• İlk İki Ayak ( İstanbul 2 )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 gün, 5 saat, 28 dakika, 27 saniye önce

Safa Mitico, Prences Seahero gibi atlarla aynı kısrak sülalesinden geliyor, daha da geriye gidersek Doctors Soul, Srisivler Quick gibi atları görebiliriz, bu hattın kısrak babası da ünlü Sadlerss Wells. Safa bugün çok uygun gruba çıkıyor, ilk iki yarışı da bence bu grup için yeterli, gelişen tecrübesiyle çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

Love Song ciddi bir pişkinliğe sahip  ve performansı da yeterli bir kısrak, her yarış elinden geleni yapıp birine çarpılıyor ama bugün belki de ilk kez bu kadar uygun rakiplerle koşacak, Safa karşısında eleyemediğim tek isim oldu. Son yarışında zor da olsa Safa’yı geçmişti zaten.

 

Cumhurbaşkanlığı ikincisi Black King’in o yarışı ne kadar sürprizse bu kadar geriye gitmesi de o kadar sürpriz. Bir türlü seviye yükseltemedi ve basit bir handikap atına dönüştü. Ama bugünkü rakiplerini geçmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum. Yarışın yavaş gidecek olması iyi yer tutabilen Black King için avantaj, ilk bakışta öne gidecek at yok, ve muhtemelen tempo çok yavaş olacak.  Bu şartlarda çoğu sorunlu ve eski gücünde olmayan rakiplerini, kısa sprintini doğru kullanarak geçmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum. Tekli oyun kuracaklar için önerim Black King.

Rakiplerine bakalım, Civanhan Sabırlı yavrusu olması ve yarış stili itibarıyla her zaman kısaya daha yatkın bir görüntü verdi ve son yarışında da bunun sıkıntısını yaşadığını düşünüyorum, Civanhan’ı mesafeden eledim. El Conquerador uzun süredir bitik durumda, bugün grup çok uygun olsa da hem mesafe ters hem galobunun bozuk olmasıyla düzelmediğini düşünüyorum, zaten neredeyse bir buçuk yıldır düzgün bir yarış koşmuyor. Natıonal çok beğendiğim bir at değil, yarışın şanslı atlarının eksik koşması halinde şanslı olabileceğini düşünüyorum, hem Black Kıng, Hem El Conquerador hem de Vıctory Rıver üçlüsü gücünü koştukları takdirde Natıonal’ı geçebilecek atlar.

Eleyemediğim tek isim Vıctory Rıver oldu. Çok arası var ama uzun zamandır da idmanda, kalitesi ve pedigrisi malum, biraz bile kondisyonu varsa etkili olacaktır.

 

Üçüncü ayak mümkün olduğunca çok at yazılmalı, sıralamam şablonda.

 

Sinclar için gözüm kapalı banko diyemiyorum, Serseri yine boş kalacak, böyle plaseyken koşmayı çok sever. Rocket Man de unutulmamalı.

 

Halis’in tayı Dişi Aslan çok favori çıkmış, biraz jokey favorisi gibi görünüyor. Instant Crush’un ilk yarışı çok iyiydi, iyi başlayamamasına rağmen kapattığı ara ve genel görünüm itibarıyla ümit verdi, zaten pedigri potansiyeli olan bir tay, bugün mutlaka şans verilmelidir.

Son olarak yeri olanların Pearl’ın torunu Hanım Ağa ve ciddi yarış tecrübesiyle Santa Pekan ikilisini de yazmasında fayda var.

 

Bol şanslar..

1.Ayak: 9,7

2.Ayak: 1/7

3.Ayak: 2,5,1,3,6

4.Ayak: 3,4,2

5.Ayak: 1,3,2,8

6.Ayak: 4,2,7,8,12,6