• Elazığ'da Son Gün

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 2 gün, 18 saat, 28 dakika, 4 saniye önce

Broken Arrow tek kaçak olarak koşacak, yarışta çok sayıda yakın bekleyen at var ve bunlar da düzlüğe doğru artırarak yürütmeye çalışacaklar, dolayısıyla Broken Arrow’un risk edilecek kadar boş kalmayacağını düşünüyorum.

Yine de ilk atım Broken Arrow. Sea Horse’un son yarışını çok beğendim, uzunda da gayet iyi koştu ve yakın gidip sprint yapabilen bir yapıya sahip, Doğu’da böyle at bulmak zor,  bekleyenlerin çoğu en geride sopa kamçı gidiyor, diğerleri de kaçmaya çalışıyor zaten. O yüzden Sea Horse’un bu özelliği kıymetli ve bugün de işine yarayabilir.

Kara Mahmut için grup uygun, düzelmeye başlayan ekürisiyle beraber Sun Kıngdom, formda Whıte Iron ve zaman zaman ters koşabilen Sımental daha sonra düşünülebilecek isimler.

Mesafenin biraz kısa geleceğini düşündüğüm için risk alıp Gallopıng Wısdam’ı risk alarak eledim.

 

Didimoğlu ve Tomo Ağa’dan sert tempo bekleyebiliriz. Tomo Ağa son yarış gözünü karartıp kaçtı ve çok başarılı oldu, bir kez daha numaraya çıkmak isteyecektir diye düşünüyorum. Didimoğlu zaten çok sert başlayıp öne gelmekten başka bir şey düşünmüyor.

Böyle bir gidişat ve grubun uygunluğuyla Abjarkaya’yı banko yazıyorum. Abjarkaya buraya iyi uyum sağladı, son yarışında düzlüğe doğru akışı ve performansını çok beğendim, bugün hem grup çok daha uygun hem de yarış gidişatı önde boş kalsa tehlikeli olabilecek iki rakibi için ciddi dezavantaj. Bu şartlarda kazanması beklenmelidir.

Çeliksoy ve Akoğuz için mesafenin az da olsa uzun geleceğini düşünüyorum.

 

Azimli Zulut çok tutuyorum, kısa mesafede gruptan kabiliyetli bir kısrak, gücünü koşarsa kazanmaya çok yakındır. Riskli banko sevenler için düşünülebilir. Sıralamam şablonda.

 

Abide Tay çok ağır favori çıktığı yarışta kapalı kutu iyi orijinli tayların olmasıyla bir kez daha kaybedebilir.

Çılgın Ekip ve Zaza Ahmet Elazığ seviyesinin üzerinde annelere sahipler, özellikle Çılgın Ekip’in ikinci annesi 64 K.Irak Asalbey, Mıstıkbey, Seçkintay gibi  atlar vermiş çok üretken bir anne. Çılgın Ekip’in ilk yarışı da kötü değildi, tecrübeli atların arasında koşup farklı olabileceğini belli etmişti. Bugün ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Esmergelin ve Ovaçiçeği ikilisi daha sonra düşünülebilir.

 

Doğa Maria son yarış çok sert kaçmasına rağmen sağlam direnip kazandı ve belki de en iyi yarışını koştu. Bugün yine boş kalma imkanı var, mesafe uzasa da son yarıştaki at bugün sahada olacaksa bundan çok fazla etkilenmeyecektir, ikinci tek arayanlar için Doğa Maria düşünülebilir.

Başta Buenos Dias olmak üzere Hıgh Tree ve Çevik Tay sırasıyla rakipleri.

 

Shıbumi önde sert kaçan ve devam eden bir at varsa çok etkilenip gücünü koşamıyor. Düzlüğe doğru öne çıkabilirse de yüksek tempolara kolay çıkan yapısıyla bir anda anormal fark yapabilen bir stili var. Bugün çok sert kaçan bir at göremedim, doğru yerde yürütürse yine grubu dağıtıp kazanabilir, mesafenin uzaması da stilini ortaya koyması adına olumlu.

Akayla, Hasret Rüzgarı, Düldülbir ve Milonga daha sonra tuttuğum atlar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,5,1,7,8,6

2.Ayak: 1

3.Ayak: 2/3,4,8,5

4.Ayak: 4,1,3,7

5.Ayak: 5/2,1,6

6.Ayak: 10,4,13,3,1