• Elazığ Yayında

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 4 gün, 13 saat, 25 dakika, 11 saniye önce

Prenses Sara çok uygun gruba çıkıyor ve mesafe de uygun,  ilk at olarak düşünülmeli.  Kırpapatya yine boş kalabileceği bir yarış yakalamış, son koşusunda Yandımayşeyle çok kapıştılar ve etkisiz kaldı, bugün Sipankız hariç temposuna uyabilecek bir at yok, Sipankızı da bu tip sert kaçakların yanında iki gitmeye razı oluyor, dolayısıyla Kırpapatya’nın boş kalma imkanı var ve bu şartları yakaladığı zaman Elazığ’ daki bütün dişi yarışlarında etkili olabilir. Soneda uzun arasından sora iki yarış gördü ve son yarışında ciddi anlamda toparlanmış göründü, Guti,Didimoğlu gibi atlarla iki yüze kadar beraber gelip enseye basarak yedinci oldu ki bu grup için çok yeterli bir yarıştı. Kalitesini biliyoruz, bu grupta çok daha iyisini yapabilir, son şansı ona veriyorum.

 

Bawıkal’ın kardeşi Smılıng Baby muhtemelen çok ağır favori çıkacak, pedigrisi ve ilk yarış performansıyla bunu hak ediyor. Ben programın da müsait olmasıyla ilk kez çıkacağı Elazığ pistinde yanına Has Abjar’ı ve Warrıorson ikilisini yazmayı düşünüyorum. Smılıng Baby  ilk yarışında start çıkışını çok iyi yapamadı, yarış içi temposu çok iyi ama start çıkışı hızlı değil, bugün tercihli start da çekmemiş, iyi başlayamazsa sıkışma ihtimali var ve kağıt üzerinde kolay görünen yarış zorlaşabilir.

Has Abjar son yarışında düzelmeye başladı, mesafenin kısalması lehine, bu seviyeler için 600/37 sonu 24 gibi iyi bir galopla geliyor, at yazılıyorsa öncelikle düşünülmeli. Son yarışında start çıkışı problem yaşasa da normal şartlarda çok iyi start çıkışı yapan Warrıorson sert kaçabilen bir tayın olmadığı yarışı bir çırpıda bitirebilir. Üç at kağıt üzerinde büyük ölçüde kapalı görünüyor, diyelim ki Smılıng Baby etkisiz kaldı, Warrıorson öne gelemedi, en kötü Has Abjar’ın kazanması lazım. Başka at kazanırsa bulmak için saçmalamak lazım.

 

Küçük Matra ve Moonbow ikilsinin muhtemelen çok sert başlayacakları bir yarış olacak,  Moonbow olmasaydı Küçük Matra’yı çok öne alacaktım ama Kemalli Moonbow’un kaçmayacağını düşünmek saflık olur. Bu ikilinin hemen dibinde Bawıkal, Kara Mahmut şeklinde viraj dönülecek. Bawıkal muhtemelen bu ikiliye hakim olacak, gruba da direnmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum,  yani Elazığ’ın kronik bankosu Bawıkal bir kez daha kazanmaya çok yakın, iki tekli oyanayacaklar için Bawıkal  bankosunu önerebilirim. Kandemirkırgillerin dört eküri olması da Agf’sini aşağı çekecektir.

Kandemirkır bu tip pistleri bilen, grubun Bawıkal’la birlikte en kariyierli ismi, tempoya uyma konusunda sıkıntı yaşaması Doğu yarışları için çok dezavantajlı bir durum ama yine de Bawıkal’ın sallanması ihtimaline karşı önce Kandemirkır yazılmalı, çuvalla da ekürisi var ve onlar da belli ölçüde şanslılar.

İyi yer tutabilen ve mesafesine çıkan Kara Mahmut, yakın bekleyebilen özelliğinin çok işine yarayabileceği bu yarışta, yeterli sınıfıyla ihmal edilmemeli.

Daha sonra mesafesine çıkan Laser Boy ve yarış gören Cash Out yazılabilir.

 

Oytuntay kaçabildiği her yarış net olarak bu grubu geçiyor. Bugün sadece Tomo Ağa üstüne gidebilir, Pala Tumbul da virajı üzeri yüreterek erken atlamaya çalışacak muhtemelen, son yarışını öyle kazandı. Tomo Ağa’dan değil de daha çok Pala Tumbul’dan çekiniyorum, çabuk ayaklı ve temposu yüksek bir at, Oytuntay için sıkıntı yaratabilir. Bünyan’ın da son yarışı çok iyiydi, o yüzden Oytuntay’ı tek bırakmaya cesaret edemiyorum.

Oytuntay başta olmak üzere sıralamam şablonda.

 

Banko tercihimi Hıgh Tree’den yana kullanıyorum.

Kurtardede,Düldülbir ve Der Es Salaam üçlüsünün kaçmaya çalışacakları bir yarış olacak, en ısrarlı olanı Kurtardede… Düldülbir’in yakın gitmeyi kabul etmesi ve Der Es Salaam’ın ağır start çıkışı yapmasıyla  Kurtardede numaraya çıkacak. Grup içinde yakın bekleme kabiliyeti sadece Düldülbir ve Doğa Maria’da var, ağır yapısıyla Hıgh Tree yarış başı gerilerde kalacaktır.

Kurtardede’yi formsuz görüntüsü ve hemen dibinde kolay yürüyebilen formda Düldülbir’in olmasıyla eliyorum. Düldülbir en çekindiğim at ama sert tempolara çıkmak zorunda kalacağı 1700 mesafenin biraz uzun geleceğini düşünüyorum, zaten Medya tayı olması ve görüntü itibarıyla mesafeci bir yapısı yok, Kurtardede’yi atlayıp Hıgh Tree’ye dayanırsa Hıgh Tree eksik koşmuş demektir. Doğa Maria geriye gitti, çok at yazsam düşünebilirdim ama tek yazacağım için eliyorum. Hasret Rüzgarı’nın da mesafeyi sevmediğini düşünüyorum.

Bu şartlar altında Hıgh Tree’yi banko yazmak en mantıklısı olacak. Evet ağır yapıya sahip ama hem grubun uygunluğu hem gidişatın rakiplerini zor durumda bırakacak olmasıyla şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum, yanına at yazmak içime sinmedi açıkçası. Bankom Hıgh Tree.

 

Günün en zor yarışı son ayak, Tekçapkan kaçamayacaksa çok atın şanslı olabileceği bir yarış, bu sefer önde çok rahat kalamayacağını ve kaybedebileceğini düşünüyorum, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,1,8

2.Ayak: 7,2,4

3.Ayak: 1/4,5,8,3

4.Ayak: 7,2,1,3,6,9,4,8

5.Ayak: 2

6.Ayak: 1,2,3,4,9,6,,8