisin yapabilir, bugün de mutlaka etkili olması beklenmeli. Naifcan geçen sezonun üstüne bir gram koyamadı, iki yaşında neyse üç yaşında da aynısı, Sri Pekan olmanın erken gelişim avantajı yaş ilerledikçe azalıyor, çok iyi taylar verse de ne yazık ki zaman içinde gelişme özellikleri çok zayıf, zaten bu sezon son jenerasyonu yanılmıyorsam. Naifcan  grubun uygunluğuyla sigorta olarak düşünülebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,7,3,6,8

2.Ayak: 1,5,,6,2

3.Ayak: 10,9,,4,7,5

4.Ayak: 2

5.Ayak: 5,6,7,2,3,4

6.Ayak: 1,8,3