• Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 5 gün, 20 saat, 19 dakika, 50 saniye önce

Beyhak son yarışıyla beraber yavaş yavaş potansiyeline ulaşmaya başladı, Diyarbakır için yetenekli bir tay ve bugün de grup gayet uygun, yine kazanmaya yakın görünüyor.

Çakışı Efe’nin kardeşi  Zirve Tay Şart-1 yarış kazanarak başladıktan sonra çok geriye gitti ve bir türlü pedigri potansiyelini gösteremedi. Son iki yarıştır yine çıkış içerisinde, bu tip gruplar için ciddi kumaşı olan bir tay, makinadan son yarışında olduğu gibi normal çıkabilirse en az Beyhak kadar şanslıdır.

Son olarak Dilaverağa ve Mizarbeyi ikilisini de yazalım, kapalıdır.

 

Moonbow’u Poldi olmasa yine banko önerecektim ama Poldi de son yarış makine çıkışını iyi yaptı yarış içi temposu da iyiydi. Benzer bir taktikle koşması durumunda Moonbow’u sıkıntıya sokabilir. Ayrıca Düldülbir de var. O yüzden, normal şartlarda Moonbow’un yanında tutmayacağım atları da yazmak zorunda kaldım. Moonbow boş kalırsa yine uzak kazanır ama en azından kağıt üzerinde bu ihtimale güvenmek biraz riskli görünüyor. Moonbow’un favoriyken gelmeme gibi bir totemi de var.

Ezberbozan, Poldi, Şanlıkaya, Osmaniye Çocuğu, Düldülbir ve Haco sıralamam.

 

Anizarbos ve New Alaçat ekürileri için yarış gidişatı muazzam uygun. İkisi de tempo atları ve yarışta birbirlerinden başka kaçacak, kaçabilecek at yok. Yani hangisini kaçıracaklarını ben de çok merak ediyorum. Anizarbos yakın bekleyerek de  koşabiliyor ama New Alaçat için durum öyle değil. New Alaçat’ın start çıkışı ve çabukluğu biraz daha iyi olduğu için bence New Alaçat kaçar, Anizarbos da iki gider diye düşünüyorum. En azından, New Alaçat’ı da bir yerlere getirmek istiyorlarsa böyle koşmalılar. Sonuç olarak hangisi kaçarsa kaçsın birbirlerini kollayacaklarını ve çok şanslı olduklarını düşünüyorum.

Doğu’da az görülen şekilde bekleme yapıp viraj temposunu yüksek tutabilen Nasipli, ekürilerin yanına yazacağım tek at olacak. Gününde olduğu zaman Nasipli, eküriler boş kalsa bile ciddi rakiptir.

 

Aykaçhan ve Dumrul ikilisini yazarak dördüncü ayağı da riskli ve cazip bir şekilde geçiyorum. Grubun çok zayıf olması bu riski almam konusunda beni cesaretlendirdi. Aykaçhan Yonaguska’nın Catch Me’den verdiği bir tay. Catch Me Afayoon’un kızı Follow Me ’nin yavrusu. Bu kısrak sülalesi pist ayırmaksızın iyi taylar verebiliyor, özellikle Follow Me’nin kızları üretken anneler oldu. Naifcan, Big Fish, Big Eagle hep benzer konformasyona sahip,yarış karakteri yüksek, Follow Me’nin kızlarından olan atlar. Dolayısıyla Akçayhan’ın bu seviyeler için ciddi bir potansiyel taşıdığını söyleyebiliriz. İlk yarışında çok bir şey göstermese ayak çabukluğu dikkat çekiciydi. Bu zayıf grupta öne düşme imkanı bulabilir, mutlaka yazılmalı.

Dumrul start çıkışını iyi yapan bir tay, sadece bu özelliğiyle bile bu grupta bir yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Diyarbakır galopları da kağıt üzerinde gayet iyi görünüyor, gurubun en iyi işlerine sahip.

Yarışın ağır favorisi Son Of Soul’u start çıkışının çok iyi olmamasından risk alarak eledim. Olacaksa böyle olsun, zaten çok kısır bir program, bulacaksak az paraya bulalım.

 

Gobaklı’nın üzerine Sıraçbey çok sert şekilde gidebilir ama bekleyen atların da emekleyecek halleri yok. Bu durumdan ne kadar faydalanabilirler bilemiyorum. Kalitesiyle Veysiağa’yı da yazarak burayı iki at geçelim.

 

O Ses bu grubun en iyi kısrağı. Hem genel performansı hem de son yarışında bunu net olarak gösterdi.  Eğer bir banko tercih edilecekse benim ilk sıradan önereceğim at O Ses olacak.

Şablon zaten ufak, O Ses’in zaman zaman gücünün altında kalabildiğini düşünürsek yeri olanlar Rojhat Kızı, Ayşerose, Beybininkızı, Altınela dörtlüsünü de değerlendirebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,9,1,7

2.Ayak: 9,12,11,7,5,2,8

3.Ayak: 5,7

4.Ayak: 1,3

5.Ayak: 1,5

6.Ayak: 2/1,3,4,6