• Elazığ'da Cazip Banko (Güncelleme)

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 8 ay, 1 hafta, 3 gün, 14 saat, 7 dakika, 15 saniye önce

Elazığ’da geçen bir iki haftaya oranla biraz daha içe sinen, şanslı plase atların görülebildiği, bahis yapmaya daha uygun bir pogram var, umarım başarılı sonuç alabiliriz.

Cikan Lady Orora yerine Kaktee sablona eklenmistir.

1.Ayak

Baba Abdullah’ın ikinci annesi My Clauder… My Clauder’ın tayları arasında Rubio-Damista gibi yarış ve hara performansı parlak isimler var, özellikle Rubio kaba kumda verdiği kalbürüstü ve benzer eşgalli taylarla baskın bir kısrak olduğunu gösteriyor. Baba Abdullah da bu sülalenin ürünü, erkek bir tay. Elazığ’ın bu seviyelerinin üzerinde bir pedigriye sahip, ikinci yarışında ilk yarışına oranla daha derli toplu ve gelişmiş bir görüntü ortaya koydu, işlerinde de ilerleme var 800/49 ları görmüş, çok uygun grupta kazanmaya yakındır, iki tekle oynayacaklar Baba Abdullah bankosunu düşünebilir.

Gülşilan Baba Abdullah’ın yarım boy arkasında geldi, o da fena bir tay değil ama maksimumu bu gibi görünüyor, yine de geniş oynayanlar yazabilir.

Warriorson ayağına çok çabuk bir tay, son yarışında İnto Star-Sarhoş Dede gibi atlarla yarış başı aynı tempoya girince anormal derecede kesti, bugün yarışın tartışmasız en süratli ismi, daha idareli bir tempoyla kesmeyebilir.

Bu üçlü büyük oranda yeterlidir,  grubun kalan isimleri hem performans hem start çıkışı oarak bir adım gerideler, Luxor’un tayı Ciğerim’in göze çarpan bir galobu yok, çok da tutlmuyor, o yüzden eledim.

2.Ayak

Ön tarafa kolay gelebilen, birbirine denk ve cazip konumda şanslı kısrakların olduğu bir yarış, mümkün olduğunca çok at yazmak faydalıdır.

Lady Orora tam mesafesine çıkıyor, son yarışı da hiç kötü değildi, Ünlüoğlu- Mastar Kızı gibi atlarla aynı tempoda kalabildi ve anormal şekilde de kesmedi, bugün öne gelebilirse – ki bence numarayı almak için bir numaralı adaydır – şansının yüksek olduğunu düşünüyorum.

Doğa Maria da ön tarafa tutunabilen çok istikrarlı bir kısrak, performans olarak da grubun en parlak ismi, bugün yakın bekleme yaparak bir kez daha iddialı olacaktır.

Düldülbir Adana grubpları sert gelince Elazığ’a döndü, o da çok çabuk bir kısrak, grubun uygunluğuyla iyi bir yarış koşabilir.

Black Weasel Elazığ’daki ilk yarışını kazanırken zayıf rakipler arasında çok kolay bir görüntü vermedi, bugün mesafenin kısalıp grubun sertleşmesiyle çok daha üst düzey bir yarış koşması gerekiyor, yine de üstün pedigrisiyle ihmal etmemekte fayda var.

Golden Countess öne gelme ihtimali zayıf olsa da bu grupta ihmal edilmemeli.

Freesia ve Hazar Yolu grubun yetenekli fakat sorunlu kısrakları, biraz güçlerini koşmaları durumunda şansları var.

Son olarak, çabukluk yapmakta biraz zorlansa da Tıme Of Light ve kazanarak gelen Pamuk Şeker diyorum.

3.Ayak

Bawıkal ve Tıme Feel ikilisinin kalitelerinden söz etmeye gerek yok ama Bawıkal sorunlu ve Tıme Of Lıght için de mesafe biraz uzun, önde rahat kaçamazsa zolanacaktır diye düşünüyorum. 

Bawıkal'ın son yarışındaki kıpırdamış görüntüsü bu grup için yeterli, mesafeyi de belli ölçüde koşuyor, yarışın favorisi olarak görülebilir. Numarayı Tıme Feel’a bırakıp yakın beklemesi gerekyor, tempoyu çok yükseltirse bu mesafede sıkıntı çekecektir.

Toro Toro rakiplerinin aksine sevdiği mesafede ve uygun grupta koşacak, Elazığ pistine uyum sağlaması ve iki rakibinin biraz eksilmeleri durumunda şansı çok yüksek.

Kısada bile Bawıkal’ı geçmeyi başaran Concrette ihmale gelmez, son olarak Tıme Feel yazıp bırakıyorum.

4.Ayak

Ozibey ve Cappadocia için son yarışlarının tekrarı niteliğinde bir koşu, Ozibey’in yine kolay kaçma imkanı var, Cappadocia da hemen dibinde gidecektir, son yarışında Cappadocia düzlükte bastırıp geçti, bugün geçemeyebilir, ben Ozibey’i boş kalacağı bir yarışta ihmal edemiyorum.

Son yarışı gerçekçi olmayan Kaçar Fevzi son atım.

5.Ayak

Hem kalabalık yarışı kolaylaştırmak adına hem de inandığım bir at olmasından dolayı Simental bankosuna karar verdim,  ciddi rakiplerinin gidişattan dolayı eksilecek olmaları ve Simental’in yükselen formu beni böyle bir seçime götürdü.

Cıtys Prıde çok kabliyetli bir at, kısa mesafede çok çabuk ayaklarıyla öne gelip direnebiliyor, sağlam kalması durumunda Elazığ’da çok yarış kazanacak. Ama bugün mesafe biraz ters ve Broken Arrow,Abelard,Pepe Haci, Gallopıng Wısdam gibi kaçak rakipleri var, özellikle Broken Arrow Cıtys Prıde için ciddi bir tehdit. Son yarışında beraber koşmuşlardı ve yarışın kısalığından ve daha çabuk ayaklı olmasında dolayı Cıtys Prıde rakibini yanına sokmadan bitirmeyi başardı, bugün uzayan mesafede Broken Arrow daha ısrarlı  olup öne gelmeye çalışacaktır, bu şartlarda Cıtys Prıde için zaten hafif uzun olan mesafenin daha da zorlaşacağını düşünüyorum. Abelard-Gallopıng Wısdam gibi atlar öne çıkamayacakları için tek yazacağım yerde risk alıp eleyebilirim.

Bekleyenlerin içinde gerek form durumu gerekse genel kalite itibarıyla en beğendiğim at Sımental... viraja doğru ön gruba sokulup dökülenleri toplayan bir yarış stiliyle belirledi, gayet de başarılı, bu şekilde Kısa Vade yarışta yakın ara dördüncü oldu,  genel olarak da performansı tatmin edici, lehine gelişeceğini düşündüğüm yarışta, biraz da risk alarak tek yazıyorum.

Nasipli, Belengez, Esenpoyraz, Mıamı Beach gibi bekleyen ve iyi koşabilen atlar var ama Sımental’i bugün için hepsinin bir adım önüne koyuyorum.

6.Ayak

Son ayak allahlık bir yarış, sıralamam şablonda.


Bol şanslar..



1.Ayak: 1/7,4

2.Ayak: 7,3,9,2,14,4,5,16,15

3.Ayak: 1,10,4,9

4.Ayak: 1,2,3

5.Ayak: 9

6.Ayak: 10,9,13,4,1,6,11,15,18


Yedili Plase


7,3 / 1 / 3,7,4 / 1,10 / 1,2 / 9 / 10,9,13,4,1,6,11


Altın Oyun..