• İstanbul, Cazip Program

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 3 hafta, 5 gün, 1 saat, 12 dakika, 52 saniye önce

 

Şart-1 yarışa en uygun pedigri  Cancı’nın pedigrisi. Baba Dehere, anne Star Bike, ikinci anne Altın Bike. Her zaman ayağına çabuk, süratli taylar veren bu kısrak familyasının Dehere’den verdiği erkek tayın, özellikle taylık döneminde fark yaratmasını bekleyebiliriz. Vulcanus, Solıtaire, Sabret bu pedigrinin ürettiği, uzun süre sahada kalmayı başarmış, tamamı kısa mesafe atları. Cancı’nın idmanını da çok beğendim, gayet akışlı görüntüsü, tam bir kısa mesafe eşgali var. Cazip bankoyla başlamak isteyenler için ilk önerim Cancı olacak.

Dedemah, Yağızemre, Ünlüoğlu gibi atları üreten Çokçok’un oğlu Limitsiz yarışın en iyi annesine sahip, mutlaka yazılmalı. Lucky Irısh Doku’nun 4/3 kardeşi, tamamen Doku örnek alınarak yapılmış bir pedigri, ikinci anne Irısh Vıctory’nin sentetiğe uyumu da üst düzeyde. Halis’in bindiği Youmzain tayı Tiniz Beyi idmanda bir şey göstermese de ciddi potansiyeliyle ihmal edilmemeli.

Yarışın cazip tayları Atlı Gül ve Brave Feet ikilisi olabilir. Alberica ve Gambita ikilisi iyi tay verme potansiyeli olan anneler, özellikle de Gambita.

 

Nevcihan bu grubun tamamına hakim bir at. Ben otüz küsürlerde bir Agf beklerken üçüncü at çıkmasına çok şaşırdım. Aslında uzun süredir beni de çok zorluyor, gelip yetiştiremez korkusuyla tek yazmadığım her yarışı gelip kazandı, dolayısıyla yanına çuvalla at yazmamızın hiçbir zaman bir anlamı olmadı. Bugün sanırım Azat Kuşu ve Buharalı’nın eküri olması, Bozbaba’nın hafif kilosu böyle bir tablo ortaya çıkarmış, biraz mesafenin de etkisi var.

Nevcihan’ın mesafeyle ilgili sorunu olduğunu düşünmüyorum. En geri beklemesi illa ki kısada eksi koşacağı anlamına gelmez, ben mesafe ayırmayacağını düşünüyorum. Grup da gayet uygun, son kazandığı yarışa oranla çok daha uygun rakiplerle koşacak, öyle ki en ciddi rakibi Buharalı.  Çok kötü yerlere kalmazsa kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Yanına sadece Candostum’u yazıyorum. Candostum’un kısa performansı uzundan daha iyi, grup da gayet uygun, gücünü koşarsa mutlaka etkili olacak.

Buharalı, Bozbaba, Hancıoğlu, Bakırcıbey gibi atlara elim gitmedi, hiçbirini Nevcihan’ın yanına yakıştıramıyorum. Bugün gidişattan kaynaklanan sebeplerle Nevcihan’ı geçebilirler ama bu riski almak zorundayım, başka türlü makul bir şablon kurmam mümkün değil.

 

 

Ana bankom Fly Time olacak. Fly Time kısa mesafede beğendiğim kısraklardan bir tanesi. Zaman zaman start problemi oldu, zaman zaman çok geri geldi ama son iki yarış performansını çok beğendim. Taylık döneminden bile iyi durumda olduğunu düşünüyorum.  Son yarışında iki giderek önde kaçan Uncle Mevlüt’ü atlamayı denemiş ve bir ara hakim olur gibi de olmuştu. Uncle Mevlüt inatçı bir at ve yakın bekleyerek geçmek kolay değil, arada ciddi bir güç farkı olması lazım. Uncle’ı geçmek için ya önde bozulmuş olması ya da geriden sert sprint yapabilmeniz lazım. Fly Time buna rağmen son iki yüze kadar Uncle’la beraber geldi ve yarışın önemli bölümünde de Mahir Bey’e hakimdi.

Bugün rakiplerle ilk kez koşacak olmasına rağmen eğer kronik sorunlarını göstermezse mutlaka çok iyi koşacağını düşünüyorum. Son yarışında olduğu gibi starttan iyi çıkıp yerini erken bulduğu takdirde kazanmaya çok yakındır.

 

Günün en pis yarışı benim için dördüncü ayak. Bekmez son iki yarış performansını sentetikte de koşacaksa yine kazanmaya çok yakın.

Katsuya, Paix, Kral Amed ve Kepez Storm sıralaması da yazılırsa yeterli olacağını düşünüyorum.

 

İlk Şart-1’e göre daha zayıf taylar var. Hem pedigri hem hazırlık anlamında ilk ayak tayları biraz daha üstün görünümdeler.

Ekürilerin her ikisi de iyi hazırlanmış, kısaya yatkın pedigriye sahip isimler, öncelik onlarda. Daha sonra Actıonmax’in Lıon Heart’dan verdiği Actıon Girl mutlaka dikkate alınmalıdır.

Kınalı Yörük’ün Kaneko’dan verdiği  Duke Prospero da mesafeye çok yatkın, üretken bir anneye sahip, işleri de yeterli görünüyor.

Northern West ve Whısper ikilisi son tercihlerim.

 

Mount Nelson’un kızı Iskra özellikle sentetikte koştuğu ilk yarışında müthiş bir performans gösterdi. Eğer verimli bir taylık dönemi geçirse çok daha farklı gruplarda görebilirdik, gelişen tecrübesiyle mutlaka yazılmalıdır.

Ateşim, Headway, Ghost Warrior, Hunzach Dancer, Toygar ve Jungle Lıon  sıralamasıyla yarış kapalı hale getirilebilir.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 4/6,7,8,10,2

2.Ayak: 2,7

3.Ayak: 7

4.Ayak: 8,1,3,4,5

5.Ayak: 9,10,2,4,13

6.Ayak: 17,5,2,3,6,9,16