• Diyarbakır Yayında ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 5 gün, 8 saat, 6 dakika, 27 saniye önce

Not: Son ayak Merzuka eklenmiştir.


Günün Ganyanı için önerim Guti.


Bosporus’un kızı Shıbumi son yarışında grubu sürklase ederek potansiyelini ortaya koyan bir yarış koştu, bugün de grup dişine göre ve bir kez daha kazanmaya yakındır. Tek yazmamamın sebebi mesafensin kısalıp temponun sertleşecek olması. Shıbumi’nin son yarışında tempo çok yavaştı bir anda yürütüp grubu dağıttı, bugün çok daha sert bir tempo olacak, dolayısıyla Shbumi’nin düzlüğe kadar grubu koparması o kadar kolay değil.

Zerdenaz kısa mesafede kabiliyetli bir kısrak, yeterli performansına ilaveten 800/49 işiyle Diyarbakır’ın en iyi sprintlerinden birini yapmış, ekürisiyle beraber yazılmalıdır.

Dilanım ve Lıtai ekürüileri her ikisi de son yarışlarından daha iyisini yapabilirler, son tercihim.

Mesafesine çıkan Geleg Sıpas’dan biraz çekiniyorum ama son yarışlarındaki bitik görüntüsü ve rakiplerinin formda oluşundan dolayı eledim, yeriniz varsa yazabilirsiniz.

 

Veysiağa geçmiş üst düzey performansı ve yarış görme faktörüyle oldukça öne çıkmış durumda, ben ideal şartlarının kısa mesafe çim pist olduğunu düşünüyorum, mesafede eksik koşabilir, temkinli olmakta fayda var.

Ön grupta yarış yapabilen yeterli performansa sahip Bordobatur ve Esenli Güzeli ikilisi başta olmakla birlikte, bir şekilde boş kalabilirse Şivenaz, ciddi sorunları var gibi görünse de kalitesiyle Pendikli ve gününde olduğu zaman üst düzey koşabilen Al  Zenginkız, Veysiağa ya rakip önerilerim.

 

Semakız ve Yalnızkartal ikilisinin öne çıkmaya çalışacakları bir yarış olacak, grubun kalan isimleri ya yakın bekleyen ya da tempoya uyamayan atlar.

Gambit pedigri, eşgal ve son yarış performansı olarak çok kabiliyetli bir tay, özellikle Yalnızkartal’ın tempo kuramaması durumunda yakın bekleyerek çok etkili bir yarış koşacaktır. Kalitesiyle Yalnızkartal ve süratli tempoya çok iyi uyum sağladığı son başarılı yarışıyla Dilaverağa rakipleri.

 

Ağa Arda erken gelişen süratli ve potansiyelli bir pedigriye sahip. Starttan çok süratli çıkmasına rağmen nefessizlikten ya da başka bir probleminden dolayı üç yüzün oralarda çok kötü durduğu için henüz tabela yapamadı. Bugün benzer bir tempoyu yarışa koyması durumunda, düzlüğe kadar ciddi bir avantaj elde edip çok zayıflaşan rakipler arasında dursa da yakalanmayabilir. Ağa Arda kesinlikle ihmal edilmemeli.

Country Reel’in ayağına çabuk bir başka tayı Semetey Oğlu ve son kötü yarışına rağmen Baba Abdullah ikilisi şans verdiğim diğer taylar.

 

Bawıkal Elazığ-Diyarbakır pistlerinde koştuğu her yarışa büyük favori olarak çıkıyor, bunda performansı kadar yarış içinde güven veren temposunun da etkisi var, bugün ben de uzun süre banko önermeyi düşündüm ama  mesafenin uzunluğundan dolayı içim çok rahat etmedi açıkçası.

Yarışa Fastest Man sert bir tempoyla başlayacak, Laser Boy da bu tempoya muhtemelen uyacaktır, Bawıkal bu ikilinin hemen dibinde olacak ve tempoya girmek zorunda kalacak,  zaten mesafede bir tık eksik olan Bawıkal yüksek tempoya da girerse bir önceki yarışında olduğu gibi gücünün altında bir ata kaybedebilir.

Concrete’in son yarışını çok ölçü almamak lazım, daha önce Bawıkal’ı Bawıkal’ın mesafesinde 64 kiloyla geçmiş ve uzunda da etkili olabilen bir at, rakip olarak öncelikle düşünülmeli. Abelard’dan uzak yiyip Bawikal’ı geçerek korkunç bir sonuca imza atan Siverado’dan yüz metre uzayan mesafede bence yine çekinmek gerekir.

Kırdemirkır’ın kaçmadan bu mesafede Bawıkal’ı geçmesi biraz zor görünüyor, Trendsetter ve Siverek Beyi ikilisi grubun kalite ama eski düzeyinde olmayan isimleri, son yarışlarında Bawıkal la aralarında ciddi bir fark vardı, ben bugün elemeyi tercih ediyorum.

 

Buenos Dıas ve Hıgh Tree ikilisi gruptan bariz olarak üstünler ama ikisini yazıp geçemiyorum maalesef. Buenos Dias ilk defa Doğu’ da koşacak ve sudan çıkmış balığa dönme ihtimali hiç de az değil, yarış içinde sürekli teşvikle giden yapısı da beni biraz rahatsız etti. Hıgh Tree de biraz ağır bir at ve 1700’e düşen mesafede zorlanabilir.

Capitane,Hür Tumbul , Ghana ve  Merzuka  benim gibi sigorta arayışı içinde olanlar için öncelikle düşünülmesini önerdiğim isimler.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,10,5

2.Ayak: 10,3,4,9,2,11

3.Ayak: 7,8,4

4.Ayak: 1,4,2

5.Ayak: 1,4,10

6.Ayak: 3,1,2,4,11,14