• İki Bankolu Ankara..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 3 hafta, 3 gün, 19 saat, 33 dakika, 51 saniye önce

İki Bankolu Ankara..


1.Ayak

Enricom üst grupta da tabelalar yapıp yakın bitirince hedef büyüttü ve Kısa Vade kovalamaya başladı. Ankara’nın kısa çiminde Enricom’dan üstün en az dört tane at var ( Kv düzeyinde ), bunların hepsini aynı yarışta geçmesi çok kolay değil. Adana’daki 1700 yarışı uygun gruplu ama uzun mesafedeydi, o yarışı ölçü almak doğru olmaz. Enricom bugün uzun süre sonra kazanma ihtimali olan gerçekçi bir yarışa çıkıyor, kilo dezavantajı çok önemli değil, yavaş gitmesi çok muhtemel mücadelede Magfellow’un hemen dibinde yürüterek kazanmaya çok yakındır.

Magfellow iki farklı yüzü olan bir at, öne gelemediği yarışlarda hiçbir direnç koyamayıp vasat rakiplere kaybediyor, boş kalıp yavaş götürebildiğindeyse Arsen Lupen tayfasının üç-dört boy dibinde gelebilecek kadar seviyesi yükseliyor. Bugün en fazla yakın bekleyen rakipleri var, Kara Mahmut, Enrıcom ve Party Lover yakın bekleyen atlar… Enricom belki Özcan faktörüyle erken yürütebilir ama bu da çok güçlü bir ihtimal değil. Dolayısıyla Magfellow’un bugün boş kalma ihtimali var ve iyi bir yarış koşması beklenebilir.

Nurko Ayhan Kurşun’un çok kötü ve kararsız binişinden dolayı son yarışında tam olarak gücünü koşmadı, Ayhan ‘’ içeri mi gireyim dışarı mı çıkayım, ne zaman yürüteyim’’ terddütleriyle rezalet bir yarış bindi. Bugün kilosu da çok müsait, henüz Enricom seviyesine bir yarışı olmasa da bugün şartlar çok uygun, Enricom’dan çok da geri kalmayacağını düşünüyorum.

Ufak oynayanlar için bu üçlü yeterli görülebilir.

Lady Krakow 1200 üzerine çıkan her mesafede bir parça eksiliyor, gücünü koşacak bir Enricom karşısında bence bir adım geride, benzer şeyler Party Lover için de geçerli, Kara Mahmut çok iyi yer tutabilme özelliğine sahip, yavaş giden yarışta cidd bir avantaj olacak, seviyesi de iddialı olmaya yeterli. Lega Nord’u ancak çok geniş oynayanlar düşünmeli.

İlk ayağı özetleyecek olursak, ufak oynayanlar için bahsettiğim üçlü yazılıp bırakılabilir, ama ne olursa olsun bu grupta bir at diğerinden çok üstün değil ve yarışları her zaman yakın bitmeye aday. Sağlama almak isteyenler için bahsettiğim atların hepsi değerlendirilebilir.

2.Ayak

Khor Kalba aradan gayet istikrarlı ve bu grup için yeterli seviyede yarışlar yaparak döndü, sık koşmasına rağmen bundan etkilenmiyor. Bir kez daha kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum ve tek yazıyorum.

3.Ayak

Kaba kuma çok yatkın pedigrili tayların buluştuğu bir Şart-1 mücadele, idman performanslarını bire bir bilmeden tercih yapmak risklidir.

Country Reel/Spectrum çaprazı kaliteli, erken gelişmeye açık pedigrisi ve erkek olmasıyla Büyük Kral benim ilk atım. 1,5 yaşında bu tay satılıktı, bir arkadaşımla beraber talip olmuştuk ve Kisbu ekürisinden 70 bin gibi bir fiyat alınca vazgeçmiştik, bakalım bugün nasıl koşacak çok merak ediyorum.

Onu dışında ,süratli anne hatlarının, Yonaguska, Kaneko, Vıctory Gallop gibi süratli aygırlarla birleştiği pek çok isim var, ben çok at yazıyorum, sıralamam şablonda.

4.Ayak

Serhantay taylığında bu gruba pek çok kez üstünlük sağladı, Bildenhan çok boş kaldığı zaman Serhantay’a karşı direnç koyabiliyor ama onun için de Ruat, Yücelir gibi erken yürüten atların varlığının rahatsız edici olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Serhantay bankom.

5.Ayak

Ankaralı uzun mesafede de gayet iyi koşarak beni şaşırttı, jenerasoyunun mesafede iyi atları Mi Bonbon,Rocket Man gibi atları kolay geçti, bugün çok daha uygunlaşan grupta kazanmaya yakın görünüyor.

Mesafe pedigrisi ve performansı olarak gurubun bir numaralı atı Nurhanbey ve normal şartlarda tutmasam da bomboş kalacak olmasıyla Ildır Beyi ikilisinin de yazılmasıyla yarış kapalıdır.

6.Ayak

Beratbey arap atlarında az görülen bir sprint kabileyetine sahip, çok da yetenekli bir tay, tecrübeli rakipleri arasında da şansının çok yükek olduğunu düşnüüyorum. Uygun gruba dönen Parpali, kilosu iyice uygunlaşan İlgar Tay ve sermayeli kazanan Sırma’nın yetenekli oğlu Domaniç üçlüsü ufak oynayanlar için gayet yeterlidir.

Son ayakta çok at yazmadan rahat etmeyenler için kıyıdan köşeden şanslı gördüğüm sıralamam şablondadır.

Bol şanslar..

1.Ayak: 3,5,8/4,6,2,1

2.Ayak: 3

3.Ayak: 1,5,2,3,8,7,4

4.Ayak: 7

5.Ayak: 1,3/2

6.Ayak: 6,3,9,7/1,2,5,8,10


Altın Oyun..