• Enternasyonel Kısırlık...

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 2 gün, 4 saat, 38 dakika, 43 saniye önce

Son on yılın en zayıf Enternasyone Festivaliyle karşı karşıyayız, bizim atların zayıflığı hem nitelik hem nicelik olarak bu sezon kabak gibi ortada, yabancı atların da geçmişe oranla ilgi göstermemesi baştan aşağı hayal kırıklığı bir ortam yaratmış. Başta pedigri kalitesi olamak üzere bazı köklü sistem değişiklikleri olmadığı sürece, sadece para vaat ederek yapılan bu organizasyon hayal kırıklığı yaratmaya her zaman mahkumdur.

 

Favori olan Zıppy’nin üst düzey bir kısrak olmaması, az koşan atlarda da çok umut veren bir performans ve pedigri kalitesi olmaması ilk ayakta risk almayı zorlaştırıyor. Yine de az atla geçmeye çalışanlara yönelik de bir tercihim olacak. Herkesin üç aşağı beş yukarı aynı oyunu oyunu oyanayacağı programda, nispeten karışık görünen ilk ve son ayağı az atla geçmek en azından misli oyunlar için fark yaratabilir.

Zippy elbette yarışın favorisi konumunda, istikrarını koruması ve geçtiği atların kalitesi bu grubun bir adım önüne çıkmasını sağlıyor. Blue Lıon, Obıwan ve Queen Amıdala gibi kısa mesafede çok kabiliyetli ve ayağına çabuk isimlerin anne kardeşi, Blue Lıon da ablası Queen Amıdala gibi boş kaldığı zaman fakrlı koşabileceğini kazandığı yarışla gösterdi, bugün ön tarafta tek rakibi Poinsetia var, Halis’in öne gelen ata her zaman müsaade ettiğini biliyoruz, dolayısıyla Blue Lıon’a numarayı vereceğini düşünüyorum, ufaltmak isteyenler Poınsettia ve Blue Lıon ikilisiyle bir deneme yapabilir.

Sağlama almak için hepsi yazılmalıdır.

 

 

 

 Mi Bonbon sezon başından beri jokey hataları, sert rakiplere denk gelmek gibi sebeplerden dolayı bir türlü kazanamadı, bugün İstanbul pistindeki en uygun grubuna çıkıyor, sentetik pisti yadırgaması için de bir sebep yok, kazanmaya çok yakındır.

 

 

 Handassa hem bizimkilerden hem yabancı rakiplerinden farklı görünüyor, tek yazıyorum.

 

 

 Basem ve bugünkü gibi tempo kurma imkanı bulduğunda en az Baseem kadar üst düzey bir at Cemcem ikilisiyle bu yarış da kapalıya yakındır.

Mıster Strong’u hala uzunda deneyen ilgilileri hakkında diyecek söz yok.

 

 

 Promısıng Run ciddi yarışlarda başarılı olan bir at, misliyi genişletmek için tek olarak düşünülebilir,  Tatvan İncisi de çok kuvvetli bir kısrak, ben burada risk almak istemiyorum ve ikisini de yazıyorum.

 

 

Parola çime de çok yatkın üretken bir pedigriye sahip, ikinci annesi Gülbike’nin hem kumda hem çimde gidebilen, kısaya yatkın tayları var, başta Aslanamca’yı gösterebiliriz. Babasının da Koşanefe olmasıyla çimi kesinlikle yadırgamayıp daha iyi koşabileceğini düşünüyorum, kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Demirprens gördüğü yarışla beraber çok uygunlaşan grupta kesinlikle etkili oalcaktır. Üst düzey çim yarışıyla Fecir ve Kaizbert faktörüyle Ağrı Dağı Fırtınası şans verdiğim diğer taylar.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5 / 6,4,1,3

2.Ayak: 1

3.Ayak: 3

4.Ayak: 3,1

5.Ayak: 4 / 2

6.Ayak: 1,6,7,2



Altın Oyun..