• İlk Üçlüye Dikkat ( Ankara )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 4 hafta, 2 gün, 12 saat, 25 dakika, 22 saniye önce

Boş koşuda Naifcan’ın ciddi bir şansı olduğunu düşünüyorum, muhtemelen plase çıkacaktır, üçlü ganyan bankosu olarak düşünülebilir. İlk koşuda da İbra yazmadan oynanmamalı.

 

Mancini hiçbir zaman eşgali kadar koşmayan ve geniş fuleleri aldatıcı olan bir at. Gelip gelip kazanamayan bir yapıya sahip ve bir türlü sıçrama yapamadı. Ama bugün zayıf ve formsuz rakiplerle koşacak ve mesafe tam istediği gibi, eliyle seçse ancak bu kadar uygun bir yarış çıkarabilir. Ben yarış karakterine güvenmediğim için tek yazmıyorum ama banko düşünülebilecek atlardan bir tanesi.

Cape Free, Deraş, Olgo yarışın ortak tutulan atları, ben de şans veriyorum. Monavento iki yarıştır çok geri geliyor, bugün de benzer rakiplerle koşacak ama mesafenin iyice uzamasıyla ve gruptaki at sayısının azalmasıyla son kez şans veriyorum. Pedigrisinin bu kadar kötü bir at çıkarmaması lazım. Bugün de iddialı olamazsa zaten ekürisi için olay elden çıkaramaya kadar gider.

Özetle ya Mancini bankosu denenmeli ya da kapatılmalı.

 

Tay yarışında dört tayı eleyecek kadar ayıramadım, Eas’ı start yeri ve yeterli performansından ötürü bir adım öne aldım ama ne Wasahof’u, ne sahip değiştirip düzelmeye başlayan Lıon Heart oğlu Ömer Cooper’ı ne de mesafenin uzamasıyla Metin Abi’yi eleyebildim.

Başyiğit ilk yarışına Halisle favori çıktı ama yanlış hatırlamıyorsam start öncesi sorun yaşayıp koşudan çıkarılmıştı. Banknote, Dynaformer gibi aygırların ürünü bir tay, çok da sert olmayan bu grupta gözden uzak tutulmamalı.

 

Kızılşahin bankosunda karar kıldım. Kızılşahin kısada çok kabiliyetli bir tay, pedigri ve yapı itibarıyla tam bir kısa mesafe atı ve Kısa Vade seviyesinde olduğunu düşünüyorum. Sıkıntıları, start problemleri olmayıp bir istikrar yakalamış olsa şu an akıllarda farklı kalmış olabilirdi.

Bugün mesafe tam istediği gibi, 1300, 1200 Kızılşahin’in en çok fark yaratabilceği mesafeler. Rakipleri çok basit isimler olmasa da neticede dişi atlar ve ahım şahım bir performansları yok. Bu kazanmalıdır diyorum ve tek öneriyorum.

 

Işılay grubun performans anlamında Dublin’le birlikte bir numaralı ismi,  yetenek olarak Dublin’in de bir adım önünde olduğunu düşünüyorum. Uygun rakipler arasında kazanmaya çok yakındır.

Kırdere boş kaldığı zaman çok kabiliyetli bir tay. bugün Maiden’dan geliyor olsa da tek kaçak oalrak koşacak, at yazanlar mutlaka bulundurmalı. Ufaltmak isteyenler için bu ikili yeterli görülebilir.

Geniş tutanlar için Dublin son tercihim.

Özellikle Metanet’den biraz çekiniyorum, en azından beşlilere yazılabilir.

 

Defalarca koşan ve birbirini geçen atların mücadelesi, ne boş kalıp güven veren ne de beklemeyi rakiplerinden çok daha iyi yapan bir at göremiyorum, yarış da muhtemelen yavaş gidecektir, Almaata ya da Gökbakır numaraya çıkar diye düşünüyorum, mümkün olduğunca risk başka yerlerde alınmalı.

 

Son ayak Güney Fırtınası boş kalacağı bir yarışa çıkıyor, normal şartlarda bu yarışı kazanması lazım. İki gitmeyi her zaman kabul eden ve tempoya ses çıkartmayan Çuvaldız ve Serhasan hariç kaçan rakibi yok,  ikinci tek arayanlar için ilk seçenek Güney Fırtınası olmalı.

Daha sonra son koşu yarış bırakan,  zaman zaman Güney Fırtınası’nı zorlayabilecek potansiyel gösteren Büyük Beren, mesafenin uzamasıyla Othara ve bu sezon geri gitmiş görünse de hem grubun uygunlaşması hem de Ketme faktörüyle Natuhay  öncelikle düşünülmesi gereken isimler. Başka at aramak biraz lüks diye düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4/1,2,9,5

2.Ayak: 2,6,4,3,1

3.Ayak: 2

4.Ayak: 3,7,,1

5.Ayak: 3,7,2,1,6,4

6.Ayak: 6/7,9,3