• İstanbul 1,2 ( Çıkan At Güncellemesi )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 6 gün, 10 saat, 31 dakika, 23 saniye önce

Lira Lira'nın çıkmasından sonra ilk ayağa Maraz Han ve Royal Story eklenmiştir.



Atılım’ın sezon başındaki yarışlarını koşmaması, yarışın geride kalan atlarından Signora’nın sert gruba rağmen mesafeye yatkınlığı, Burcutay’ın gelişime açık yapısı yarışı zorlaştıran faktörler, ben ya Atılım tek denenmesi ya da çok at yazılması taraftarıyım,sıralamam şablonda.

 

Aslansütü son yarışında düzlüğe dolu kantarma çıkmasına rağmen boş kalan Turgut Usta’nın direnç koyması neticesinde ikinci oldu, bugün grup daha da uygunlaşmış durumda, kazanmaya çok yakındır.

Kovada iyi durumdaysa çıkbitir yapabilir ama o da 200 gün aradan sonra galopsuz gireceği yarışta bir zahmet eksik koşuversin.

 

Ağrı Dağı Fırtınası ya sentetikten ya da takı değişikliğinden son yarışında çok etkisiz kaldı. Bugün daha iyi koştuğu çime ve uzayıp lehine dönen mesafeye çıkıyor, grup da dişine göre, tempo yarışına yatkın görüntüsüyle gruba direnmeye yakındır, ilk altılıda ikinci tek arayanlar için önerim Ağrı Dağı Fırtınası.

Aksakal sert gruplara ve Maiden koştuğunda iyi taylara denk geldiği için kaybetti, Caş’ın istikrarlı bir anneden verdiği bir tay, mesafenin uzaması da lehine. Kafkaslı’nın son yarışında kıpırdayan eşgalli tayı Kafkaslıefsanesi son tercihim.

 

Maraz Han, Voli ve Kocamantınaz üçlüsünün tempo yapmaya çalışacakları bir yarış bekleyebiliriz. Özellikle Kocamantınaz beklemeyi kabul etmeyen bir yapıya sahip, starttan çok iyi çıkmadığı için doldurup gelmek zorunda ve bu da ister istemez yüksek tempoya neden oluyor. Maraz Han gerektiğinde iki gidip bırakan bir at, asıl önemli olan Voli’nin nasıl koşacağı. Voli son yarışında kaçarak çok iyi bir yarış koştu, bundan cesaretle bir kez daha kaçmayı deneyebilir, bu da Kocamantınazla ciddi takışıp şansını azaltmasına neden olacak. Voli’nin Kocamantınaz’ı mutlaka kollayarak koşup, gerekirse iki gitmesi gerekir, aksi takdirde Lira Lira veya gücünün altında olan başka bir ata geçilebilir.

Lira Lira Voli’nin gidişat dezavantajından dolayı ciddi bir şansa sahip, çok iyi yer tutabilmesi ve gurubun bir adım önünde performansı ciddi avantajları, şansı çok yüksek. Voli muhtemelen öne gelemeyecektir, tempo kuramamak Voli’den mutlaka bir şeyler götürecek ama çok kabiliyetli bir tay, özellikle mesafenin 1200’e kadar düşmesiyle gidişat odaklı elemenin çok riskli olduğunu düşünüyorum.  Toygar tam mesafesine çıkıyor, taylık dönemi çok parlaktı, lehine gelişecek yarışta ters bir yarış koşabilir. İlk ayağa bu üçlüyü yazıp bırakıyorum.

Maraz Han’ın kaçmadığı zaman Lira Lira’yı geçme ihtimalini zayıf buluyorum, Akfırat biraz düzelmeye başladı ama Lira Lira’nın gerisinde, Kocamantınaz’ı Voli faktörüyle eledim, Ayza son yarışında Lira Lira’nın bariz olarak gerisindeydi, Royal Story’i kaçamayacağı için eliyorum,  Kara Adil dengesiz yapısına rağmen sentetikte Lira Lirayı geçecek bir yarışını hatırlamıyorum.

 

Cankurtbey’in uzun ve kısa performansı arasında siyahla beyaz kadar fark var, iyi bir sprinter, arap atında az görülen şekilde kısa mesafede net bir sprinte sahip, güven veren bir at. Bugün yine kötü koşmayacağı bir mesafede, çok uygun kiloyla dişine göre bir gruba çıkıyor, bir kez daha kazanmaya çok yakındır.

Biçer çok ağır kilolu olmasına rağmen bugün boş kalma imkanı bulabileceği bir yarışa çıkıyor, boş kalacak bir Kaizbert tayını sadece kilodan elemek çok mantıklı değil. Ufaltmayı deneyecekler ya da teksiz beşli arayanlar Cankurtbey-Biçer gibi iki plase atla bir deneme yapabilir.

Yurttay, Güzelkaya, Baharşah ve Savaş Atı dörtlüsü daha sonraki tercihlerim. Yiğitefekaan’ı sadece uzunda iyi koşabilen yapısı nedeniyle ilk başta elemiştim, ama bu kadar atta ondan yatmak hoş olmayacak, son anda eklemeye karar verdim. Tek yazmak falan çok risklidir.

 

Merih’in dengesiz performansı ve sentetiği daha iyi koşması, Karaüzüm’ün eskisi gibi güven vermemesi yarışta risk almayı zorlaştıran faktörler. Ayrıca bu ikilinin yarışın plase gösterilen isimlerine karşı bariz bir üstünlüğü de yok.  Mesafenin çok uzamasıyla Semend ve Ankara’daki bir önceki yarışı iyi olan, mesafeye çok yatkın görünen Atasoy ikilisi yarışın ilginç atları.

 

1.Ayak: 1/2,6,5,4

2.Ayak: 2

3.Ayak: 2/3,4

4.Ayak: 2,8,9

5.Ayak: 11,2/3,4,6,7,8

6.Ayak: 4,7,9,8,2,1

 

 

Parlera - Ryan Arel ikilisi ve Alkanhan’dan dolayı tempo kuramaycak olsa da kalitesiyle Artic Man de yazılırsa bu yarış kapalı gibi görünüyor.

 

Mandarin çok ağır favori çıkmış, kısa mesafe performansı çok parlak değil, iyi de rakipler var, tek yazarken iki kere düşünmek lazım.

Misae tam mesafesinde uygun gruba çıkıyor, klilosuna rağmen öncelikle düşünülmeli. Bir kez daha bomboş kalacak olan CrazyIsland ve Baboushka ikilisi de Mandrin’e ilaveten bende olacaklar. Çok geniş oynayanlar Hız Delisini de düşünebilir.

 

İstanbul sezonunun  en zayıf arap Maiden’ıyla karşı karşıyayız. Astronot ilk yarışında 1.23 gibi çok vasat bir dereceyle tamamladı, Demirkazık’ın erkek tayına hiç yakışmayacak bir yarış koştu, son yüzde kadrajda yoktu, bugün mesafe uzamış ve o nefessiz görüntüsünü ne kadar geliştirebilir soru işareti. Yüksek Uçuş’un son yarışı rezalet, dört boy takılan Sermeleğe, Adana seviyesindeki arap dişilere geçildi, bugün ne koşacak bilemiyorum ama son yarışındaki görüntüsü gerçekten kötüydü. Kızım Dİlşah istikrarlı bir tay ama potansiyeli çok yüksek değil.

Canbulan bu grupta hem performans hem de pişkinlik olarak öne çıkıyor. Hayatının ilk yarışında Tetina, Hira gibi tecrübeli atların arasında ezilmeyerek dördüncü oldu, daha sonra koştuğu sentetik yarışları da kötü değil. Tecrübesiz rakipleri arasında mesafenin uzaması da avantaj olarak görülebilir. Zor programda banko tercihimi Canbulan’dan yana kulanıyorum.

 

Bol şanslar..

 

 

 

1.Ayak: 8,9,12,7

2.Ayak: 11,2/3,4,6,7,8

3.Ayak: 4,7,9,8,2,1

4.Ayak: 2,5,4

5.Ayak: 1,5,3,2,,4

6.Ayak: 2