• İstanbul Çift Altılı

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 gün, 23 saat, 40 dakika, 12 saniye önce

Günün Ganyanında ve ilk altılı teki olarak önerim Eskayra.

 

Süratli kısrak Muwajaha’nın torunu No Parsadan  ilk yarışına çok iyi başlayıp sonunu getiremeyerek dördüncü oldu, son yarışında koşuya hiç karışamadı, çok üst düzey bir tay değil ama bugünkü grubun zayıflığı iyi yer tutabilen yapısıyla birleşince mutlaka iyi bir yarış beklenmeli.

Grand Bosphorus gelişime açık bir tay, yarış başı uyum sağlama konusunda biraz sıkıntıları var, bugün tecrübesi artmış şekilde uygun bir gruba çıkıyor, son yarışı da yeterli, ihmal edilmemelidir.

Love Song grubun istikrarlı ve performans olarak da en üst düzey ismi, yarışın ne kadar düşük olduğunu buradan anlayabiliriz, yazmamak olmaz.

Azizoğlu çok üst düzey ir tay olmasa da bir Lion Heart yavrusudur, yeri olanların yazmasında fayda var.

Süratli pedigrileriyle İlkerbeyli-Tınazlı ikilisi daha sonra düşünülebilecek isimler.

 

Aldut Adana’dan gelip daha mütevazı bir performansa sahip görünse de bu gruba diş geçirebilecek bir tay, İstanbul üç yaşlı Araplarının seviyesi bu sezon çok yüksek değil, mutlaka iyi bir yarış koşacağını düşünüyorum.  Cazip banko arayanlar Aldut-İmhan ekürileriyle bir deneme yapılabilir.

Rodosto gücünü koştuğunda bu grubu her zaman geçebilecek bir tay, İstanbul taylarının favorisi olarak görülebilir.

Kralınadamı’nın son yarışında çok kötü yerlerde kalmasına rağmen düzlük performansı gayet iyiydi, çok uygunlaşan kilosuyla yarışın en şanslı atlarından.

Sezon başındaki durumundan biraz geri gitmiş görünse de kalitesiyle Kınalı Kuzu , son yarışını hiç anlayamadığım Helyum ve çok geniş oynayanlar için Anadolu Hisarı üçlüsü de değerlendirilebilir.

 

Tambora son yarışında bomboş kalmış bir Fly By Me’yi geçerek mesafede gücünü gösterdi, evet  çok kolay kazanmadı ama ülke şartlarında uzun mesafede yapılabilecek en zor şey boş kalan bir Fly BY Me’yi sprint yapıp geçebilmek ve Tambora bunu başardı. Bugün yarışta yine çok net bir kaçak yok ama kalabalık grupta başta Sanzatu’nun sayesinde olmak üzere mutlaka bir tempo olacaktır, Halis’in çok aşırı beklememesi durumunda Tambora’nın bir kez daha kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

İlk altılı çok geniş olmadığı için Fly By Me de ekledim.

 

Perfect Warrior’la grup arasında belirgin bir fark var, özellikle orta mesafede… fakat son iki yarışındaki durgun görüntüsü tek yazma konusunda çekimser kalmama neden oldu, Kuloğlu’nu da eklemeye karar verdim.

Kuloğlu’nun son iki yarışı gücü ölçüsünde değil. Birinde mesafe uzundu diğerinde çok sert tempolara girdi, bugün tam mesafesinde koşuyor, yakın bekleme yapacağının ve Kocakaya binişini de seveceğini düşünüyorum, istediği şartları bulduğunda Yıldırımbeyle foto olabilecek seviyeye çıkabildiğini unutmamak lazım.

 

Temizkaan formunu buldu ve bir kez daha mesafesine çıkıyor, grup da çok uygun fakat sürekli teşvikle giden ön gruba yarış başı uyum sağlayamayan yapısından dolayı favori çıktığı zaman hep çekimser kalıyorum Temizkaan’a karşı. En ufak bir kapanmada yetiştiremeyebilir.

Tam mesafesine çıkan Ece Melek’den çok iyi bir yarış gelebilir, sahip değiştirip son yarışında çok kötü koşmayan Dost Eli biraz kıpırdaması halinde Temizkaan’dan aşağı bir at değil, at yazanlar için öncelikle bu ikili düşünülmeli, diğerlerine Temizkaan kapansa da kaybetmez gibi görünüyor.

 

Son ayak her seferinde başka bir atın geldiği müthiş zor bir koşu, sezon başı durumunda olsa Gölalan’ı çok öne alabilirdim ama bir türlü sprintini tutturamaması ve kilosu nedeniyle bu mümkün değil.  Geri planda kalan atlardan Brown Sugar, Whıte Rıver ve Şoşoloza üçlüsünün de belli ölçüde şanslı olduklarını düşünüyorum, tam sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

Birinci

4 / 7,1,2,,4 / 1,5,3 / 7,5,11,1,,6,12 / 5,,4,8,1,6,12 / 11,,5

 

1.Ayak: 7,5,11,1/6,12

2.Ayak: 5/4,8,1,12,6

3.Ayak: 11

4.Ayak: 5,3

5.Ayak: 6,2,5

6.Ayak: 2,1,3,6,5,4,7,8,10,9