• Güzel Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 13 saat, 19 dakika, 26 saniye önce

Kıng Yavuz’u son yarışında geçilmez düşünerek banko önermiştim  ve geçilmesi benim için ciddi sürpriz oldu. Eksik koştuğunu düşünüyorum, bir önceki Kısa Vade yarış performansını göstermedi ve o gün kolay geçtiği Archman’e aynı kolaylıkta mağlup oldu.

Bugün mesafenin uzaması bir tık dezavantaj olsa da rakipler inanılmaz uygun, yaşlı atların tamamı çok vasat düzeyli isimler. Dolayısıyla, çok iyi yer tutmasının da avantajını kullanarak bu zayıf grubu geçmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum, tekle  başlamak isteyenler için önerim Kıng Yavuz.

Days Of Thunder çekindiğim tek at. Kısa mesafe kaba kum atı olmasına rağmen çabukluk sorunu yaşadığı için 1200’de yetiştiremiyor, bugün 1600’e uzayan mesafeye rakibi King Yavuz’a oranla daha uyumlu olduğunu ve çabukluk sorunu da yaşamayacağını düşünüyorum. Yeri olanlar için Days Of Thunder da yazılırsa risk minimuma inmiş olur.

 

Halime Hanım, Şimşek Yıldızı ve Eser üçlüsünün tempoyu belirleyecekleri bir yarış olacak. Halime Hanım şüphesiz kaçmaya çalışacak ama rakipler son yarışında olduğu kadar basit değil, ciddi erkek rakipleri var, ben bugün biraz da risk alarak elemeyi tercih ediyorum, kabak gibi boş kalırsa yine tehlikelidir ama Eser’in mutlaka bir yerlerde yakalayıp sıkıştıracağını düşünüyorum.

Tezcanlı ve Speedyboy ikilisi yarış performansı olarak grubun üzerindeler, ciddi rakiplerinin benzer stilde oluşu ve mesafenin 1300’e çıkması da bu ikilinin elini güçlendiren diğer faktörler. Ben hafif riskli de olsa hem gidişat hem bir adım önde kaliteleriyle yeterli olacaklarını düşünüyorum.

Keskinnaz için grup bu sefer sertleşmiş durumda, bu iki erkek tayı geçmesi için son yarışından fazlasını yapması lazım, ben maksimum gücünün o yarış olduğunu düşünüyorum. Başta bahsettiğim gibi Eser-Halime Hanım ikilisini sert rakipleri ve benzer stilleri yüzünden eledim, 1200 olsa en azından Halime Hanım’ı düşünebilirdim ama yüz metre uzamasıyla onu da elemeye karar verdim.

Başka at gelecekse bu yarışta yatmak en mantıklısı.

 

Elifnaz, kaliteli çim atları veren üretken kısrak Roxie Heart’ın torunu. Cihanım, Büyük Ağa, Big Price Roxie Heart’ın yarış performansı en parlak isimleri, az koşmuş kızı Hale de tek yavrusu Fıghtıng’le iyi bir anne olabileceğini gösterdi, bu zayıf grupta kesinlikle öncelikli düşünülmeli.

Dehere’in kızı Alavyu sadece Dehere faktörüyle bile bu grupta fark yaratıyor işleri, ve kısrak pedigrisi da fena değil, o da mutlaka etkili olacaktır. Country Reel’in iyi bir kısraktan verdiği Trıple Crown çok göze batmayan işlerine rağmen çimde farklılaşabilir. Ufaltmak isteyenler için bu üçlü idealdir.

Çok geniş oynayanlar Luxor’dur diyerek Wind Racer’i de ilave edebilirler.

 

Bavi Reş bir kez daha çok şanslı ama mesafe biraz fazla uzamış, o yüzden gücünü koşacak bir North Valley sıkıntı yaratabilir, onu da yazıyorum.

 

Son iki ayağa çok at yazıyorum. İki at iki şeklinde geldiğimiz için yerimiz var,  buralarda risk almak çok mantıklı değil. Son ayak mesafesine dönmesi ve çok iyi start yeriyle Akasya’yı çok önde tutuyorum ama kaybederse bu yarış tombalaya dönecek.

 

Not: Beşli için taksim işaretinin solundaki atları tercih etmeniz tavsiyemdir. Aşağı yukarı 30 lira tutuyor ki benim çok içime sinen bir oyun oldu.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3/2

2.Ayak: 5,11

3.Ayak: 3,1,6/7

4.Ayak: 6,2

5.Ayak: 3,2,4,1,6,5

6.Ayak: 2,1,3,4,6,9,10/8,7,13,5