• İstanbul 1,2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 2 gün, 2 saat, 32 dakika, 19 saniye önce
İkinci altılı 16:45 gibi yayınlanacak ve ilk altılıyla çakışan ayaklarında değişiklik olabilir.


İstanbul ilk altılıda Biçer çok geri kalmış, bu sezon hep boş kalacak diye oynadık ve ikinci kaldı ama yine denemeye değer diye düşünüyorum, İlgilge'ye karşı hem uzayan mesafede daha etkili olabilir hem kilo avantajı var. Biçer hatırına ufak bir ilk altılı yapılabilir.


İkinci ayak Kızımdilşah, Kumbağgülü ikilisi de büyük oranda yeterli görünüyor.


1.Ayak:2
2.Ayak:4,5
3.Ayak:3,1,2,6,7,8
4.Ayak:2/3,5,4
5.Ayak:7,9,2,3,1,4,6,11
6.Ayak:6,1


Yeşil Yol son yarışı ve tescilli pedigrisi itibarıyla grubun bir adım önünde, yumuşayan sahaya da iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum, tekle başlamak isteyenler için düşünülebilir.

Kuzen son yarışında beklediğimden geri geldi, sentetiği çim kadar koşmadığını düşünüyorum, yoksa o grupta dördüncülüğü gerçek gücü olamaz. Bugün kilosu da çok uygun, çimde bir kez daha denemek lazım.

Rodosto çok potansiyelli bir pedigriye sahip, Öztay, K.Irak.55, 56. Seyyar gibi efsane kısrak referanslarına sahip ama ilginç şekilde sentetikte koşup çimde gitmiyor ki sentetik yarışları da beklentinin altında. Bugün bir kez daha ve kötü koşması halinde son kez olmak üzere çimde şans veriyorum.

Mesafeyi üç yaşındaki haliyle çok sevmeyeceğini düşünsem de son iyi yarışıyla Baba Ahmet ve çime dönen Asarlı ikilisi daha sonra düşünülebilir.

 

İkinci ayakla ilgili çok bir şey söylemeye gerek yok, Nevcihan tek yazılmıyorsa çok at tercih edilmeli.

 

Gözyaşı Gecesi yaşlı atları çok kolay geçti, baştan sonra hakim olduğu çok kolay bir yarış kazandı. Bugün de benzer rakipler arasında şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum, günün banko adaylarından bir tanesi olarak düşünülebilir.

Erkmen boş kalma imkanı olsa rakip olarak yazabilirdim ama malum Rüzgarın Ruhu var o yüzden eliyorum, mesafe de çok kısa değil.  Derin Sultan, Kafadar ikilisi yanlış hatırlamıyorsam Gözyaşı Gecesi’ni hiçbir zaman geçemedi, Gözyaşı Gecesi istikrarlı bir at, dolayısıyla bugün de benzer bir sonuç bekleyebiliriz. Yine de çok at yazılacaksa özellikle Derin Sultan düşünülebilir.

Eleyemediğim tek at zaman zaman çok koşan Atasoy oldu. Yakın zaman önce Ankara’da Serhantay’ı geçmişliği var, Olgunabi ile de foto olmuştu yanlış hatırlamıyorsam, devamlı bu düzeyde koşmuyor ama en iyi yarışını koşacaksa Gözyaşı Gecesi’ni zorlayabilir. Dolayısıyla burası Gözyaşı Gecesi-Atasoy şeklinde bende iki at çıktı.

 

Üç tane denk kısrak ve bir tane yeni koşacak potansiyelli tay var. Tek tercih edilecekse önerim Sermelek olacak. Tecrübeli rakiplerinden daha derli toplu ve ne yaptığını bilen bir görüntüsü var, tek olarak Sermelek düşünülebilir. Sıralamam şablonda.

 

Radyocu elbette çok şanslı ama Kechıce de bomboş kalacak, direnç gösterebilir, iki at kağıt üzerinde yeterli gibi görünüyor, yumuşak sahaya ve çok uygun gruba çıkan Radyocu ve boş kalacak olan Kechıce ikilisinden birinin gruba hakim olacağını düşünüyorum.

 

Yağızınoğlu İstanbul’da daha uygun yarış bulamaz, mesafe istediği gibi, kilonun çok bir önemi yok. Bugün de kazanamazsa  artık İstanbul’da yarış kazanması çok zor. Son yarışında da çok önlerde tutuyordum ama sanırım mesafeden çok etkisiz kaldı, yani başka bir açıklama bulamıyorum çünkü o yarışa düzelerek geldi. Bugün tam mesafesine ve çok uygun gruba çıkıyor, sentetik performansı da çimden bir adım önde. Aslanağzı, Runner Cat gibi atlara kafa tutmayı başardı. Gücünü koşması durumunda kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Ghost Warrıor da bu grup için çok kabiliyetli bir at, gereksiz yere uzun denediler ve at sanırım sorun gösterdi.  Bugün kısa aradan sonra tekrar mesafesine dönüyor, grup da muazzam uygun, mutlaka iyi bir yarış beklenmeli.

Yağızınoğlu, Ghost Warrıor ikilisi gerek kariyer gerekse kısa mesafe kabiliyeti olarak grubun önündeler, birinden birinin kazanacağını düşünüyorum.

Çok geniş oynanıyorsa Belegorsk da yazılabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2/3,5,4,1

2.Ayak: 7,9,2,3,1,4,6,11

3.Ayak: 6,1

4.Ayak: 7/8,6,3

5.Ayak: 5,6

6.Ayak: 1,5