• Enternasyonel Kısırlık 2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 6 gün, 8 saat, 38 dakika, 17 saniye önce

Yabancı atları çok fazla tanımadığımı öncelikle belirteyim, o yüzden ilk iki ayakta bir tek çıkartmaya çalıştım ama çok içime sinen bir at olmadı, ilk ayağı dört at, ikinci ayağı da iki atla içime sindirebildim, diğer yarışlar da zatan maksimum üç atla bulunabilecek koşular, o yüzden teksiz ama ufak bir şablon çıkarıyorum.

 

Here To Fly istikrarlı şekilde Kısa Vade düzeyi sprinter taylar veren Alfunun’un oğlu, babası da Luxor olunca ciddi bir beklenti vaat ediyor.  Yeterli sayıda ve dereceli sayılabilecek galobu var, kazanmaya oldukça yakın görünüyor.

Man Of The Moon da kısa çime çok yatkın, istikrarlı bir pedigriye sahip, annesi Transpasser Boncuk ve Sumle gibi iki tane benzer özellikli ve dişi seviyesi için iyi taylar vermesiyle üretken bir anne olduğunu gösterdi, Sri Pekan’dan olma erkek tayı dikkate değer.

Scıfo pedigri kalitesi olarak yarışın gizli kalmış favorilerinden bir tanesi… dominant ve kaliteli kısa mesafe atları çıkarabilen kısrak familyasına sahip, ikinci annesi Cruella’nın kızı Mıss Despına Hellgalein ve Farilya gibi kısa çimde çok kabiliyetli yavrular vermiş bir anne, Ağaderviş de bu kısrak kolundan çıkan bir at, uzun soluklu yarışseverler hatırlayacaklardır, özetle Generatıon’dan  gelen bu kısrak kolu, iyi aygırı yakaladığı zaman çok güzel taylar verebiliyor, Cruella’nın kızı Pietra Quesx’in ülkenin kısa mesafede baş aygırlarından Vıctory Gallop’dan olma tayı mutlaka dikkate değerdir, bugün gelmese bile zamanla bir yerlere gelecek, ben bugün de yazılması gerektiğini düşünüyorum.

Laluv,Hattrıck,Aybekhan gibi çok süratli ve kabiliyetli atları çıkaran üretken kısrak Mısty Point’in torunu İlkerbey son tercihim.

 

 

İlkaan en iyi koşacağı mesafede dişine göre bir gruba çıkıyor. Uncle Mevlüt hariç sert bir kaçak yok, Drıve Faster’da var ama onun yakın bekleme yarışı koşacağını düşünüyorum. İlkaan Uncle Mevlüt’e göre hem daha çabuk hem de dış starttan çıkarak grubu süpürme imkanı var, ben liderliği alacağını ve öngörülenin aksine temponun da çok yüksek olmayacağını düşünüyorum, bu mesafede bitirmeye çok yakındır,  tekli oynayacaklara benim önerim İlkaan.

Çok süratlendirir ya da son yarışında olduğu gibi biraz eksik koşarsa bunu değerlendirebilecek bence tek isim Runner Cat olacak, o da en iyi koşacağı mesafeye çıkıyor, temposunu kurmuş bir İlkaan’ın bir adım gerisinde olsa da, gidişatın lehine dönme ihtimaliyle sigorta olarak bulundurulabilir.

Drive Faster’ın boş kalma imkanı yok, yakın bekleme yaparak İlkaan’ı bastırıp gruba dayanması ihtimalini ben elenebilir buluyorum.

  


Bizim atlardan Fly By Me boş kaldığı zaman Baybaşkangilleri çok kolay geçiyor, bugün de farklı bir sonuç beklemiyorum, yerlilerden sadece onu düşünmeliyiz bence. Yabancı atların hepsi benim kuponumda olacak.

 


Waneta
ülke standartlarında çok iyi bir kısrak ama çok boş bir jenerasyona denk geldiğini de unutmamak lazım, son yarışını Piano Sonata önünde kazanırken çok iyi değildi, bugün yabancı erkeklerin içinde üst düzey bir tay varsa bence kaybedecektir. Godolphin ekirisi ve Mailshot ikilisini yazıp bırakıyorum.

  


Bizim atların en iyisi Kreacher,… Dayım Benim ve Impulsıve’i geçeceğini düşünüyorum, o yüzden yerlilerden sadece Kreacher bende olacak, Sılent Cat ve Blond Me ikilisini de ayırmıyorum.

Bu arada Graystorm nerede ? Güzelocak ekürisine sormak lazım, ‘’üçlü ingilizler büyük atlarla koşmamalı’’  önyargısına saplanıp kalanlar Godolphin’in getirdiği atların yaşlarına bakabilir, üç yaşında İngiliz atı, hele sezon sonuna doğru her yarışta koşabilir haldedir. Güzelocak ekürisini ülkenin en iyi orta mesafe atını böyle bir yarıştan kaçırdıkları için kınıyorum.

 

 

Mouheeb ve boş kaldığı zaman iyi koştuğu söylenen Kao Kat Mhf ikilisi, Mouheeb’in Gümbürgümbür’e olan bariz üstünlüğüne de düşünürsek yarışın kapalısı gibi görünüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,6,7,5

2.Ayak: 1 / 3

3.Ayak: 3,5,4,6

4.Ayak: 5,4,2

5.Ayak: 6,2,5

6.Ayak: 3,2

 

Altın Oyun..