• İstanbul 2 Yayında

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 1 hafta, 3 gün, 22 dakika, 11 saniye önce



Lovely Pearl İnvincible Sprit, Marju gibi birinci sınıf aygırları pedigrisinde barındıran bir tay, az sayıdaki galobuna rağmen sahaya adım atar atmaz 1000/1.01 iş yaparak kabiliyetli bir tay olduğunun işaretlerini vermiş, kağıt üzerinde uygun görünen bu Şart-1 yarışta risk edilebilir diye düşünüyorum.

 

World Stage etkisiz Ankara yarışlarından sonra İstanbul’a geldi ve boş kalma imkanı yakaladığı yarışta Grey Coral, Harputunun Oğlu gibi bu grubun üzerinde erkek atları geçmeyi başardı. Bugün yine tek kaçak olarak koşacak ve grup iyice uygunlaşmış vaziyette, kazanmaya çok yakındır. 30 gün arası ve eksik görünen işleri nedeniyle mesafenin kabiliyetli ismi Lega Nord’u da ekliyorum.

 

İkinci altılı çok zor bir koşuyla başlıyor, birinin diğerini üst üste iki yarış geçmekte zorlandığı bir grup, her halükarda çok at yazılmalıdır.

 

Uncle tam mesafesinde ve normal kiloyla uygun bir grup yakalamış, uzun nsüre sonra ilk kez kazanmaya bu kadar yakın.  Sadık Ağa, Onassis, Tekdal, Strıke The Sword, Star Of Rock, King Of Trtakya  beşlisi her halükarda yakın bitmeyen aday bu yarışta mümkünm olduğunca ayrımsız değerlendirilmeli.

 

İstikrarlı yapısı ve yeterli performansıyla Mıss Nılay öncelikle düşünülmeli. Wınchester uzun süre sonra kazanabileceği bir gruba çıkıyor, kısa çim kalitesi olarak grubun büyük çoğunluğunun önünde bir tay, kesinlikle ihmal edilmemeli. Ufaltmak isteyenler için bu ikili düşünülebilir. Professor , Hıdden Jewels ve Wınter Gallop daha sonra.


İstanbul pistine yakışmayacak zayıflıkta tayların olduğu bir Kısa Vade yarış, bu taylardan zaman içinde ayakta kalan olacağını zannetmiyorum. Triton bu grupta çok öne çıkmış durumda, hem pedigri hem performans olarak bir adım önde olduğu söylenebilir ama çok üst düzey bir tay da değil, hem mesafenin uzaması hem de bir şekilde öne çıkamaması durumunda keybetmesi sürpriz olmaz. Ak Daimond’ın sert yarışlar koşmaktan dolayı totosu oldukça bozuldu, tayda bir geriye gidiş söz konusu değil, hep aynı yarışı koşuyor ama gücü yetmediği için geri geliyor. Bugün grubun iyice uygunlaşmasıyla şanslı olabileceğini düşünüyorum, muhtemelen Triton’un hemen dibinde yakın bekleme yapacaktır, düzlükte hakim olabilir.


Süratli ve üretken bir kısrak sülalesinden gelen
Safa, yeterli sayıda ve dereceli galoplarla gireceği yarışta kesinlikle ihmal edilmemeli. Eşgal olarak tipik bir Wanganui River tayı olan Kınd Act için fazla bir şey söylemeye gerek yok, yarışın orijin favorisidir. Blanegirl kısada Yeşey ve Juago gibi iyi taylar veren Siyah Beyaz’ın tayı, Şart-1 yarışa çok yatkın bir pedigrisi var. İyi bir kısrak familyasından gelen Raıns Of Rıver da yazılmalıdır.

 

Storm Girl gruba karşı bariz bir üstünlüğe sahip, Kocakaya’nın skandal bir kapanmaya imza atmaması halinde kazanmaya çok yakındır.

 Bol şanslar..

 

Not: İkinci altılının çok şişmemesi adına Wınter Gallop’u eliyorum.

 

 

Birinci

1.Ayak: 5

2.Ayak: 3,1,4

3.Ayak: 2,3

4.Ayak: 6,4,7,1,3,9,5

5.Ayak: 11,1,15,8,6,3,16

6.Ayak: 4,3 / 1,5,2


İkinci

1.Ayak: 6,4,7,1,3,9,5

 

2.Ayak: 11,1,15,8,6,3,16

 

3.Ayak: 4,3 / 1,5

 

4.Ayak: 4,1

 

5.Ayak: 7,3,1,5

 

6.Ayak: 17