• İstanbul Çift Altılı

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 1 hafta, 6 gün, 9 saat, 19 dakika, 35 saniye önce

İstanbul yorumlarımı sabahtan yazdığım için çimin durumunu tam olarak bilemiyorum. Tuttuğum atların ağır saha koşullarında eksilmeyeceğini düşünüyorum, dolayısıyla pist ağırlaşsa da fikirlerim değişmeyecek.

 

Kaizbert’in kızı Durden yine sert başlayıp çıkbitir yapabileeği gruba ve mesafeye çıkıyor, öncelik ona verilmeli. Totosu bozulan Berilsu için grup çok uygunlaşmış, muhtemelen cazip çıkacaktır, ihmal edilmemeli. Sultanhan çok kabiliyetli bir kısrak ama yer tutmayı beceremiyor, yarış başı çok ağır bir görüntüsü var ve çok kolay geçeceği atları bu yüzden geçemiyor. Yine de kesinlikle ihmal edilmemeli. İstikrarlı yapısı ve yeterli performansıyla Kınalı Kuzu ve biraz kısa mesafeye rağmen kalitesiyle Hira daha sonra düşünülebilecek isimler.

 

Orange Blossom gelişen tecrübesiyle bomboş grupta çok şanslı, ilk altılının tek adaylarından bir  tanesi. 

Part Lıon’un son yarışı aldatıcı olabilir, çok geri geldi, bir şans daha vermek lazım.

 

Barcelona düzenli hazırlanarak bu yarışa geliyor, kağıt üstünde işleri gayet yeterli. Çok eksik koşmayacağını ve bu zayıf grubu geçeceğini düşünüyorum.

 

Kadirefe potansiyelli bir at, taylığından beri sürekli geri alındığı için form tutamadı, Gülerceler ata bir stil de oturtamadılar, biraz şansı yaver gitseydi şu an bir üst grupta olabileceğini düşünüyorum.

Sahip değiştirdikten sonraki yarışını çok beğendim. Yakın beklemeye çok iyi adapte oldu ve Nevcihan’ a son anda kaybetti. Genel itibarıyla gayet formda göründü. Bugün rakipler bir kez daha çok uygun, Kalabalı, Koçali gibi atlarla koşacak ve bu kez kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, her iki altılı için de bankomdur.

 

Çok zayıf tayların bulunduğu bir Maiden, bir atı öne çıkarıp arkasında durmak risklidir, ben her halükarda çok at öneriyorum, sıralamam şablonda.

 

Hosli tam bir mesafe atı, uzadıkça dirençli yapısı daha çok fark yaratıyor. Bugün ülke şartlarında bulabileceği en uygun mesafede ve dişine göre rakiplerle koşacak, yarışın net favorisi.

Stallıon Falcon Dylan Thomas’ın mesafede kabiliyetli yavrularından bir tanesi,  Goygochea’nın dibine yatıp uzun sprint kabiliyetiyle mutlaka etkili olması beklenmelidir.

Kiloyu çok önemsemeyen birisi olarak Baybaşkan’ı elemem mümkün değil, kalite her zaman kilo farkının önündedir.

Çamurlaşırsa diye Büyük Ağa da yazıp bırakıyorum.

 

Ballıkaya net olarak mesafe ayıran , 1000,1200 civarı çok yetenekli bir at. Uzadığı zaman kademeli olarak seviyesi düşüyor. Bugün en sevdiği mesafede ve son  yarışında geçtiği grupla koşacak, çok şanslı olduğunu düşünüyorum, ikinci tek arayanlar Ballıkaya’yı düşünebilir.

Rakipleri üç yaşlılar ve boş kalırsa Cheri Cheri Lady olabilir diye düşünüyorum. İmpulsive-Dayım Benim ikilisi yaşlıları çok kolay geçiyorlar, mesafe 1400-1600 civarı olsa Ballıkaya’nın da önünde olduklarını söyleyebilirdim ama söz konusu 1200 olunca Ballıkaya’yı geçmek Perfect Warrıor’u geçmekten çok daha zor. Yine de at yazılıyorsa önce Dayım Benim-İmpulsive ikilisi düşünülmeli.

Cheri Cheri Lady’nin kaçak tek rakibi Heiwa İwa’yı bastırıp numaraya çıkacağını düşünüyorum, grup sert görünse de bu şartları yakaladığı zaman tehlikelidir, son tercihim.

 

Cruyff çok uygun rakiplerle koşacak, Halis’in binmesiyle hazır durumda olduğunu da söyleyebiliriz,  kazanmaya çok yakındır.

Banknote’in güzel eşgalli oğlu Mortodela kapalı kutu özelliğini koruyor, bir tek o Cruyff’u geçecek gelişim gösterebilir. Diğer tayların şansı Cruyff’un eksik koşmasına bağlı.

 

My Bianca çoğu mesafe özürlü ve vasat rakipleri arasında sentetiği çim gibi koşacaksa -ki eksilmesi için sebep yok- günün banko adaylarından bir tanesi, misli oyunlar için tek yazılabilir.

Elmira değişik bir başlangıç yaptı, Dehere’in Helin kızından verdiği kısrak daha ikinci yarışında Yağızınoğlu-Uncle Mevlüt gibi atlara kafa tutmasıyla kabiliyetini gösterdi ve bugün çok daha basit bir gruba çıkıyor, şansı çok yüksek.

İstikrarlı Herring’i de yazarsak son ayak ufak oyunlar için yeterlidir.

 

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

5,2,4,3,1 / 2,,3 / 2 / 5 / 5,8,2,1,3,4,7,6,10,9 / 2,9,1,4

İkinci Altılı

1.Ayak: 5

2.Ayak: 5,8,2,1,3,4,7,6,10,9

3.Ayak: 2,9,1,4

4.Ayak: 1/8,9,7

5.Ayak: 2/4

6.Ayak: 3/7,2,,4,1

 

 

Yedili Ganyan Barcelona Kadirefe bankolarıyla altılının aynısı şeklinde oynanabilir.