• İstanbul Çift Altılı

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 5 gün, 21 saat, 15 dakika, 55 saniye önce

Magıc Bullet son yarışında bu grubu geçebileceğinin sinyallerini verdi, gelişen tecrübesiyle uygun rakipler arasında kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. İlk altılıda bankom Magıc Bullet.

 

Hatice’nin Durden karşısında ne yapacağı yarışın kilit noktası. Eğer Durden’i boş bırakırsa Durden kazanmaya çok yakın ama buna emin olmamız mümkün değil. Hatice son yarışını kaçarak kazandı ve yine aynı taktikle koşmayacağının garantisini kimse veremez, sonuçta bütün anne kardeşi kaçan isimler ve Hatice de kaçarak Maiden’dan çıktı, ekürinin Durden gibi sert kaçan bir ata rağmen öne ısrar etmesi sürpriz.

Desire Toşur’un yetenekli kızlarından bir tanesi,  Maiden’dan çıktığı yarışla beraber çıkışa geçti ve bu tip gruplarda iş yapabilecek kumaşı kesinlikle var. Özellikle yarışın süratli olması halinde, ciddi rakiplerinden Keskinnaz’ın da hafif startta kaldığını düşünürsek şansı çok yüksek.

Daha sonra Berilsu ve Keskinnaz  da kesinlikle ihmale edilmemesi gereken isimler. Gücünü koşması ihtimaline karşı Beyaz Kule de yazıp ilk ayağı bitiriyorum. Berilsu ve Desire yarışın kesinlikle ihmal edilmemesi gereken, geride kalmış ikilisi.

 

Sezon başından beri her yarış başka atın çıktığı grupta risk almak çok mantıklı değil. Erayhan başta olmak üzere sıralamam şablonda.

 

Cheri Cheri Lady’i bir kez daha boş kalma imkanına sahip, yine yarışın en şanslı ismidir ama mesafenin 1400’e uzamasıyla başta Sinclar olmak üzere, Sinclar’ın çok uzağında olmayan Dayım Benim ve kısayı zaman zaman anormal iyi koşan Arsen Lupen üçlüsünün de yazılması gerektiğini düşünüyorum.

 

1.Ayak: 1,6,8

2.Ayak: 5

3.Ayak: 2,1,3

4.Ayak: 4,10,2,3,1

5.Ayak: 6,8,3,1,2,7,5

6.Ayak: 7,10,8,1

 

Krıss Angel çok süratli ve kaliteli bir kısa çim orjinine sahip, Three Valleys’in nitelikli taylarından bir tanesi. Copperfield kadar olmasa da bir El Asesino olabileceğini düşünüyorum.  İlk yarışında çok iyi bir taya son ellide kaybetti ve mesafe ilk yarışı için uzundu. Bugün rakipler ve mesafe daha uygun, Be Kes le önde takışma ihtimali olduğu için ana banko olarak öneremiyorum ama ikinci teke ihtiyaç duyanlar için önerim Krıss Angel.

Halis’in bindiği Churchille Fire da yetenekli bir tay, özellikle Krıss Angel’ın erken yürümesi ihtimaline karşı bulundurulması faydalıdır.

 

Hıdden Jewells grupta en beğendiğim at, son yarışında mesafeyi yadırgamayacağını ve çok formda olduğunu gösterdi, biraz erken yürütmesine rağmen hem Crazy Island’ı atlaması hem bugünkü rakiplerinin çoğuna direnmesiyle çok iyi koştuğunu düşünüyorum. Bir önceki yarış starttan çıkmamıştı, benzer bir sorun göstermemesi durumunda kazanmaya çok yakındır.

Cant Touch This kumaşı olan bir at ve grup çok uygun, aradan iyi dönecekse mutlaka etkili olacak. Son yarışıyla toparlanan Aegean da mutlaka yazılmalı. Ufaltmak isteyenler için bu üçlüyü yeterli görüyorum.

Daha sonra Kara Arda-Goldiniadis ikilisi yazılabilir.

 

Bankom son ayakta Şehlevent olacak. Ufukbir çok az denenmiş, Berksoyla birlikte ülkenin en güçlü arap aygırlarından bir tanesi. Oğlu Şehlevent’in de mesafeler uzadıkça en az Kısa Vade seviyesinde kalacağını düşünüyorum. Bir önceki 1600 yarışıyla zaten bunu gösterdi, Ünalamca’ya son anda kaybetti ve Yeşil Yol,Ertaş gibi tayları geçmeyi başardı.

Son yarışında hem mesafenin kısalığından hem de tam ön gruba hamle yapacağı yerde kapanmasından gücünü göstermeyen bir sonuç aldı. Bugün de mesafe çok uzun değil ama rakipler inanılmaz uygun. Grubun tamamı Maiden’dan çıkıp o halleriyle, kalmış, pek bir şey vaat etmeyen isimler. Halis’in Sheshbesh’i tercih etmesine takılmıyorum çünkü Şehlevent’e binse 61 kilo koşmak zorunda kalacaktı, at sahibi de böyle bir tercih yapmış olabilir. Sonuçta çok tutulmadığı bir Kısa Vade yarışta bile bindiği Şehlevent’i beğenmediğini söylemek doğru olmaz.

Düzlüğe çok geri kalmadan çıkıp düzlükte de kapanmaması durumunda kazanmaya çok yakın odluğunu düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,10,2,3,1

2.Ayak: 6,8,3,1,2,7,5

3.Ayak: 7,10,8,1

4.Ayak: 5/3

5.Ayak: 1,5,8/2,3

6.Ayak: 2