• İstanbul 1,2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 4 gün, 21 saat, 26 dakika, 36 saniye önce
İstanbul ilk altılıyla ilgili sadece şablon paylaşıyorum.  İkinci altılı yorumlarım 16:45 gibi yayınlanacak.

1.Ayak: 4/2,6,7
2.Ayak: 1,4,6
3.Ayak: 2,1
4.Ayak: 6
5.Ayak: 9,8,10,7,2,13,12,4
6.Ayak: 1/10,14,11,9



Çelebi Cihan grupla kıyaslanmayacak bir mesafe potansiyeline sahip. Sezon başında önemli bir kesimin olduğu gibi benim de Gazi favorimdi, şimdi bu grupta ağır favori çıkmadığını görmek benim için çok şaşırtıcı oldu.  Sanırım mesafeye ilk kez çıkacak olmasından dolayı insanları korkuttular, halbuki uzun mesafe koşabilmek zamanla geliştirilebilecek bir özellik değil, bir at uzun mesafeyi ya koşar ya koşmaz, bu büyük oranda pedigrisi ve konformasyonuyla alakalı.

Goldınıadis’ın 60 kiloyla rakip verildiği bir yarıştan bahsediyoruz, Çelebi Cihan bankodur.

 

İkinci ayak çok karışık bir yarış, artık zamanı geldi diye bakılan Nevcihan’ın hala zamanı gelmemiş olabilir, ciddi rakipleri var.  İlk atım Şerefkar, uzun süreden beri ilk kez bu kadar zayıf grup yakaladı, form durumu olarak da sezon başından daha ileri bir seviyede. Ahubalası yine çok geride kalmış, uzayan mesafede de görmek lazım. Oğlum Baran sezon başında çok etkili bir sentetik yarış koştu, sonra kayboldu. Çok potansiyelli bir pedigriye sahip, yarışın bomba niteliğindeki en makul ismidir, tam sıralamam şablonda.

 

Alemin Kralı’nı grubun çok uygunlaşmasıyla oldukça önde tutuyorum, ikinci at yakalamışken günün banko adaylarından bir tanesidir.

Shesbesh, Sermelek ikilisine ek olarak gelişime açık pedigrileriyle Tolga ve Serdengeçer ikilisi rakip gördüğüm isimler.

 

Uzun süreden sonra boş kalma imkanı yakalayan Artıc Man sezon genelinde sergilediği tatsız görüntüsünden kurtulabilir, formsuz ve zayıf rakipleri arasında ilk şansı ona veriyorum. İstikrarlı yapısıyla uygun gruba çıkan Ryan Arel ve bitik görüntüsüne rağmen kalitesiyle eleyemediğim Sweet Brew ikilisinin de yazılmasıyla yeterli görülebilir.

 

Benim gibi Uluer bankosuna güvenemeyenler için zor bir yarış, 1400 de favori çıkan Karaüzüm kesinlikle tek yazılmamalıdır.

Uluer’in öne erken yüklenen yapısıyla kaçan atlardan ziyade bekleyen atlara yönelmek bana daha mantıklı geldi. Trakya Ateşi, Merih, Azmi Reis ve Karaüzüm rakip gördüğüm atlar.

 

Aksakal için grup ve mesafe çok uygun, gördüğü yarışla beraber  nefesini iyice geliştirdi, ikinci tek arayanlar için önerim kesinlikle Aksakal.

Yeri olanlar Baba Ahmet’i de ilave ederse daha sağlam bir geçiş yapmış olur. Ters at arayanlar için son yarışıyla beraber kıpırdamaya başlayan ve nitlikli bir anneye sahip Saygon önerimdir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 9,8,10,7,2,13,12,4

3.Ayak: 1/10,14,11,9

4.Ayak: 4,3,8

5.Ayak: 9/7,3,1,2

6.Ayak: 2/4,,11