• İstanbul Çift Altılı

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 1 gün, 1 saat, 22 dakika, 2 saniye önce

Crazy Island start sorununu aştıktan sonra şahane yarışlar koşmaya başladı, yüksek tempolara çok kolay çıkıp devam ettirebiliyor, mesafede bu özelliği daha büyük fark yaratacaktır, tek kaçak olarak gireceği yarışta, son iki koşusunda olduğu gibi starttan çıkması durumunda kazanmaya çok yakındır. Şu an yakın arayla da olsa Agf de dördüncü at olarak görünüyor, muhtemelen ganyanı 2.50 civarını bulacak, Günün Ganyanı için de kesinlikle oynamaya değer.

My Bianca mesafede kabiliyetli bir kısrak, Crazy Island’ın olası bir start sorununa karşı ilk altılıya yazılabilir.

 

Santa Pekan çok zayıf bir gruba çıkıyor, tecrübesi ve yeterli performansıyla şansı çok yüksek,  ilk altılının banko adaylarından bir tanesidir. İlk yarışı iyi olan Çığ biraz da üstüne koymuşsa şanslı olabilir. Lusinga’yı istikrarlı yapısı ve Santa Pekan’ın çok uzağında olmayan performansıyla at yazanlar bulundurmalı.  Golden Cash Native Khan/Yörükhanım çaprazı pedigrisiyle grup içerisinde gelişime açık neredeyse tek tay, savrulduğu ilk yarışını fazlaca ölçü almamak lazım, bugün farklı bir yarış koşabilir.

 

Mesafe kabiliyetinin direkt belirleyici olacağı bir yarış. Grubun tamamı kısaya yatkın ve vasat isim isimlerden oluşuyor. Gülan Binda Mali’nin pırpır yavrularından biri, ancak iki yaşlılığında söz sahibi olabilecek bir tay, mesafenin uzaması kuşkusuz dezavantaj, Glen’in son yarışı çok kötüydü, Urfagülü de aynı şekilde. Bu şartlarda, Cihan Pehlivanı hem yarış tecrübesi hem de grubun çok uygun olmasıyla bir adım öne çıkıyor, ben biraz da yanına yazacak at bulamamaktan dolayı tek öneriyorum.

 

Zor sayılabilecek bir yarışla altılı başlıyor. Yedikaranfil’in kaçacağı Zal ve Delidumrul ikilisinin hemen dibinde, kontrollü gideceği bir yarış olması son derece muhtemeldir.

Kalabalı çok iyi bir form yakaladı, bu grubun bir adım ötesinde yarışlar koşuyor, bir kez daha kazanmaya çok yakındır. Onun dışında çok fazla bir şey söylemeye gerek yok,  herkesin birbirine üstünlük sağladığı bir grup, ben Buharalı ve Canirem hariç hepsini yazıyorum.

Ufaltmak isteyenlere şöyle bir şey önereyim, Yedikaranfil kaçanları bir şekilde pasifize etmeye yakındır ( Zal ve Delidumrul ikilisini ) Turanhan ve Koçali ikilisinin Kalabalı’nın bir adım gerisindeler, dolayısıyla önde kolay kalabilme ihtimaliyle Yedikaranfil ve bekleyenler içinde en iyi olmasıyla Kalabalı ikilisini yazarak bu yarışı küçültüp büyük favorileri yıkmak isteyenler deneme yapabilir.

 

Yeşil Yol grubun bir adım önünde olduğunu koştuğu iki yarışla da gösterdi, ilk yarışında boş kalmış iyi bir Turbo tayını geçerken potansiyeli hakkında az çok fikir vermişti, kilosu çok önemli değil, şanslı atlarla arasında abartılacak bir kilo farkı yok , kazanmaya  çok yakındır. Helyum yarış koştukça kendini buldu, kısa mesafede ümit veren bir hale geldi. Her yerde tutup kısa sprintiyle sonuç almasıyla bitirici bir stile sahip, tam mesafesinde ve dişine göre grupta bir kez daha çok şanslıdır. İlk yarışı iyi olan Korik gelişime açık pedigrisi ve eşgaliyle daha sonra düşünülebilir, sentetikte çok parlak galoplar yapan ve iyi de bir yarışı olan Nurtayım’ın oğlu Devreş son tercihim.

 

Karaheves yarış koşmuş taylar içinde en yüksek performansa sahip isim, tecrübeli taylara muhtemelen üstünlük sağlayacaktır. Dıvıne Lıght’ın  iyi bir anneden verdiği Aza Lea ilk yarışında fena değildi, eşgal olarak da dikkat çeken bir tay, gelişen tecrübesiyle daha iyisini yapabilir.

 

Cooger mesafe kalitesi olarak üstün olduğu bir gruba çıkıyor, Kocakaya’nın pasif binişi olmasa Gazideki yeri bile çok farklı olabilirdi, kazanmaya yakındır.

 

Despot, Ağrı Kesici ve Gözyaşı Gecesi arasındaki her yarış yakın bitmeye adaydır. Ağrı Kesici bir adım önde olsa da zayıf programda bu koşu risk edilmemeli.

 

Aten Gold en çok tuttuğum at, onun dışında Sıgmund ve Mbamba ikilisi gelişime açık pedigrileriyle, kısaya daha yatkın yapılarına rağmen bu zayıf grupta bir şeyler gösterebilirler, tam sıralamam şablondadır.

Bol şanslar.

 

Birinci Altılı

3,5 / 8,,2,5,3 / 2 / 4,1,,6,5,2,8,7 / 2,9,10,7 / 6,1

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,1,,6,5,2,8,7

2.Ayak: 2,9,10,7

3.Ayak: 6,1

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1,2,3

6.Ayak: 2,3,8,1,9,7,6