• İki Altılı Yedi Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 hafta, 3 gün, 21 saat, 25 saniye önce

Halis’in bindiği Uluğbey iyi galop yapmaya çok müsait bir pedgiriye sahip, 1200/22 işiyle çoğu yerde tek yazılıyor ama ben galoplarının aldatıcı olabileceğini düşünüyorum, sazanlık yapmak doğru olmayabilir. Kurtel’in her iki tayı da çok güçlü pedigriye sahip,  idman performansları Uluğer kadar parlak olmasa da yarış içinde işlerin değişebileceğini düşünüyorum. Özellike Turbo/Mesrure 54. Çaprazı birinci sınıf pedigrisi ve Ankara kaba kumunda 400/26 düzeyinde işleriyle Gürsu’yu çok beğendim, tekle başlamak isteyenler için önerim eküriler. Uluğbey daha sonra.

 

Radyocu’yu ancak boş kalacak bir Heiwa İwa zorlayabilir gibi görünüyor, tek yazacaklar için önerim kesinlikle Radyocu.

 

Serhantay bariz olarak yaşıtlarına hakim, Semend son yarışında Serhantay’ı müsait yakalayıp üstüne çok dolu gelmesine rağmen Serhantay tekrar canlandı ve farkını gösterdi, bugün tıngır mıngır gidecek yarışta sprint yaparak geçilmesi bana çok mantıklı gelmedi.

 

Delidumrul,Pamuk Nine ve Kızılhan üçlüsünün varlığıyla yarışın süratli gitmesi kaçınılmaz gibi görünüyor. Bu sezon kalitesini bulan ve mesafeli yarışlarda kendinden çok emin bir görüntü veren Aslansütü tempoların, mesafenin ve grubun bir kez daha uygun olmasıyla kazanmaya çok yakındır, tekle başlamak isteyenler kesinlikle düşünebilir.

Gününde olduğu zaman üst düzey koşabilen Gökkale yanına yazacağım tek at.

 

Doontlosedcontrol son yarışıyla beraber buradaki yaşıtlarına bariz olarak üstün olduğunu gösterdi,  günün en şanslı atlarından ve banko adaylarından bir tanesi. Fairlanda’nın mesafe ayırmayan oğlu Aten Gold da yazılırsa yarışın büyük ölçüde kapalısıdır. En fazla Adabeyi yazılabilir, başka at gelirse  mantık dışına çıkmış bir yarış olacak.

 

Denizcanım ve Sierra Maestra arasında ciddi farklar yok, iki defa Denizcanım geçti ama ufak detaylara göre sonuç değişebilir. Başka at tutmuyorum.

 

1.Ayak: 3/6

2.Ayak: 5/3

3.Ayak: 4

4.Ayak: 8/2

5.Ayak: 8/4,3

6.Ayak: 1,5

 

Copperfield’ın  bu rezalet jenerasyondan üstün olduğunu kabul etmek lazım, boş kalacağı şartlarda bir kez daha kazanmaya yakındır.

 

Hep belirli bir seviyesi olan yavrular veren İşcen’in tayı Barbut idman pistinde en beğendiğim tay oldu, genel olarak grubun zayıflığı ve iyi pedigrili tayların kötü galop yapmasıyla bana göre yarışın ciddi favorisidir. Sanibel La’nın tayı Uçanşah için sentetik sahada 1000/11 sonu 28 çalışarak galoplar hiç hayrı alamet değil, ya at bekliyor, ya da beklenen seviyede değil, hazır olmamasına ihtimal vermiyorum, Sanbel La tayları erken gelişen ve iyi galop yapan özelliğe sahipler,  bakalım yine de ikinci atım. Kumbağgülü süratli bir pedigriye sahip, cazip atlar içinde bir şeyler beklediğim tek tay, son oalrak Asarcıklı diyorum.

Barbut teki de kesinlikle denenebilir.

 

Son yarışında öne çok erken geldiği için sprint yapamayan Cankurtbey bu sefer daha idareli gidip sert sprint deneyecektir, grup ve mesafe çok uygun, en kötü ikinci olur diye düşünüyorum. Rüzgarın Ruhu boş kalacak, o yazılabilir. Zaman zaman çok koşan Anılbey ve son yarış kıpırdayan Budakhan son tercihlerim.

Dört at yazmama rağmen Cankurtbey’i ciddi şekilde önde tutuyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8/2

2.Ayak: 8/4,3

3.Ayak: 1,5

4.Ayak: 3

5.Ayak: 2/6,8,1

6.Ayak: 7,2,5,3

 

Plase

4, 8, 8, 1, 3, 2, 7