• Güzel Program ( İstanbul )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 gün, 2 saat, 20 dakika, 4 saniye önce

Black Wasp’ın farklı mesafe kalitesine sahip olduğunu düşündüğüm grupta tek çekincem Kubango’nun boş kalacak olması. Kubango boş kaldığı zaman bu grupta her zaman etkili olabilecek sınıfa sahip,  o yüzden Black Wasp-Kubango ayırmamak daha sağlıklı.

 

Sheshbesh’e güvenemediğim için ikinci ayağın tabelayla birlikte günün en denk yarışı olduğunu düşünüyorum. Belki beş ata kapalı gibi görünüyor ama o beş atı ayırmak bana biraz riskli gibi geldi, şablon çok büyük  değil, o yüzden burayı mümkün olduğunca geniş tutalım.

Alemin Kralı tipik, istikrarlı, kısa sprinti olan bir Turbo yavrusu, aşağı yukarı her koşusunda aynı yarışı yapıyor ve bugün grup çok uygun. Rodosto, Kuzen gibi atların geçen Alemin Kralı bu grupta net favoridir. Daha sonra Sheshbes’i de yazarsak misli oyunlar için yeterli görülebilir.

Kapamak için Korik, Durden, Signora, Günçaldı ve Altın Kral sıralaması ayrımsız yazılmalı ve bana göre de bu yarışın en sağlıklı geçişi budur.

 

Charming Dream’ın oğlu Big Man sentetiğ çıkınca anormal bir değişim gösterdi. Bir sorunu da çözülmüş olabilir ama onu anlamamız için bir çim yarış görmek lazım. Bu tip mesafelerde pedigri potansiyeli çok yüksek bir tay ve bugün de grup gayet uygun. Yine en sert rakibi son yarış geçtiği Daily Mail. Benzer şartlarda karşılaşacaklar, son yarışlarında Big Man uzun süre saklanıp yüz metre sprint yaparak rakibini ayırmıştı, bugün mesafe yüz metre uzamış durumda ve bunun Big Man için avantaj yaratmaktan ziyade Daily Mail’i az da olsa olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Her ikisi de kısa mesafe atları ama Daily Mail’in mesafenin uzamasına karşı daha hassas olacağını düşünüyorum. Başka da rakip, en azından kağıt üzerinde yok. Big Man bankom.

 

Kasmanbey ve Velican Kızı ikilisini yazıp burayı kapatalım.

 

Beşinci ayak tartışmasız günün en zor yarışı olacak. En çok Deraş tutuyorum, son yarış biraz kısa geldi, buna rağmen düzlük performansı iyiydi, bugün hem mesafe hem rakipler uygun, Deraş mutlaka yazılmalı.

Elmira Dehere’in kabiliyetli kızlarından bir tanesi, son yarışında start problemi yaşadı ki daha önce böyle bir şey yaptığını hatırlamıyorum. Bugün düzlün başlayabilirse en kötü ikinci olur diye düşünüyorum. Öncelik bu ikilide, misli hedefleyenler için bu ikiliyi önerebilirim,  burayı bu şekilde geçebilirsek misli için oyun çok cazipleşebilir. Tam sıralamam şablonda.

 

Prenses Nehir muazzam bir sprint yapıp bu grubun üzerinde bir potansiyel göstererek Maiden’dan çıktı. İlk iki yarış etkisiz olunca epey de sürpriz çıkmıştı. Geçtiği Ömer Cooper, Beynam gibi atlar bu grupla kıyaslanınca hiç vasat değil, ayrıca aynı gün koşulan diğer Maiden’dan da 60 salise daha iyi bir yarış koştu. İdman görünümünü de beğendim, gayet sakin, sağlıklı görünüyor, gücünü koşması durumunda kazanmaya çok yakındır.

İlk rakip Luxor’un kızı Hard Gold tutuyorum, 1300/18 lere indirdiği son yarışı bu zayıf dişi grubun için fazlasıyla yeterli, zaten Luxor gibi bir markaya sahip. Yalnız bugün Fuat’ın kaçmaması lazım, Alin, Son Vurgun  gibi çabuk ayaklı rakipleri var, didişirse şansını çok azaltır. Kaçmasına hiç gerek yok, Luxor tayları her stilde yarış koşabiliyorlar.

Son olarak arasına rağmen çok uygun gruba çıkan Topless’in torunu Cep Durak yazıp günü kapatıyorum.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 7,6

2.Ayak: 1,3/2,5,6,13,8

3.Ayak: 5

4.Ayak: 4,5

5.Ayak: 4,7/2,3,5,6,8

6.Ayak: 11,10,6


Cengiz Gürbüz