• İstanbul 1,2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 6 gün, 17 saat, 1 dakika, 40 saniye önce



Honey Ryder ilk yarışında grubun üzerinde bir potansiyel ortaya koydu. Aqurapa’yı geçti, Here To Fly karşısında çok ezilmedi, 1400’e uzayan mesafeye de çok yatkın görünüyor. Uygun grubu geçmeye çok yakındır.

 

Çok at yazılması gereken bir yarış, ilk altılıda iki bankom olduğu için kısmaya gerek duymuyorum,  Maviş Hanım mutlaka yazılmalıdır. Sıralamam şablonda.

 

Resume’nin oğlu Last Point gruptan farklı bir potansiyele sahip, son yarışında yüzde 1 Agf koşarken üç atta önermiştim ve uzak kazandı, her yarışında biraz daha gelişiyor ve mesafeye de çok yatkın bir tay, kazanmaya çok yakındır. İkincilik için önce Akyıldırım.

 

Baba Atlı hayatının en iyi durumunda, mesafe ne kadar uzarsa o kadar iyi koşuyor ve bugün İstanbul pistinde bulabileceği en uygun grup ve mesafeyi yakalamış durumda. Daha önce Zeus’ a kaybetmişti ama o yarışta Zeus’un dışa açılması Baba Atlı için ciddi sorun oldu, bugün mesafenin uzaması ve son durumları itibarıyla Baba Atlı’yı bir adım önde görüyorum, kazanmaya çok yakındır ve ikinci altılı için bankomdur.

İlk altılıda yerim var, o yüzden risk almaya gerek yok. Öncelikle Zeus, daha sonra, hiç kaybetmeyeceği yarışı önde erken kaldığı için kaybeden Coşanmeriç  ve mesafe kalitesiyle Özdamar ilk altılı için önerilerim.

 

Kuzen’in son yarışı ve İzmir’de zaman zaman gösterdiği potansiyel bu grup için çok yeterli, neden beşinci çıktığını anlamadım ama kesinlikle yeri beşincilik değil, öncelikle düşünülmeli.

Asarlı Satış Koşusu’nda şahane koştu, sorunlu olabileceğini düşünmüştüm ama en ufak bir sıkıntı belirtisi göstermedi. Sentetikte de hiç sırıtmayacağını ve grubun dişine göre olduğunu düşünüyorum, mutlaka yazılmalıdır. Ertaş’ı Kuzen’in gerisinde görsem de mesafeye uyumu ve son yarışındaki kapanmadan az da olsa etkilenmesiyle sigorta olarak yazıyorum.

 

Santalin Koşusu Hard Baby güven vermediği için zor yarış, plase atların ciddi şansları var birbirine yakın isimler, mümkün olduğunca çok at yazılmalı.

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 5,10,6,3,2,1,4

3.Ayak: 4

4.Ayak: 3/5,10,4

5.Ayak: 7,1,5

6.Ayak: 2,8,5,3,4,7,6

 

Santalin Koşusu için söylediklerim bu yarış için de geçerli, riskin başka yerlerde alınıp üçüncü dördüncü ayağa çok at yazılmasını öneriyorum. Fıny kazanmazsa bu yarış Hepsi demeye kadar gider, Fıny’de güven veren bir yapıya sahip değil, ben çok at yazıyorum ve net bir sıralamam yok, o yzden detaylı yorum yapmayacağım.

 

Kınd Act ülke şartlarında en iyi ve istikrarlı annelerden birine sahip, şu anki seviyesinde kalma ihtimali yok, mutlaka gelişim gösterecektir, ikinci yarışı da ilkine göre daha iyiydi. Önceliği ona veriyorum.

Love Song ve Santa Pekan  vasat düzeylerine rağmen ciddi bir tecrübeye sahipler.  Petıt Kurt muazzam orijinine rağmen zayıf yarışlar koşuyor, yine de bu grupta bir şans daha vermek gerekir. Safa’nın ikinci annesi Prencess Galina Mıtico, Prencess Seahero gibi atları verebilmiş potansiyelli bir anne, Safa’nın da ilk yarışı kötü değildi, yeri olanların yazmasında fayda var.

 

Doontlosedcontrol son yarışını kazanırken güven veren bir görüntü sergilemedi. 63 kiloluk Gürman Ağa’yı geçerken ciddi anlamda zorlandı. Bu sezon üçlü jenerasyonu orta mesafeyi ciddi anlamda domine etse de uzun mesafeli yarışlarda çok başarılı olamadılar, o yüzden yaşlı atların arasında Dontloosedcontrole temkinli yaklaşmak lazım.

Angel Fly mesafe kalitesi olarak grubun en kariyerli ismi, ciddi bir kilo dezavantajı da yok, öncelik onda. Natıonal son yarışında starttan düzgün çıktı, çok başarılı olamasa da potansiyelini biliyoruz, zayıf grupta iyi bir yarış beklenmeli. Civanhan için mesafe ne kadar tersse rakipler de o kadar uygun, bu zayıf grupta sadece mesafe odaklı elemek risklidir.

 

Bol şanslar..

 

Not: Şablon çok şişeceği için Santalin Koşusu’nda eleme yapmak zorunda kaldım, Hard Baby iyi koşmuş haldeyken zorlayabilecek atlara yöneldim. Moemoiselle, Sweet Brew ve Lady Beauty üçlüsüne Hard Baby ancak eksik koşarsa kaybeder, o yüzden ilk altılıda yazdığım bu üçlüyü ikinci altılıda eliyorum.

 

1.Ayak: 3

 

2.Ayak: 7,1,5

 

3.Ayak: 2,8,5,7

 

4.Ayak: 3,1,6,5,7,8,2,4

 

5.Ayak: 3,4,8,6,7

 

6.Ayak: 8,1,6,3