• İstanbul 2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 hafta, 3 gün, 10 saat, 7 dakika önce

İlk altılıyı cazip bulmadığım için oyun  vermedim. Exchanger, Sheshbesh, Nalan Sultan tek olabilecek seviyede tuttuğum atlar.

 

Byerley Turk Koşusu’nda Euphrates’i çok önde tutuyorum.

Cemcem ve Big Brown öne çıkmaya çalışacaklar. Makine çıkışı ve temposu çok daha hızlı olan Cemcem, Özcan’ın da ısrarıyla numarayı alacaktır, Big Brown mecburen iki gitmeye razı olacak, anlamsız şekilde tempo yükselteceğini zannetmiyorum. Zaten Cemcem’in vereceği tempo baştan caydırıcı olacaktır.

Hemen diplerinde de Euphrates gidecek, Euphrates rakibine yakın gittiği zaman arada çok ciddi güç farkı yoksa onu geçebilen, inatçı bir yapıya sahip. Önüne alacağı Cemcem’i düzlükte bastırarak dayanacağını düşünüyorum.

Bekleyen atlar Euphrates ve Cemcem kalitesinde değiller. Payitaht tamamen Halis’ten dolayı ikinci at çıkıyor, kazanması beni çok şaşırtan bir sonuç olur. Üçlülere Euphrates’in kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Çelebi Cihan beğendiğim bir tay ama son yarışı tam bir hayal kırıklığı. Goygochea’ya bile zor hakim oldu, o görüntüden sonra bu grupta yazmam mümkün değil. 

Sonuç olarak, ufaltmak isteyenlere Euphrates’i tek olarak öneriyorum. Cemcem muhtemelen temposunu kuracak, son yarışında karizmayı fena çizdirmesine rağmen bu şartlarda yeri olanların yazması faydalıdır.

 

Dişi yarışında dikkatli olmak lazım, Fevronyabay ısrar etmez de boş kalırsa Ofsayt bile gelebilir, benim tercihim çok at yazmaktan yana.

 

Erkmen boş kalacak diyerek çok güvenilmiş, Kırdeniz’in erken  yürütmesiyle kaybedebilir, gruba karşı bariz bir üstünlüğü yok.

Cankurtbey, Mertadam, Güzelkaya, Kırdeniz dörtlüsü de bende olacak.

 

Banko tercihimi Gözyaşı Gecesi’nden yana kullanıyorum.

Bekleyen Gölcük Aslanı, Yolalan, Yiğitefekaan, Trakya Ateşi gibi atlara geçilmeyeceğini düşünüyorum. Önde boş kalacak bir Razyana ya da Buzkaya tehlike olabilir.  Onlar için de yarış gidişatı çok uygun değil. Buzkaya muhtemelen liderliği alacaktır, virajla beraber Razyana onu sıyırmak isteyecek ve seri yapısıyla bunu başaracağını düşünüyorum ama bütün bu gidişat Razyana için de Buzkaya için de yorucu olacak. Buzkaya son yarışında eski durumunda olmadığını gösterdi, boş kalmasına rağmen düzlüğe gelmeden yarıştan düştü, daha önce böyle bir yarışını hatırlamıyorum, Buzkaya iyi durumda olsa boş kalmışken tempo ne olursa olsun direnebilen bir at. Razyana için de Buzkaya ile uğraşıp Gözyaşı Gecesi’ne direnmek çok kolay değil, onun da son yarışları iyi olsa da tam olarak eski gücünde olmadığını düşünüyorum.

Dolayıyla hem grubun uygun hem de tempoların rakiplerinin aleyhine olmasıyla Gözyaşı Gecesi’nin kazanmasını bekliyorum.

 

Hıdden Jewell, Uludaz ve Mıss Nılay üçlüsü tam mesafelerine ve uygun gruba çıkıyorlar, ufak oynayanlar için bu üçlü gayet yeterlidir.

Whıte Rıver mesafenin kısalmasına çok iyi uyum sağlayacaktır ve son yarışlarından daha iyi koşacağını düşünüyorum. Tam mesafesine çıkan Makbet ve önde çok kolay kalması ihtimaline karşı Power Love daha sonra düşünülebilecek isimler.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5,7,11,2

2.Ayak: 7/2

3.Ayak: 5,4,2,1,7

4.Ayak: 4,3,7,5

5.Ayak: 8

6.Ayak: 1,11,2/7,6,4