• Dünün Değerlendirmesi ve Ankara

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 3 gün, 17 saat, 26 dakika, 36 saniye önce

Dünkü İzmir tercihlerim korkunç derecede başarısızdı, becerebildiğim tek şey Power Of Brothers’ın kaybedebileceğini tahmin etmek oldu. Onda da geçecek atı bulamadım. Vira Vira rezalet bir start çıkışı yaparak baştan gelmeyeceğini belli etti, zaten çok da kötü koştu. Branzini’nin yarışı rezalet, dün biraz da sahtekarlık yaptı, bu kadar ağır favoriliği kaldırabilecek yapıda bir at olmadığını iyice anlamış olduk. Son ayak Çeşme Fırtınası boş kalınca uçtu.

Akşam İstanbul’da tercih edilmeyen iki bankoyu yakalamama rağmen oyunu yedi atta Thor’u yazmayarak kaybettik. O kadar ata elbette yazılırdı, biraz sorumsuzca bir geçiş oldu açıkçası. Yazmamamın nedeni sorunlu olduğunu düşünmem ve yaşının ilerlemiş olması. Çalıcıoğlu’nun atlarını koşturmak konusunda her zaman ısrarcı olmaları da atın sorunlu olduğu fikrine hemen ikna olmama neden oldu. Ben dün ancak misli İstanbul dörtlüsü bulabildim. Umarım sizler de az da olsa bir şeyler yakalamışsınızdır.

 

Embir Han’ın kalitesi malum, boş kaldığında bu grubu her zaman geçer. Düzenli hazırlanmış görünüyor, ara dönüşlerini de her zaman iyi yapmıştır. Arapkır hariç öne gelen atın olmadığı yarışta kazanmaya çok yakındır.

Sigorta olarak yarış gören Başpehlivan’ı da yazalım, bitik Turabiye vasat Daştanbey’e falan kesinlikle Başpehlivan’ı tercih ederim.

 

İlk altılıda iki Maiden var, ilkinde farklı pedigrisiyle Truva Prensi'ni diğerinde Ayabakan’ın yarış gören tayı Malta Şahini en çok tuttuğum isimler. Kobra’nın oğlu Atay Han’a da dikkat etmek lazım. Her iki koşuda dörder beşer ata halledilebilecek yarışlar, ben tek yazılabilecek at ya da geri kalmış cazip bir isim bulamadım, mümkün olduğunca sıralamaya sadık kalmanız önerimdir.

 

Doğa Kraliçesi boş kalacağı 1200’ü yakaladığı zaman ne kadar etkili olabildiğini son yarışında gösterdi, Cerastes’e bu sefer sıkıntı yaratırsa şaşırmam.

 

Sezon başından beri özellikle Meram’ın dengesizliği sayesinde sık sık oyun kaybettiğim bir grup.  Bugün yine tercihimi en çok tuttuğum üç atı yazarak nispeten riskli şekilde geçmekten yana kullanıyorum. Yatarsam beşliye dönmek tercihim.

Feyazan tam mesafesinde ve uygun bir gruba çıkıyor, yarışın her yerinde sakin kalan yapısıyla Adana’da geçtiği gruplardan belki de bir tık alt seviye bu atlara karşı mutlaka etkili olması beklenmeli.

Torun Callas son yarış kıpırdamış göründü, bugün öne çıkma imkanı var, mesafenin uzaması lehine ve grup tam istediği gibi, ikinci tercihim.

Zeus son yarışında jokeyini düşürdü, tempo yarışlarına yatkınlığını biliyoruz, ne kadar uzarsa o kadar iyi koşuyor, gücünü koşması halinde bu grupta geçemeyeceği at yok.

Meram ve Royal Wınner ikilisini hem tutmadığım hem de sevmediğim için eledim.

 

Quadis ve Akdenizli’nin birbirlerine karşı izleyecekleri taktik yarışın kırılma noktalarından bir tanesi. Akdenizli rakibine göre çok daha çabuk ayaklı ve seri bir at, Quadis bunu kabul edip iki giderse Akdenizli’nin ciddi bir şansı olabilir. Quadis de beğendiğim bir at ama kaçamadığı zaman Thassos karşısında elenebilir buluyorum.

Thassos iyi bir form, stil ve istikrar yakaladı, öncelik yine onda. Mobango’nun çimi de koştuğunu biliyoruz, bu zayıf grupta mutlaka bir şeyler beklenmeli. Bond Gırl son yarışında çok kritik yerde kapanınca tam yarışını koşamadı, gelişen tecrübesiyle bugün daha etkili olabilir. Başta da bahsettiğim gibi son tercihim ya boş kalırsa diye Akdenizli.

 

Dişilerin yarışı zor, Berragül’ün ağır kilosu ve sıkıyı görünce bırakan yapısı, Bessey’in ağır kilosu, Kızımesra’nın gösterdiği gelişim, Pamuk Nine’nin boş kalacak olması, Irkım’ın  düzelen durumu gibi faktörler hep aklımı karıştıran ve eleyemediğim detaylar oldu, ben çok at tercihimi üçüncü ayaktan yana kullanıyorum.

 

Tarıkhan kumda çok kabiliyetli ve güven veren bir tay, rakibi Altınsaray’a göre yarış içinde çok daha kolay gidebilen ve yerini erken alabilen bir yapısı var. Ben bugün rakibini geçeceğini düşünüyorum, iki ata kapalı görünen yarışta banko tercih edilecekse önerim Tarıkhan.

Rakip olarak elbette Hatay üçüncüsü Altunsaray.

Özyel’in kumunu çok beğenmiyorum, bu ikilinin önünde kalması kolay değil, Asaletli bu ikiliyi ancak kaçabildiği zaman zorlayabilir, Özyel varken de bunu yapması zor.

 

Mark Holmes’ün banko yazılması için bütün şartlar oluşmuş. Önde bekleme yapan at bile yok ( belki Ankaralı ) grubun tamamı arka grup yarışı yapan isimler. Bu şartlarda Mark Holmes bomboş kalacak, evet belki grup çok uygun değil ama Mark Holmes de boş kaldığı zaman ciddi direnen ve tempo yapan bir at, Serhuncan, Endless gibi atlara bu şartlarda direnebileceğini düşünüyorum. Ankaralı sezon başındaki durumunu koşacaksa tehlikeli olabilir ama onu da risk alarak eledim. Mark Holmes bankom.

Bu arada şöyle bir şey dikkatimi çekti. Ocean Seraph ve Serhuncan antrenör ekürileri. Ocean Seraph’ı Mark Holmes’in üzerine salabilirler mi diye düşünüyorum ama onun temposu da yarış başında Mark Holmes’i bozmak için çok yeterli değil.

 

Oğlum Ejder zayıf bir gruba çıkıyor ama kendisi de çok üst düzey bir at değil. Demirkazık torunu Maraz Ali ve son yarışına inanmadığım Gobakkızı gibi ters koşabilecek taylar var. Daha sonra Karazindan ve Azadağa Oğlum Ejder’in eksik koşması ihtimaline karşı düşünülebilir.

Bol şanslar..

İlk Altılı

4,,1 /  7,1,4,3,6 / 2,4 / 4,6,1,10,9 / 2,7,5 / 5,2,10,3

İkinci Altılı

1.Ayak:2,7,5

2.Ayak: 5,2,10,3

3.Ayak: 1,2,3,9,4,5,6,8

4.Ayak: 7/1

5.Ayak: 5

6.Ayak: 6,5,8/1,3