• Güzel Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 5 gün, 19 saat, 1 dakika, 31 saniye önce

Dün ufak bir rahatsızlığımdan ötürü yorumlardan kredi düşümünü 21:00’da kapatma imkanım olmadı. Ancak gece kapatabildim. Dün ilk kez akşam 21:00’dan sonra tahminleri görüntüleyip kredi düşmesi yaşayanlar sitenin iletişim kısmından ya da facebook adresimden bana ulaşabilir. Kontrol edip gerekirse kredi eklemesi yapalım.

 

Kavacık Beyi ve Red Kit ikilisi İzmir kaba kum seviyesi için çok güçlü annelere ve düzgün hazırlıklara sahipler, iyi başlamaları durumunda şansları çok yüksek.

Şart-1 yarıştır, tehlikelidir, ne olur ne olmaz diyerek galop performansı bu ikilinin gerisinde olsa da pedigri olarak beğendiğim iki tayı daha yazmaya karar verdim.

Unnacaunted For/Woodman çaprazı pedigrisiyle Skynet’i ilk yarışında elemek riskli olabilir, işleri de fena değil. Dehere’in iyi bir anneden verdiği Venus Daughter da mümkün olduğunca gözden uzak tutulmamalı.

 

Demirtütün yaşı ve sorunları itibarıyla kısa mesafede eski çabukluğunu gösteremediği için etkisiz kalıyor, uzunda da genel itibarıyla bugünkü koşacağı grubun bir adım ötesinde atlarla koştuğu için kazanamadı, ama yarışları bu grup için yeterli, özellikle son yarışında Bursa’daki Demirtütün’e yakın bir performansı vardı.

Bugün muhtemelen Rio Face’in hemen dibinde iki gidecektir, mesafe ve grup gayet uygun, bu tip kilolarla da başarılı olabilen bir at, kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, bankom.

 

Erbabam her ne kadar eski gücünde olmasa da bu kadar uygunlaşan grupta mutlaka favori olarak görülmelidir. Görkembey için Erbabam’ın eksik koşması halinde çok uygun şartlar var, tam mesafesinde lehine gelişecek bir sürat yarışına çıkıyor, kesinlikle yazılmadan oynanmamalı. Ufaltmak isteyenler için bu ikili yeterli görülebilir.

Yakın bekleyerek de kısa çimde etkili olabilen Filozof Tay ve istikrarlı yapısıyla mesafesine çıkan Tahire daha sonra şans verdiğim atlar.

 

Primelta’nın torunu Babadoğan saçma sapan kum tercihlerinden sonra nihayet pistine çıkıyor, kısa çim pedigrisi olarak grubun fersah fersah ötesinde bir tay, kesinlikle ihmal edilmemelidir, ters oyun deneyecekler için tek bile düşünülebilir.

Oğlum Cem ve Pekin Gold ikilisi yarış performansı olarak kalan rakiplerinden bir adım öndeler.

 

Beşinci ayakta Karazeytin yazmadan kesinlikle oynanmamalı. Bu at özelinde aygır Volgabey’den bahsetmekte yarar var. Gerçekten arap yarışçılığında az görülebilecek tarzda baskın bir yapıya sahip, özellikle kumda çok başarılı bir aygır, taylarının hem kaba kuma karşı müthiş bir yeteneği var hem de benzer eşgale sahipler. Arap yetiştiriciliği yapıp da elinde kuma yatkın kısrak olanlar mutlaka Volgabey’e gitmeliler, hatta özel olarak Volgabey için kumcu kısrak da alınabilir. Hala sadece Artış ekürisinin kısraklarına aşım yapması müthiş bir öngörüsüzlüktür. Haberbaturlarla zaman harcamak yerine böyle aygırlara yönelinmeli.

Çok at yazıyorum, sıralamam şablonda.

 

Son yarışında kıpırdamaya başlayan Count On You uzun mesafe kalitesi olarak grubun önünde bir at,  çok geride kalmış, ihmal edilmemelidir. Torunumuz Ömer kumda iyi yarışlar koşmaya başladı, bugün grup uygun ve mutlaka etkili olmasını beklemek gerekir.

Forty Four, Unchain My Heart, Altınbeşik,Feleksor dörtlüsü daha sonra değerlendirilebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5,6,10

2.Ayak: 1

3.Ayak: 4,3/5,8

4.Ayak: 6,5,4

5.Ayak: 8,5,2,1,6

6.Ayak: 2,12,1,5,6,11