• İstanbul Çift Altılı

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 3 hafta, 1 gün, 11 saat, 7 dakika, 30 saniye önce

Black Wasp bütün tecrübesizliğine ve sorunlarına rağmen bu grubun bir adım önünde bir mesafe kalitesine sahip, ciddi bir sorun hissetmediği sürece kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Çağ Tufanı’nın boş kalma imkanı olmasına rağmen tercihimi Black Wasp’dan yana.

 

Güzelkaya, Gözyaşı Gecesi  ve Derin Sultan üçlüsü ayrımsız yazılmalıdır.

 

Yarışın net favorisi Kırdeniz. Erkmen ve Azmir Reis için mesafe uzun, Velcan Kızı’nın ciddi arası var, bu şartlarda Kırdeniz’in bir kez daha kazanması günün en normal sonuçlarından bir tanesi, iki tekle oynayacaklar için banko önerim Kırdeniz.

Daha sonra kalitesiyle Azmi Reis yazılmalı, Erkmen için mesafe uzun olsa da çok boş kalacak ,at yazılıyorsa ihmal edilmemeli. Son olarak sorunlarından değil mahkeme kararından dolayı koşmayan ve uzun süredir idmanda olan Vellican Kızı da yazılırsa ilk ayak büyük ölçüde kapalıdır.

 

Birbirine çok yakın beş, altı tay var ve elemek çok risklidir. Mesafenin kısalmasıyla son yarış çok geri gelen Baba Ahmet iyi koşabilir, Aldut da ihmal edilmemeli, sıralamam şablonda.

 

Sierra Blanca’nın kardeşi Rekor için grup ve mesafe çok uygun, üstüne en iç startı da çekmiş,  kazanmaya çok yakın görünüyor.  İkinci altılıda banko tercihim Rekor’dan yana.

İlk altılıda yeri olanlar İvanhoe de yazabilir. Çok üst düzey bir tay olduğunu düşünmüyorum ama Three Valley yavrusudur, kısalan mesafede öne düşebilirse iddialı olabilir.

 

1.Ayak: 2,3,4,6

2.Ayak: 2

3.Ayak: 4,1,2

4.Ayak: 6/7,2,8

5.Ayak: 4,6,5,8,10,2

6.Ayak: 5/2

 

İlk yarışında banko önerdiğim Seyyah mesafenin de o günkü rakibi Krıs Angel’a göre lehine olmasıyla kazanmayı başardı. Yetenekli bir tay, mesafeler uzadıkça bu gruplara karşı ciddi bir üstünlük kuracak ama bugün kısaya yatkın tecrübeli rakipler varken yıkmayı tercih ediyorum.

Atmaca Kızı çok pişkin ve karakterli bir kısrak, İzmir performansı bu grup için gayet yeterli. İzmir taylarının İstanbul’a göre çok zayıf olduğunu düşünülmemeli, geçen hafta Atmaca Kız’ın çok zorladığı Three Fıre’ın yaptıkları ortada, biraz iyi yer tutsa Vıctory Flıght’a karşı çok daha iddialı olabilirdi. Atmaca Kız’dan da mutlaka iyi bir yarış beklenmeli.

Urfagülü çok boş kalacak ve bu şartlarda ciddi direnç koyabiliyor, onu da yazıp bırakıyorum.

 

Her yarış başkasının geldiği beşinci ayağa beş at yazıyorum.

 

Performans olarak birbirine yakın taylar var ve aşağı yukarı benzer potansiyele sahipler, o yüzden son ayağı da biraz kalabalık tuttum, beş atın büyük oranda yeterli olacağını düşünüyorum.

Lıon Heart’ın oğlu Champ Lıon’un son yarışını beğendim, bu grup için çok yeterli bir tay ve erkek, mutlaka yazılmalıdır.

Farilyalı’nın ilk yarışı fena değil, üretken bir kısrak sülalesine sahip, o da yarışın olmazsa olmazlarından.

No Parsadan son yarış start çıkışını iyi yapamamasına rağmen kötü koşmadı, mesafenin kısalması lehine, öne gelebilirse çok etkili bir yarış koşabilir.

Gaddara ikinci anne Moon Lıght’dan gelen çok kaliteli bir pedigriye sahip, Kartalım, Cardenas, Browser gibi ciddi başarılara sahip atlar veren bir sülaleden geliyor. İlk iki yarışı çok etkisiz olmasına rağmen verdiği aradan 1000/59 galopla dönüyor, bir şans daha vermek lazım.

Son olarak istikrarlı yapısıyla Hatche yazarak günü kapatıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6/7,2,8

2.Ayak: 4,5,6,8,10,2

3.Ayak: 5

4.Ayak: 6,1,3

5.Ayak: 1,3,4,6,5

6.Ayak: 1,3,6,4,9


Cengiz Gürbüz