• Güzel Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 hafta, 5 gün, 21 saat, 31 dakika, 30 saniye önce

Günün Ganyanı zor bir yarışla başlıyor, çok iddialı olmamakla birlikte boş kalma imkanı olan Katsuya’yı önerebilirim.

 

Rüzgarın Ruhu tek ya da çok at olarak düşünülmesi gereken bir yarış. Ben Rüzgarın Ruhu’nu tek yazmaya güvenemedim, son yarışında boş kalmasına rağmen bitirememesi, bugün başta Kalantor olmak üzere erken yürütecek atların olması çekimser kalmama neden oldu. Aslında grupta da çok üst düzey bir at yok ama  Kalantor ve Hışman’ın erken yürütmesi Rüzgarın Ruhu için yarışı zorlaştırabilir.

Rakipleri başta Kalantor olmak üzer sırasıyla şablonda.

 

Yarış Dünyası bir, Erayhan iki şekilde orta tempolu bir yarış bekliyorum. Erayhan her zamanki gibi düzlük başı yürütüp direnmeye çalışacak, grubun çoğunluğuna karşı bariz bir üstünlüğü var ve bir kez daha çok şanslıdır. Coşanmeriç gününde olduğu zaman çok tehlikeli bir at, baş altı her arap atını zorlayabilecek potansiyele sahip, ben Erayhan’ın yanına mutlaka yazılmasını öneriyorum. Ufaltmak isteyenler için bu ikili yeterli görülebilir.

Daha sonra, zaman zaman Erayhan’ı sıkıştıracak seviyeye çıkabilen Neno’nun torunu Nevcihan, gücünü koşması durumunda Hayal Dünyası ve Erayhan’ın kötü koşma ihtimaline karşı Büyük Beren  düşünülebilecek isimler.

 

İlk kez koşacak Temel Reis program üzerindeki ana bankom olacak.

Pedigrisine ve idman görünümüne olan inancım kadar grubun da inanılmaz zayıf olmasından dolayı böyle bir tercihe yöneldim. Yarışın favorileri American Billion, Sineps ve Be Kes çok zayıf taylar, biraz potansiyelli bir ata her zaman kaybetmeye mahkumlar.

Temel Reis, anneden Dekor’un kardeşi, babası da sezonun flaş aygırı Three Valleys… Dekor’un taylık dönemini hatırlayanlar mutlaka olacaktır, Kuloğlu ve Golden Tower’la beraber iki yaşlı erkeklerin en iyi üç tayından biriydi, daha sonra erken gelişen özelliği bir şey ifade etmeye başlamayınca eski seviyesini yakalayamadı, sıkıntılarından dolayı formu da oldukça geri gitti.  Önemli olan taylığında gösterdiği potansiyel. 

Kardeşi Temel Reis de babası Three Valleys’den ve erkek olmasından dolayı iki yaşlılığında ciddi beklenti yaratan bir tay. Uzun süredir hazırlanıyor, 800/48, 1000/1.00 galopları var,  iyi makine çıkışı yaptığı ve seri olduğu söyleniyor, idman pisti programında izlediğim kısa videoda ben de aynı izlenimleri edindim.

Jokey dengelerinden dolayı çok geri çıktığı yarışta, zayıf rakipler arasında denemeye değer diye düşünüyorum, bankomdur.

Bu arada, sansasyonel tek yakalamak amacında değilim, Temel Reis’i gerçekten çok tuttuğum için tek çıkardım, bu tip bankoların olumlu dönüşünden ziyade kaybetmeleri halinde olumsuz dönüşlerinin çok daha şiddetli olduğunu bilmenizi isterim.

At yarışında her tahmin risklidir,  sonuçta 100 puanı da tek yazsanız belirli bir risk alıyorsunuz, Temel Reis’in bu kadar geri kalmışken denenebileceğini düşünüyorum, son ayak zaten iki ata büyük ölçüde kapalı.

 

Serseri son yarışında beni büyük hayal kırıklığına uğrattı, 1000 metre lehine olacak derken bekleme yarışında hiç kabiliyet göstermemesiyle aleyhine oldu. Bugün tekrar sevdiği şartlara kavuşmuş durumda, boş kalacak ve grup geçebileceği düzeyde, Temel Reis bankosunu maceracı bulanlar için önerim Serseri’yi tek yazmaları.

İlk rakip elbette Sinclar. Yaşlı atları yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım, özellikle Maktayman’ı zaman zaman üst düzey performansından dolayı ilave ediyorum. Kuloğlu’nun son yarışı rezalet, gelirse de bende olmasın.

 

Beşinci ayak çok zor bir koşu, İlgilge son yarışında fena koşmadı, mesafesinde mutlaka yazılmalı, Nilda ve Bessey orta mesafe kalitesi olarak üstün oldukları gruba çıkıyorlar, ufaltmak isteyenler bu üçlüyü deneyebilir, sıralamam şablonda.

 

Boş kalma imkanı yakalayan Birkasım ve müthiş çıkışıyla Dişi Kurt bende ayrımsız olacak.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,9,1,6,8,10,4,3,5

2.Ayak: 2,1/7,6,10

3.Ayak: 7

4.Ayak: 6/5,1

5.Ayak: 5,3,4/2,6,7,1,8

6.Ayak: 3,5