• Elazığ Yayında

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 4 gün, 21 saat, 3 dakika, 4 saniye önce

Mıçey Ağa baskın aygır Yalaz’ın dominant stilini taşıyan bir tay, baş yapısı, eşgali, startla beraber gösterdiği çabuklukla tipik bir Yalaz yavrusu, bir önceki yarışı çok erken tempo yapınca sonlarda gelen taya kaybetti, aynı yarışta Ressamoğlu gibi Berksoy’un Maiden’dan çıkan ve buradaki tayların çoğundan üstün erkek tayını geçmeyi başardı, daha sonraki yarışında Maiden olmasına rağmen bir üst grup olarak nitelendirilebilecek koşuda numaraya çıkkamadığı için çok etkili olamadı. Bugün Miyase Tacı haricinde ayak çabukluğuna sahip, öne gelebilen bir tay yok, Miyase Tacına da bir şekilde liderliğini kabul ettireceğini düşünüyorum, kazanmaya çok yakındır, günün banko adaylarından bir tanesi.

Tempo kuramaması ihtimaline karşı geniş oyanayanlar için iki tay daha öneriyorum, Kanireş’in İzmir yarışları çok kötü değil, zayıf grupta şans verilebilir. Remo’nun erkek tayı Geldikaya bu grup için yeterli olabilecek seviyedeki son iki yarışıyla Mıçey Ağa tek yazılmıyorsa ilave edilmeli.

Arslan Fırtınası iyi bir tay ama kronik start sorunu var, her yarış on boy kalıyor, ben bu tip atları genelde eliyorum, tercih size kalmış.




Demir Yürek süratli pedigrisinin hakkını veriyor, çok çabuk ayaklara sahip ve ekürisi için yarışı süratlendirecektir, şansı var demiyorum, gidişatı görebilmemiz açısından Demir Yürek’in kaçacağını bilmemiz lazım, Demir Yürek olmasa boş kalacak olan Doğa Maria’nın şansı çok yükselecekti.

Favorim Hıgh Tree… kilosuna rağmen grubun uygunluğu ve mesafesine çıkması ibreyi ona çeviriyor. Doğa Maria yakın bekleyerek de etkili olabilen bir kısrak ve grup çok sert olmadıkça hiçbir zaman elenmemeli. Star Of Dance’in torunu, Malıbu Star, Helin gibi atlarla aynı kısrak kolundan gelen Osmaniye Çocuğu ilk yarışında hemen kumaşını belli etti, yarış boyu uyum sağlayamamasına rağmen kalitesiyle ayakta kaldı ve kolay bir yarış kazandı, bugün çabukluk sorununu biraz halledebilirse bir kez daha şansı çok yüksek. Ufak oynayanlar için bu üçlü yeterli görünüyor.

Pamuk Şeker ve Yakatori ikilisi belirli koşullarda şanslı olabilecek diğer atlar.




İnto Star Kıyamet’in balonunu patlatarak en iyi benim dedi. Kıyamet’in sadece sürat özelliği var, pedigrisindeki Country Reel ve Pursuit Of Love gibi aygırların etkisiyle ciddi bir seriliğe sahip ama çok üst düzey bir at olmadığını İnto Star karşısında çaresiz kalarak gösterdi, ilk yarışındaki parlak derecesi boş kalmasına ve grubun uygunluğuna bağlı gibi görünüyor. Kendisinden daha kuvvetli tempo yapan ve devam ettiren Into Star karşısında tam anlamıyla pıstı, bugün mesafenin uzamış olması da kendisi için dezavantaj görünüyor o yüzden ben bugün eliyorum.

İnto Star için de mesafenin uzun olduğunu hem pedigrisine hem tarzına bakarak söyleyebiliriz, ama baskın kalitesi bunu minimum düzeyde hissetmesini sağlayacaktır, grup içinden de üstüne gitmeye cesaret edecek bir tay çıkmayabilir, kaçakları yarıştan düşüreceğini ve o varken kazanamayacaklarını düşünüyorum, bir kez daha şansı çok yüksek.

Geniş oynayanlar çok sert tempo ihtimalinin İnto Star’ın masefe sıkıntısını artırabileceğini  göz önünde bulundurlabilirler. Into Star, Kıyamet, Oğlum Eymen, Volkanımsın hep tempo içinde olan ve kaçmaya çalışan atlar, yarış çok yukarı tempolara çıkabilir. Bu tempo, bekleme yapma ihtimali olan neredeyse tek isim Saalih’i olduğundan daha şanslı bir hale getirebilir. Saalih de normalde kaçan bir tay ama bugünkü taylar arasında istese de bunu yapma şansı yok, muhtemelen yakın bekleyecektir diye düşünüyorum, yeri olanlar Into Star’ın yanına Saalihle bir deneme yapabilir.

 


Bawıkal rakipsiz gireceği yarışı kazanmalı.




Son ayak cazip atların ciddi şanslı şanslı oldukları bir yarış, mümkün olduğunca sıralamaya sadık kalınmasını öneriyorum. Mesafenin uzamasıyla grubu kaçırmama imkanı olan Tıme Of Flıght kesinlikle ihmal edilmemeli, sırlamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4 / 3,1

2.Ayak: 9,8,4,1,10,14,16,11,5,18

3.Ayak: 1,2,9 / 4,3

4.Ayak: 2 / 1

5.Ayak: 1

6.Ayak: 7,10,8,5,1,4,11,13

 

Altın Oyun..