• İstanbul 1,2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 6 gün, 7 saat, 55 dakika, 18 saniye önce


Reis Baba Rüzgarın Ruhu’nu bitirmeye koşar mı bunu bilemiyorum ama virajla beraber yüksek tempolara kolay çıkabilmesiyle mutlaka rahatsız edecektir. Rüzgarın Ruhu’nun ağır sahadan etkilenme ihtimali de var, risk alarak eliyorum.

Favorim Cankurtbey, tam mesafesinde ve genel olarak hakim olduğu bir grupla koşacak. Çok net bir kısa sprinti var, tempo da muhtemelen lehine olacak, yine kazanmaya çok yakın.

Budakhan için de benzer şeyler söz konusu, çok da formda, iki atla ilk ayağı geçiyorum.

 

Aksakal’ın kağıt üzerinde en ciddi rakibi ekürisi.

 

Atılım son yarışıyla beraber sezon başındaki görüntüsüne döndü.  Kaçmayı denedi ve başarılı oldu, muhtemelen bugün de aynısını yapacak.

Grup çok uygun, mesafe tam istediği gibi ve tek kaçak olarak koşacak. Son yarışını yapması durumunda kazanmaya çok yakındır. Gökbakır, Göreme gibi atların anne kardeşi olmasıyla ağır çimi yadırgamayacağını düşünüyorum, don olarak babasına benziyor ama Ayabakan tayına ağır çimde eksilir demek için de elimizde bir veri yok.

 

The Worl İs Yours sık sık kullanılan ‘’sprint mesafesini ayarlama’’ geyiğinin doğru olduğu az sayıda isimden bir tanesi. Bu cümle, yetiştiremeyen her ata kullanıldığı için biraz içi boşalmış durumda. The World Is Yours’un gerçekten kısa bir sprinti var ve doğru kullanmak lazım, işi bitiremediğinde elde kalıyor. Halis son yarışında, biraz da mecburen erken yürütmek zorunda kaldı çünkü Turap önde çok boş kalmıştı ve yarışın gideceği belliydi. Bugün daha sabırlı kalacağını ve mümkün olduğu kadar işi son iki yüze bırakacağını düşünüyorum, aşırı önde tutmasam da favorim.

Çelebi Cihan gördüğü yarışlarla biraz gelişim gösterdi, bugün yine etkili olacaktır ama çimi daha iyi gibi sanki.

Curtaralo son yarışında ağır favoriydi ve zorlanarak kazandı, üç yaşlıların uzunda bariz bir üstünlüğü yok, The World İs Yours’da da olduğu gibi üçlüler yaşlı handikap atlarına karşı bile zorlanabiliyorlar. Genel olarak kısa mesafede artan pedigri kalitesi uzunda artmadı. O yüzden hala Luxor tayıyla Gazi kazanılabiliyor. Curtaralo’ya dönersek şansı yok demek mümkün değil.

Büyüklerden sadece Büyük Ağa’yı tutuyorum, biraz da Paix. Büyük Ağa kilosuna rağmen kalitesi malum, gününde olduğu zaman kilo çok etkilemez Büyük Ağa’yı. Çok boş kiloyla koşan Paix yarışın ve günün en ters atlarından bir tanesi. Yarış biraz hızlı gidecek olsa daha şanslı olabilirdi ama yine de yazmak lazım.

Ryan Arel’in son yarışında The World İs Yours’a karşı görüntüsünü beğenmedim. İçime sinmeden yazmaktansa elemeyi tercih ediyorum. Iron Cloud, Blue Power gibi atlara iyi bir yarış koşturmayı çok istesem de beceremedim, hiç biri içime sinmiyor. İkinci ayak sıralamam beş attan ibaret.

 

Üçüncü ayak günün en gıcık yarışı. Behramkale’nin istikrarsız performansı, Black Kıng’in güven vermemesi, İbra’nın geri gitmesi, Pan Reka’nın aradan dönmesi gibi kafa karıştırıcı detaylar var, çok at yazmak en mantıklısı.

En çok Pan Reka-Behramkale ikilisini tutuyorum. Pan Reka gücünü koşarsa, ağır sahayı da çok sever, şansı yüksek.

 

1.Ayak: 5,1

2.Ayak: 2

3.Ayak: 2,3,1,4

4.Ayak: 4

5.Ayak: 5,4,3,1,10

6.Ayak: 3,7,2,9,1,4,8,6,5

 

Çığ için hem grup hem pist çok uygun. Cut Clear’ın bu torunu ağır sahayı çok seviyor. Cut Clear biliyorsunuz Gladyatör’ün de annesiydi, o da ağır sahayı çok koşardı.

 

Tek rakip Akyıldırım tutuyorum, yine boş kalma imkanı var ve bu seviyeler için yetenekli bir tay.

Halis’in bindiği Blue Kıng güzel pedigrisine rağmen henüz hiçbir şey koşmadı. Paspartu’nun ağır sahayı çok sevmeyeceğini düşünüyorum, performans olarak da gruba karşı bir üstünlüğü yok. Karaheves son yarışında boş kalan Akyıldırım’a bahanesiz mağlup oldu. Yine benzer bir gidişat söz konusu. Deposıtory çok beğendiğim bir tay değil.

En çok Blue Kıng’den çekiniyorum, aradan sonra Halis’i bindirmişler, atta bir gelişim olabilir, Big Man’in sentetikte uçmasına benzer bir durum yaşamak istemeyenler için Blue King düşünülebilir, ben elemeyi tercih ediyorum.

 

Memedim aradan nefesli dönecekse kazanmaya çok yakın, ağır sahada da güzel bir yarışı var. Hıdden Jewels son yarışında banko adaylarımdan bir tanesiydi ve yanıltmayarak kazandı. Bu seviyelerde her zaman iddialı olacak kalitesi var, Memedim’in eksik koşması halinde şansı çok yüksek. Son olarak My Bianca’yı da yazıp burayı geçiyorum.

Galileo torunu Seyhunceyhun’u hep takip ediyorum, biraz da kıpırdamaya başladı ama son yarışında Hıdden Jewelss’ı yakın gelecekte geçebilecek bir görüntü vermedi, o yüzden bugün yazmıyorum ama takibe devam edelim, kış sentetik sezonunda bir yerlere gelebilir.

 

Son ayak çok vasat tayların mücadelesi olacak. En ufak detaylar sonucu değiştirebilir. En çok Göknazgülü’nü tutuyorum, fena bir tay değil, son yarış erken yürüdüğü için kaybetti,  bugün iyi saklanabilirse çok şanslı olacak.

Onun dışında Tetina, Pirkanbaba , Önderefe ve ilk yarış startta kalan Joker’in tayı Malkoçoğlu dörtlüsü de mutlaka yazılmalı.

Bol şanslar.

 

Not: Atılım’ın gelmemesi halinde beşli bankosu için önerim Çığ.

 

 

 

1.Ayak: 4
2.Ayak: 5,4,3,1,10
3.Ayak: 3,7,2,9,1,4,8,6,5
4.Ayak: 5,1
5.Ayak: 3,1,4
6.Ayak: 9,10,6,4,5